Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Zdeněk Pohlreich: Kdo neumí dobře jíst, nemůže bejt úplně šťastnej

Na obrazovku vnesl vypípaný slovník IV. cenové, ale i poctivou kuchyni z kvalitních čerstvých surovin. S nenáviděným i zbožňovaným Zdeňkem Pohlreichem, který dokáže vzbudit vášní jako málokdo, jsme probrali české pořady o vaření i poslední volby. Je totiž přesvědčen, že jídlo a politika spolu úzce souvisí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

jajapaja

28. 4. 2011 19:55
role TV

Souhlasím s tím, že naše televize příliš neoplývá osvětou v oboru zdravé a kvalitní stravy. Pokud vím, nejen BBC věnuje jídlu podstatně větší pozornost. Velice zajímavý kanál o jídle mají v USA. Na kanálu Food Network běží jídlo celý den. A ne že by se člověk nudil. Věnují se vyhledávání kvalitních a čímkoliv zajímavých restaurací, soutěžím, zdravé stravě i rychlým receptům pro zaneprázdněné hospodyňky, dokonce myslí i na ty, kteří nemohou nebo nechtějí utrácet příliš i na ty, kteří chtějí vařit jako skuteční šéfkuchaři Všechny pořady mají slušnou úroveň. Bohužel, v našich krajích nejsou videa z webu této TV dostupná. Ale na recepty můžete kouknout: http://www.foodnetwork.com/

A pak že jsou Američani jen na hamburgery.....

0 0
možnosti
EK

Deleter

3. 1. 2011 10:28
Mno,

řeči se povídají, a voda plyne. Nemám rád Miroslava Macka, ale s tím jedlovým medem Zdeňka dokonale dostal. Nu co, každý se musíme pořád učit.

0 0
možnosti
OP

MillhouseCapital

31. 12. 2010 16:18
njn...

Nevím no,

V Cafe Imperiálu se mě moc jídlo nelíbilo. Polévka byla dobrá, ale hlavní jídlo...za tu cenu mě přinesly kousíček masa, za jehož hmotnost by se styděl průměrně slušný předkrm jakéhokoliv státního socialistického podniku před listopadem 89. A navíc salát, který byl na rozdíl od hodně horkého masa prakticky zmrzlý. Nedalo se to jíst člověku s normálními, ne s metalovými zuby. To je ten případ, kde za oběd zaplatíte (včetně v těchto případech oblíbených matonni 0,3 za 50-70 kč, což potřebujte tak 3x) 800 až 1000 CZK, ale jediné, po čem toužíte až opustíte restauraci - jít se někam lidsky najíst. Někdo běží do MCdonaldsu po takovém "pochutnání".

Takže ono to, pane šéfkuchaři, má svoje háčky, to vaše "dobré jídlo".

0 0
možnosti
PI

pavlik05

26. 11. 2010 11:31
ma pravdu ten kluk

zvlast v casti "dobry jidlo nemuze bejt vzdycky levny jidlo"

R^

0 0
možnosti
PN

Pietro69

22. 11. 2010 13:01
***

Ať už táhne do p..če tento pan dokonalý ;-€

0 0
možnosti
A

Aleš_Aleš

31. 12. 2010 7:48
Re: ***

...ano, to je přesně to, o čem se v článku hovoří...;-D

0 0
možnosti
K

keblaklabek

29. 10. 2010 22:07
a ani není moc tlustý

0 0
možnosti
RH

rhc

23. 8. 2010 22:46
Moc ho nechapu,

snazi se byt sprosty jako Gordon Ramsey, ale nedosahuje ani zdaleka jeho bavicskych kvalit. Tvrdi jak se u nas blbe ji a ze to sami tolerujeme a chtel by nas naucit nejist blafy, fajn uplne stejnou myslenku ma i Jamie Oliver a ted prijde jadro pudla. Byl jsem se najist u Pohlreicha a byl jsem jist i u Olivera a rozdil je neskutecnej. Za stejny penize jsem se v Anglii najedl mnohem lepe a dokonce i vice.  Sakra skoro kazdy vi jak ma chutnat svickova, rajska nebo bramborak, skoro kazdemu snad mamka nebo babicka nekdy uvarila a kdyz prijdu do putyzu kde je jidlo blaf tak uz tam nepujdu, stejne jako kdyz prijdu do "nobl" restaurace, najim se, ale zadny extra kulinarsky zazitek se nekona tak jdu priste k Vejvodum na plzensky a koleno. ;-D

0 0
možnosti
RQ

Franta Jetel jr.

