Diskuze
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést
Děkujeme za pochopení.
Z33d16e62n19ě25k 63W96e82r39n76h94a94r41t
Nechápete, že nic jako "správné grilování", nebo obecně "správné vaření" neexistuje? Jediný správný můžete mít výsledek v matematice, ale rozhodně ne postup u vaření, to má každý jinak. Každý má jinou chuť, každý si to připravuje tak, jak to jemu vyhovuje a to je jenom dobře. Je mi úplně u zadele, že nějaký "expert" si myslí, že něco by se mělo dělat tak a tak a nejinak. Ať si to dělá jak chce, já si to maximálně se zájmem přečtu nebo se na to podívám, dokonce se klidně možná i přiučím, pokud mě to zaujme, ale rozhodně si nenechám kecat do toho, že já to dělám x let špatně.
P61e53t90r 45Š55r17a16i14e67r
Zdeňku, jsou nějaká základní pravidla a ta je dobré dodržovat. Nepřeceňujte začátečníky, že jim je vše hned jasné, když u nás grilování nemá desítky let dlouhou tradici. Vidím na sobě, jak jsem se například bez komínu rozčiloval u startování grilu, proč ty brikety xakru ne a nehoří ... S autem taky můžete couvat směrem k cíli a navíc v protisměru, ale ten správnej postup to asi nebude ...
Z64d52e55n98ě98k 39K89o28r47f
Mam pocit ze Honza Rambousek bude nejaky kucharsky machyrek, ktery se nam snazi vnutit sve postupy... ja nedam dopustit na 48h marinovanou krkovicku s prislusnym korenim na gril a at skapava:-)
M18a46r86t44i64n 69S38v83o59b42o27d57a
Marináda nemá na správném mase co dělat. Chuť masa udělá jen sůl, pepř a možná nějaké lehké koření a ne marináda.
R36o69s91t87i21s88l58a62v 79Š64i39g55u95t
Tak po létech grilování jsme se vrátili k rožnění.Já to vždy říkal že posedět u ohýnku je x krát lepší než u všech těch moderních grilů...A ještě plynových-fuj!!!Urožnit si rážničí nemá chybu!!!
P60e20t51r 83N39o47v15á76k
Když už griluji maso, tak jen kvalitní. A na kvalitní a chutné maso marináda nepatří. Maximálně nějaká ta bylinka a trochu soli.
M92a52r17t14i10n 89K46ř76í30ž
a co česnek? Já maso nakládám do piva s česnekem, solí a trochou pepře. Zásadně bez oleje.
D18a42v88i63d 37D82o62b20e87š
"hodně lidí dává přednost grilování na uhlí – má pocit, že pokrm má lepší chuť"
To není pocit, vůně kouře je nenahraditelná. Mohli jsme jít do kamene nebo plyňáku, ale máme uhlák. Složitější práce, lepší chuť.
D49a40n64i67e52l 16P41a47n14e58k
Taky jsem na tuhle vetu chtel zareagovat. Presne to neni pocit, to je opravdu chut ktera se promitne. Je to jak uzeni. To maso zkratka dochuti.
A85l10b29e93r22t 80P42ě26n84i83č20k98a
Může se u grilování ještě kouřit?
P59e56t96r 65N41o32v36á87k
Po složení zálohy 5000 Kč samozřejmě ano ;-)
J72a51k97u74b 21N35o10v10á71k
tam, kde chcete steaky, staci lavovy nebo zulovy kamen (ale to maso pak chutna jak z panve, proste tomu chybi ten kourovy nadech). Paklize ale chcete delat kusy is kosti, typicky zebirka, stehna ci cokoli jineho, pouzivejte spis salave teplo - tedy rost. Na kameni se vam to maso uvnitr nepropece a na povrchu bude spalene
Z61d85e86n89ě30k 87M47á76č82a93l66a
Já nevim, já na grilování asi nemám talent. Mám plynový gril s lávovými kameny. Furt mi to hoří a to i když griluju na Alu tácku, maso je buď jako podrážka, anebo nedodělaný... nějak si s tím neumím poradit
V77l36a76d50i28m79í18r 95K19r75á16l
Chce to začít jednoduchejma věcma, třeba klobásama, ty moc zničit nejdou, pak přejít na kuřecí řízky a až to budete mít v oku tak ugrilujete vše co běhá nebo roste. Maso jedině vlastnoručně naložené, ty kupovaná jsou jak píšete podrážka
J80o32s97e36f 77K95r46b68e17c
Na podpalovaní briket/uhlí je ideální horkovzdušná pistole.
P26e84t22r 58Š22r33a93i38e68r
To se mi s německými profi z tvrdého dřeva nepovedlo. Anebo to chce větší příkon, pistoli mám 500W.
O58d87s58t38r68a20n45ě74n56ý 55U41ž27i13v89a94t55e14l
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Prodej, Rodinné domy, 300 m2 - Lipovec
Lipovec, okres Blansko
3 150 000 Kč