Možnost nakouknout do kuchyně nejrůznějších restaurací, pod pokličku jejich podnikání i do způsobu uvažování jejich majitelů, byla fascinující. A pro řadu diváků už sama o sobě dost dobrým důvodem, proč pořad Ano, šéfe! sledovali.
Otestujte se, co si z Ano, šéfe! pamatujeteVíte, kde se natáčel první díl pořadu, a kde po deseti letech poslední? Utekl někdy Zdeněk Pohlreich z natáčení, kdo ho znechutil a kdo nadchl? A co kuchařům radil? |
Jestli někdo udělat pro změny v české gastronomii spoustu mravenčí práce, pak právě Zdeněk Pohlreich, který se nebál zajet do těch nejzapadlejších koutů vlasti a zkoušel tam zarputile měnit zaběhnuté zvyky i pohledy na věc.
Právem se pak jako hlavní protagonista pořadu postupně stal největším tahákem pořadu. Během deseti let natáčení, od roku 2008 až do letoška, zrál jako víno. Profesně i lidsky.
A jestli mnozí od prvních dílů pořadu utíkali od televize pro jeho slovník, který nebyl o nic jemnější než u britského drsňáka a šéfkuchaře Gordona Ramsayho, „šéf“ se za pár let doslova před očima proměnil v člověka, jenž sice nejde pro sprosté slovo daleko, ale jako argument ho dávno nepotřebuje.