29. 10. 2010 10:16
Re: Moc ho nechapu,

jako mnoho jiných jste jeho, ani Ano, šéfe, asi taky vůbec nepochopil....přečtěte si to raději znovu ;-)[>-]

0 0
možnosti
KLI

lakar

18. 7. 2010 11:53
Některé články nechápu

Tyhlete pány mám strašně rád. Když mi chutná guláš a nechci za něj platit Kč 200,- jsem debil, když česká jídla s knedlíkem mi chutnají daleko více než jím preferovaný cizí slepeniny, tak neumím dobře jíst... Nevím, já se za šťastného přesto považuji !!! Tihleti neomylní mně sr.... v minulé éře, dnes mi ale vadí daleko víc !!! Proč už zase musíme všichni jíst stejná jídla, proč mi někdo má nařizovat, co mi má chutnat...?

0 0
možnosti
RQ

Franta Jetel jr.

29. 10. 2010 10:15
Re: Některé články nechápu

přečtěte si to radši ještě jednou, třeba jeho názory napodruhé pochopíte ;-)[>-]

0 0
možnosti
W

woody.birch

28. 6. 2010 18:50
Konečně s Kožakem můžu souhlasit

Z kuchařského učňáku pořádný kuchař vyjde jen těžko. Praxi se člověk nenaučí v lavicích ale za plotnou. Jenže to by se musel změnit celý systém školství a vrátit to do dob cechovních systémů. A to bohužel platí o většině řemesel.

0 0
možnosti

valerieq

28. 6. 2010 14:50
pohlreich je super

já osobně ho obdivuju. jsem vedoucí školní jídelny a musím říct, že z jeho pořadu jsem si vzala hrozně moc. můžeme vařit fakt blafy - všechno valit z prášku, ale bude to hnusný. všechno děláme svoje - honím kuchařku dětem míchat kaše, péct moučníky atd. místo abych si ulevila a objednala cukrárnu, nebo michreis v kelímku. knedlíky svoje, kaše z brambor, omáčka má cibulový základ ... výsledek? maminky vrčí, že to dětem nechutná. zajímavé vždycky je pozorovat, kterému dítěti to nechutná a co jeho maminka kupuje v krámě. dítě vrátí např. fazolovou polévku - uvařenou opravdu z fazolí a zalitou vývarem, nikoliv masoxem - no jo, ale bodejď by mu chutnala, když maminka dělá jedině tu od vitany z prášku. to je pak těžký. a na velké škole, kam pak přijdou kuchařky stejně všechno valí z prášku. ale rodiče jsou spokojení, že oběd stojí 18Kč.

malé tajemství, které nebylo v pořadu prozrazeno: vařit svoje je levnější než ze směsí. jde jen o tu práci, kterou jsou lidi líný dělat.

0 0
možnosti
JM

roenick

21. 7. 2010 15:32
Re: pohlreich je super

tak to vam fandim a obdivuju vas... on to rikal i v poradu kde byli v jidelne (mimochodem ta reditelka co tam byla byla silena :D) - kam jsme to dospeli, kdyz krmime deti za cenu konzervy pro kocku :)

jinak skolni jidelny vari vetsinou z prasku a nekolik generaci si na to zvyklo nadavat, takze spousta tech co vam tam nadavaji bude klidne i ze setrvacnosti...ikdyby to diteti chutnalo tak doma rekne "hrozny" anebo si to primo vymysli ten rodic...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Muži překvapivě dokážou ocenit, že starší kočku už nemusejí vychovávat

10. dubna 2024

Zapomeňte na stereotypy o ženách kočkofilkách, které žijí samy a partnera či rodinu jim nahrazuje...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Psí parazit míří z teplých krajů do střední Evropy. Srdeční červ je tu

11. dubna 2024

Migrace a nové druhy komárů, změna klimatu, ale také častější cestování se psy do zahraničí – to...

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Jarní línání psů je normální. Někdy však za něj může i začínající nemoc

16. dubna 2024

Jarní výměna srsti u psa, tzv. „línání“, je přirozeným procesem, který však může pro leckteré...

Domácí mazlíčci v nebezpečí. Ohrožují je kouření i květiny, varuje veterinářka

15. dubna 2024

Premium Svíčky, sladidla, léky proti horečce, granule proti slimákům i teflonové pánve mohou představovat...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...