Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli jsme elektronický nos, který pozná, v jakém stavu je maso, které na grilování chcete použít.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hezká čeština:

„Nos pak pozná, že třeba není třeba ještě jídlo zlikvidovat, čímž ušetříte peníze."

0 0
možnosti
Foto

Možná by jste mohli zkusit experiment trochu rozšířit, třeba tak, že maso, které jste vytáhli po třech hodinách, umístíte zpět do lednice a po dalších 3 hodinách ho zkusíte změřit znovu. Narážím na to, zda teplota masa ovlivňuje schopnost přístroje detekovat přítomnost těkavých látek.

1 0
možnosti

Kdo tyhle hovadiny píše? Nedávno v TV mluvil pan Polreich, že Češi dělají při grilování nejčastěji tu chybu, že maso nenechají odležet a uhrát. Stejně to tvrdí snad každý lepší kuchař.

A vy tady píšete pravej opak.

1 0
možnosti

Maso nevyhazujte i kdyz uz je lehce citit. Staci jej dukladne za vysoke teploty povarit nebo podusit - to zadna bakterie neprezije. Nasi rodice neznali lednice ani mrazaky a myslite ze po zabijacce to prase ihned cele sezrali ?? I nekolik mesicu jej uchovali !

0 5
možnosti

Ale musíte mít doma moravský česnek. ne ten z východní Asie.

Maso po zabíječce se muselo zpracovat to různých produktů, aby se nezkazilo.

proto se hodně udilo, a často maso se konzervovalo do konzerv či zalilo sádlem.

Jinak bývaly velmi chladné sklepy a zabíjelo se zejména v zimě.

Dobrý zvyk taky bylo, že na vesnici se zabíjelo postupně, takže rychle kazící produkty se po vsi roznášely známým. Takže nelze tvrdit, že by naši předci měli nezpracované maso několik měsíců uchované, pokud neměli lednici v podobě ledu ve sklepě apod.

5 0
možnosti

Precetl jsem prvni vetu a ta zdiskreditovala cely clanek...ze to nejlepsi maso se nechava klidne mesic povesene...ale rozhodne je lepsi certvejsi. Dalsi autor co ma misto mozku gumovou koblihu.

2 0
možnosti

Co to melete. Na gril patri maso dva az tri dny odlezele v marinade a lednicce. Aby bylo pri tak rychle uorave mekke. Napr zverina musi zrat jetse dyl. Cerstve maso neni tvrde jen pri uprave v papinaku. ....

3 0
možnosti

Na gril patří, co komu chutná. U mě vítězí pořádný flák dobře vyzrálého hovězího, jen chvíli odleženého při pokojové teplotě. Pak už pouze sůl, pepř a potřít kapkou oleje, upravit na medium/rare a chvilku odpočinout. Žádné máčení v marinádě.

1 0
možnosti

Kuřecí maso je na gril ta nejblbější možná volba.

5 4
možnosti

To je uplna bomba! Misto aby tam dali 3 diody nebo trojdiodu (zelenou, zlutou, cervenou) za 20 haleru, tak tam dali bluetooth modul, aby clovek potreboval hloupy telefon a jeste hloupejsi aplikaci a bylo to cele neskutecne nepohodlne, ale zato uplne nejvic cool, protoze to funguje s telefonem ......

17 0
možnosti

Taková je dnes doba. Složitá elektronika se cpe všude i když je to nesmysl.

0 0
možnosti

A na co se teda hodí zkažené maso?

0 0
možnosti

Zapomněli jste napsat, kolik za "srandička" stojí.

Že maso, které nechám celý den v teple, nebude v kondici, ví snad každý.

6 1
možnosti

googl tvrdí 2000 CZK. Děkuji nechci.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!