Houbová smaženice v palačince
Ingredience na 4 ks palačinek: 200 g hladké mouky, 500 ml mléka, 2 vejce, sůl a tuk na smažení.
Na smaženici 800 g směsi lesních hub nebo žampionů, 2 lžíce másla, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky kmínu, 2 jarní cibulky, 2 vejce, 1 červená paprika a čerstvé bylinky na ozdobení.
Z hladké mouky, mléka, 2 žloutků a špetky soli vyšlehejte jemné palačinkové těsto, do kterého vmíchejte pevný sníh z bílků. Cibuli a česnek oloupejte, houby očistěte, podle potřeby omyjte a nakrájejte je na menší kousky.
Pánev předem zahřejte, vymastěte peroutkou a pak na ni sběračkou dávkujte těsto, které otáčivým pohybem pánve rozlijte po celém jejím povrchu. Palačinky pečte po obou stranách dozlatova.
Jako náplň si připravte houbovou smaženici: V pánvi přikryté pokličkou na másle zpěňte jemně nakrájenou cibuli a česnek. Vložte očištěné a na plátky nakrájené houby, posypte kmínem, osolte a duste asi 10 minut na mírném ohni. Když změknou, přidejte nakrájenou jarní cibulku a osolená rozšlehaná vejce. Za stálého míchání je nechte ve smaženici srazit.
Na palačinky rozdělte houbovou smaženici, zaviňte, ozdobte kostičkami papriky a zelenými bylinkami a můžete podávat.