Diskuze

VIDEO: Máte-li královské choutky, připravte si kachnu na pomerančích

Recept na křupavou a voňavou florentskou pečínku je starý minimálně půl tisíciletí. Tehdy byly sice pomeranče vzácností, jejich dnešní dostupnost nicméně této delikatese podávané i na francouzském královském dvoře na chuti a půvabu nikterak neubírá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kabalenka

3. 8. 2010 15:13
kachna

Kachnu na pomerančích chci vyzkoušet od dětských let, když jsem o ní četla v pohádkách. Nebude to moc do sladka? Nesnáším sladká nebo sladkokyselá masová jídla.

0 0
možnosti

mafol

1. 8. 2010 12:31
???

 kus sýra grana padano (můžete ho nahradit parmazánem) nahrazovat pazmazán parmazánem to je tedy pecka

0 0
možnosti

Petr z Bologni

1. 8. 2010 19:29
Re: ???

Dovolil bych si v jistem smeru oponovat: Grana Padano neni Parmigiano Reggiano (parmazan). Parmazan je nanejvys vyberovy syr vyrabeny pouze z mleka krav, ktere se volne pasou (stato brado) na horskych loukach v omezene oblasti nad Parmou. Mleko musi byt dodano do mlekarny ve stanovenou dobu (velmi brzy rano po rannim dojeni). Syridlo (enzym na srazeni mleka) se pouziva pouze z zaludku  mlekem krmenych telat (posledni dobou se experimentuje tez s enzymem produkovanym geneticky upravenou bakterii). Parmigiano se po uvodnim zpracovani (jako prisadu je mozno pouzit pouze sul) nechava zrat az tri roky (a kazdy den se kazda forma - cca. 18 kg - musi na regalu otocit).Pak nastupuji velmi prisne vyberove kontroly  pred prodejem.

Naproti tomu Grana Padano se vyrabi z mleka z cele Padske niziny, ma mene striktni pravidla pro kvalitu surovin i jejich slozeni a do obchodu muze jit jiz po deviti mesicich zrani. Tudiz bohaty Ital si dopreje Parmigiano Reggiano a ten chudsi proste PR nahradi Granou.

0 0
možnosti

MPík

1. 8. 2010 9:07
Kachna

Tu kachnu asi vyzkoušim...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...