Řešíte, co s přebytky z vaší zahrádky? Potrpíte si na kvalitní jídlo? Zkuste o dovolené zavařovat, nakládat, sušit nebo zamrazovat. Seznámíme vás s recepty na domácí zavařeniny, pikantní sladkokyselé okurky, originální sirupy i likéry, jimiž ohromíte. Poradíme vám, jak, kdy a co správně konzervovat.
Na co se můžete těšit
3. 7. Zavařeniny, marmelády, želé
Kdy a které ovoce a jakým způsobem zpracovávat, recepty na originální zavařeniny a džemy krok za krokem.
10. 7. Sirupy a šťávy
Krok za krokem sedmikráskový sirup proti nachlazení a další recepty na šťávy ovocné, zeleninové i bylinkové.
17. 7. Kompoty
Tradiční recepty i neobvyklé kombinace.
24. 7. Nakyselo
Česká klasika nejen do bramborového salátu, houby a čalamády.
31. 7. Zeleninové pochoutky
Čatní k masu, ajvar, jak ho znáte ze Středomoří, pikantní čalamády.
7. 8. V oleji
Pesto na mnoho způsobů, sušená rajčata a houby.
14. 8. Sušení a mražení
Správná technika, jak vám co dlouho vydrží a recepty na netypické dobroty.
21. 8. Mléčné kvašení
Kysané zelí na celou zimu, chutné rychlokvašky a osvěžující pickles.
28. 8. Do alkoholu
Rumový hrnec a jiné opilé ovoce, domácí likéry a ovocná či bylinková vína.
Kupte si už ve středu Mladou frontu DNES s magazínem DOMA a letním seriálem.