Stačí oloupat a nastrouhat pár mrkví, oloupat a pokrájet cibuli a kus celeru a nakrouhat nebo nastrouhat zhruba půl středně velké hlávky bílého zelí.
Základem nejoblíbenějšího fastfoodového salátu pocházejícího z Holandska je obyčejné bílé zelí.
Promícháte v míse, přidáte zálivku, dochutíte, opět pořádně promícháte, dáte na pár hodin (stačit by měly čtyři) nebo do druhého dne rozležet do lednice a můžete hodovat. Třeba k obědu s bramborem je coleslaw vynikající.
K nakrouhanému zelí, nastrouhané mrkvi a celeru pokrájenému na kostičky přidejte asi šest lžic majolky. Osolte, opepřete, přidejte trochu octa, dvě lžíce cukru, salát pořádně promíchejte a dejte na čtyři hodiny odležet.
Zda si zálivku připravíte zvlášť, nebo jednotlivé ingredience rovnou přihodíte do mísy k zelenině jako "táta s dětmi" na videu, je na vás.
Zálivku, která zelný salát příjemně propojí, smícháte z několika lžic majonézy (na mísu salátu šest až sedm), zhruba lžíce obyčejného octa a dvou lžic cukru, dochucená je solí a směsí čerstvě mletého pepře.
Oblíbený zelný salát je u nás známý především z nabídky amerických fast foodů. Připravit si ho ale můžete i doma s dětmi, stejně jako ho udělá v neděli vpodvečer na televizi Prima Family v pořadu Když vaří táta privátní kuchař Martin Polačko spolu se svými "televizními syny".
Je to recept jednoduchý a osvědčený, zkuste ho taky. Případně se můžete s ostatními čtenáři podělit v diskusi o vychytávky, jak ho udělat co nejlepší či jak dosáhnout toho, aby ho jedly i děti.