Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste věděli, co skutečně obsahují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J34a95n 33Č83e14r80m17á61k

4. 5. 2017 22:54

asi nejsem většina...;-D;-D;-D!!

hranolky jsem nikdy v lednici neměl a nemám...

A dokonce je ani nevyhledávám... Pokud si už dám smažák či cokoliv jiného, pak raději s bramborami či s kaší, ale s hranolkami fakt výjímečně (spíš v restauraci, pokuýd nemají jinou vhodnou přílohu...

0 0
možnosti

Kdysi jsem v rámci nadšení udělat si na hambáči všechno sama studovala, jak udělat super hranolky. Ty se tedy extra povedly, ale byla to docela piplačka.

Uvařit nakrájené brambory cca 5 min. ve vodě (osolené) s troškou octa, nechat vychladnout rozprostřené. Pak je hodit do rozpáleného oleje jen tak, aby se zatáhly. Takto připravené brambory nechat vychladnout a dát zamrazit nebo pokračovat posledním smažením do zlatova.

0 0
možnosti

J48i52ř11í 86M59a72c55e59k

4. 5. 2017 13:18

Brambory a olej? A co takhle na hranolky nakrájené brambory do trouby na plech potřený sádlem? To chutná mnohem lépe!

8 0
možnosti

Postupným experimentováním jsem přišel na to, že předvaření pomáhá. Smažím je pak kratší dobu, čili jsou krásně zlatavé a křupavé, ale uvnitř měkké. Když jsem nepředvařoval, tak jsem musel laborovat s teplotou oleje a buď byly nasáklé, nebo nedosmažené, nebo spálené.

0 0
možnosti

T34o72m 93D46o45u26d59a

4. 5. 2017 10:41

No, nevím. Hranolky jsou podle mne fastfoodovej hnus a je jedno jak je kterej šéfkuchař usmaží. Osobně raději vařené brambory, případně na plechu v troubě s trochou olivového oleje.

2 10
možnosti

Podstatné spíš je, že hranolky jsou výživově naprostý odpad.

0 0
možnosti

Akrylamid (potenciální karcinogen) tam budete stejně mít. Ten vzniká již při teplotách nad 100°C. A čím je ho více, tím budou hranolky hnědší.

1 0
možnosti

...a brambory smažte?

Jako že vyhodit do koše? A má se pak ten koš i vysypat?

0 0
možnosti

Nechcete jít dělat nějakou televizní šou? Humoru máte na rozdávání.

1 0
možnosti

Pochutnám si nejraději na vlastních hranolkách bez předvaření, smažených na pánvičce a poté bez nepřiměřeného odkapávání promíchaných s majonézou... až po té posolit a očesnekovat...:-P

2 0
možnosti

Předpokládám, že váš trávící trakt vám za to vždy náležitě poděkuje.

1 0
možnosti

Nejlepší hranolky jsem jedl u Arby's v New port Richey na Floridě.Skvěle okořeněné,křupavé a zajímavě zatočené-každý hranolek byl originál:-),ale chutnaly skvěle.

0 0
možnosti

Já v Bruselu. Ale o tom článek není.

0 0
možnosti

J67a32n 55N70o90v14ý

3. 5. 2017 19:44

Tak je pravda, že hranolky si dám jen občas, ale to co je zde na obrázku vydáváno jako finální produkt ke konzumaci, to tedy pokud se mi některé takové "povedou", tak je vyhazuji jako spálené a nepoživatelné. A ještě to házet na novinový papír...

3 3
možnosti

Jsi rozmazlený z mekáče. Přesně takhle správné hranolky vypadají. Dělají takové z čestvých brambor přímo před tebou např. ve fast foodu In-N-Out Burger.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Liška byla nejlepším přítelem člověka, dřív než domestikoval psy, tvrdí studie

22. dubna 2024

Lidé kdysi patrně chovali lišky jako domácí mazlíčky dávno předtím, než se na scéně objevili...