Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

8 PORCE +

Na základ:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    343 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1437 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    35,7 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    5,8 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    19,5 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mandle opražíme při 175 °C dozlatova a necháme vychladnout. Cukr necháme zkaramelizovat, přihodíme mandle a prohřejeme. Vmícháme máslo a směs nalijeme na olejem vymazaný plech.
  2. Hmotu rozválíme a vykrájíme obdélníky, ty natočíme na trubičky o průměru 4 cm a počkáme, až zatuhnou.
  3. Žloutky prošleháme se solí. Želatinu zalijeme 2 lžícemi vody a necháme nabobtnat. Smícháme 100 ml vody s cukrem a badyánem, uvedeme k varu. Badyán odstraníme a směs nalijeme za stálého šlehání ke žloutkům, želatinu rozehřejeme, rozpustíme a přišleháme ji. Necháme vychladnout.
  4. Žloutkovou směs spojíme se smetanou vyšlehanou s vanilkou. Krémem naplníme košíčky. Podle chuti ozdobíme.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.