Diskuze

VIDEO: Lososové rizoto za pět minut, návod krok za krokem

Rizoto z lososa je ideálním tipem pro bleskovou večeři. Můžete ale použít i další ryby podle toho, co máte právě v ledničce. Klidně i pstruha, sumce nebo kapra.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gmur

2. 3. 2010 8:37
FUj

Losos je kde, ja vidim jidlo ze skolni jidelny se sterilovanym hraskem a mrkvi z konzervy.

Tohle snad neni mysleno VAZNE????

Copak rizoto se da nejak postavit do kopecka, vzdyt je to v podstate kase!!

RIZOTO JE TADY:

http://international-food-recipes.blogspot.com/2008/03/risotto-with-shrimps.html

0 0
možnosti

captain cook

18. 2. 2010 10:40
Jiskale, jsi omezeny neznalek

Italii znas leda prstem po mape a jeji regionalni kuchyne jenom diky googlu.

 Nesnaz se mne poucovat o italskych komunitach ve svete, protoze je z tvych naivnich poznamek jasne, ze ses se zadnymi z nich osobne nesetkal a mas o nich hodne omezene predstavy. Clovek, ktery si pri zmince o italskych komunitach a jejich gastronomickych tradicich akorat predstavi nejake "emericke pizzerie' a navic se snazi tvrdit, ze v techto komunitach neni zastoupena cela Italie, si vubec nezaslouzi, aby bral vazne, kdyz zacne neco o Italii povidat. Kdo se s ruznymi pristehovaleckymi komunitami denodenne styka osobne a po mnoha leta, ten vi, ze zvlast ty stredomorske jsou patriotictejsi a na tradicich vice zalozene, nez mnozi prislusnici jejich rodin doma v puvodni vlasti.

 A zaverem: na rozdil od tebe, ja jsem s italskou kuchyni vyrostl od malicka. Deda a jeho svagr pobyvali v ramci sveho zamestnani v Italii kazdorocne alespon 4mesice, strejda byl sefkucharem luzkovych vozu a v Italii skoleny.

0 0
možnosti

captain cook

18. 2. 2010 11:56
Re: Jiskale, jsi omezeny neznalek

oprava; "...si vubec nezaslouzi, aby ho brali vazne, kdyz zacne neco o Italii povidat...."

0 0
možnosti

joyFX

26. 1. 2010 11:59
koukám, pěkné emoce

tady některými třískají :-)  otázka sýru na rybu vzrušuje všechny, kdo do italské kuchyně nahlížejí. zajímavá debata třeba na http://chowhound.chow.com/topics/427677

přikláním se k názoru, že nejde o žádný snobismus, ale o tradici, která má jistě své racionální kořeny.  Že někdo Jískale zveřejní na webu recepty psané italsky, které kombinují rybu (mořské živočichy) a sýr, ještě neznamená, že je to italské. v debatě je zmíněna košer kuchyně - ono "neuvaříš kozla v mléce jeho matky" je variací na tento jev.

italská kuchyně není jedna a každý kraj má svoje vyhlášené pokrmy a svoje pravidla. přesto je ryba (mořský živočich) se sýrem něčím naprosto cizím

0 0
možnosti

joyFX

26. 1. 2010 12:00
Re: koukám, pěkné emoce

ještě chci dodat, že losos navíc není vůbec typicky italská ryba - na turistických jídelních lístcích asi bude, ale když si budete chtít dát něco opravdu italského, v domácí restauraci, kam turista nezabludí,  nebo u paní profesorky, co má krom výuky na vš jako koníčka vaření a soukromou vinici, na lososa raději zapomeňte. dejte si kambalu, tresku, pražmu ...

0 0
možnosti

captain cook

26. 1. 2010 4:01
Jiskal se zcvoknul

a navic miri uplne mimo misu. Nekdo prineste hadr a utrete to po nem, prosim pekne.

:-)))))

0 0
možnosti

captain cook

25. 1. 2010 7:54
pan redaktor nebo pan sefkuchar trochu nadsazuji

kdyz tomu rikaji 5 minutove rizoto. Teprve ve clanku je zminka ze se muze pouzit predem varena ryze. No, pokud chce nekdo vyrobit rizoto za 5 minut, pak neexistuje volba zda pouzit predvarenou ryzi nebo se s ni varit v ramci pripravy rizota. Tu predvarenou ryzi k tomu proste mit MUSI.

Parmezan neni vhodny na ruzna rybi jidla (napriklad ne na spagety marinara), proto pozor s nim na lososove rizoto. Neprehanet to. Ja bych ho nedal.

Naopak bych ale pridal trochu citronove stavy, ktera chut lososoveho rizota nesmirne "zvedne'. Delam doma obcas lososove rizoto a pouzivam na to dlouhozrnnou aromatickou ryzi druhu Basmati. Takovemu jidlu se rika spravne pilaf - aby se to nepletlo s italskym pokrmem zvanym risotto, ktery pouziva uplne jiny druh ryze (arborio). Nepouzivam na to syroveho lososa, ale lehce uzene lososove steaky. nektere druhy jsou jeste navic marinovane v ruzneych bylinkach a koreni, nez je vystavi kouri z hikoroveho dreva.

Mnamka na kvadrat!!!

0 0
možnosti

Sallmi

25. 1. 2010 6:52
:)

No nebudu se tu zaobírat tím, jestli je to pravé rizoto nebo ne, protože to mi nepřísluší. Ale nedá mi nepovšimnout si následujícího. Rýži za 5 minut nikdo neuvaří, ani předvařenou 5ti minutovou.

Ten malý odřezek ryby stahoval "mistr" rozhodně déle než sekundu.

Pane redaktore, nesnažte se být lidový a používejte prosím správné termíny. Vteřina, ač v hovoru běžně používána, rozhodně není jednotkou času.

0 0
možnosti

MartinJiskal

24. 1. 2010 22:37
pro vsechny pseudoznalce a snoby

1. jidlo s ryzi nazyvane po cesku rizoto (vetsinou ne risotto) se u nas dela uz minimalne 200 let. a ma sve lokalni mutace. nikdo nikde nepise ze tento recept je na originalni italske risotto s lososem jestli jste si laskave nevsimli. 2. nez zacnete blabolit cosi o babicovi atd. tak si otevrete starsi kucharky, napriklad sandtnerku :) jeji rizota - patrici do ceske klasiky - byste totiz taky oznacili za babicovinu ci kriceli ze to rizoto neni :) 3. vyjedte si do italie a pozadujte vsude stejny rizoto a poucujte je co vam maj predlozit, jen si vezmete pytlik na zuby az dostanete nekolik ruznych jidel podle regionu a restaurace a zacnete kuchare sprdavat ;-D

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

25. 1. 2010 13:08
Re: pro vsechny pseudoznalce a snoby

Ale proč, proč, proboha? Proč tomu nemůžeme říkat normálně rýže s lososem? Rizoto to vážně není, Italové by v Americe svou vlastní pizzu taky nepoznali. Rizoto se prostě nedá udělat tak, že si rýži předvařím, protože ta rýže pak nemá žádnou chuť.

0 0
možnosti

CRAZY-Ivan

24. 1. 2010 19:11
babica hadr

Rizoto???

Jděte s prominutím do pr.... :)

Mysleli jste vařená rýže s lososem doufám.

Babicovina jako prase... 

Nejhorší je, že tohle ukážou lidem, prodávaj lidem a lidi si budou myslet, že tohle je rizoto. Ale jako hrášek k lososu... to jsem ještě neviděl :D

0 0
možnosti

Teleke z Téléké

24. 1. 2010 18:36
amatérský recept

za prvé tato rýže vůbec nepatří do rizota a za druhé věta "Lososa není třeba dávat na olej, sám o sobě obsahuje dostatek tuku" je fakt do očí bijící blbost. ten kuchař snad v životě lososa neviděl, at to příště udělá rovnou z kapra (blijící smajlík)

0 0
možnosti

bludickan

24. 1. 2010 17:30
Kažení surovin

Lososa samotného, na másle nebo na grilu - mňamka.

A jestli někdo uvaří dobrou rýři pod 5 minut, tak to je opravdu Mistr. A měl by nám ostatním, kteří vařímš rýži minimálně 2O minut dát návod.

Ale dohromady to nevidím jako rizovo ale znehodnocený losos v nedovařené rýži...:-P

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!