Roli televizního šéfa už jste opustil, nicméně jak vidíte současnou situaci v české gastronomii?
Dnes restauratérsky žijeme v době, kdy se to pomalu blíží jakési diktatuře proletariátu, situace na pracovním trhu je zoufalá. Ovšem zase si díky tomu uvědomíte, jak strašně zaostalá je legislativa, která se podnikání týká. Jak strašně komplikované to je, přitom by vůbec nemuselo. A jak strašně rigidní nebo zabednění jsou lidé, kteří mají právo tyto věci rozhodnout jinak.
Chybí mi u nás výchova k práci. A vůle nechat lidi dělat, říká Pohlreich
Zdeněk Pohlreich v kuchyni své restaurace Divinis oceňované opakovaně michelinským Bibem. Už moc nevaří, ale snaží se ze svých šéfkuchařů udělat ještě lepší šéfkuchaře. A není mu zatěžko přivézt jim osobně do kuchyně třeba ty nejlepší citrony. | foto: MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium
Měsíční
Roční
Dvouleté
Připojte se ještě dnes a získejte:
- Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
- Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
- Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Mé recepty jsou blbuvzdorné. Uvaří je i antitalent, říká Těhotnej kuchař
V obyčejné kuchyni vaří obyčejná jídla. Moc se s tím nepáře, neodvažuje každý gram a to, jak...
Už mám ego v normě, ale jsem vděčný, že mi dávali čočku, říká šéfkuchař Kohút
V romantické krápníkové jeskyni pod Václavským náměstím čaruje slovenský kuchař Tomáš Kohút....
Lampedusu dát Němcům, ať se starají. Ridi o migraci, italském jídle i Češích
Kuchař Emanuele Ridi už přes třicet let žije v Česku. Rozhovor se však tentokrát netočil jen kolem...
Zimní grilování má své kouzlo, má řadu výhod, říká populární pipMaster
Říká, že grilovat se dá cokoli. David Kubricht, který se na internetu proslavil pod přezdívkou...
Pečeme tak, aby alergik věděl, že mu bude dobře, říká majitelka cukrárny Buchty
Lidí s alergií na lepek či mléko přibývá. Proto se zvedá zájem o jídla i zákusky, v nichž není...
Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými
Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...
Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc
Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén
Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...
Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza
Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi
Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...
Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén
Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...
Ředkvičky vyčistí tělo, rukola s polníčkem nakopnou imunitu a jste fit
Příroda se probudila a slunce láká ven, mnohým z nás se však nikam nechce. Cítíme se unavení,...
Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček
I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý...
Život amerických prezidentů se pojil se psy. Jaké měli nejradši?
Do současné doby se na postu prezidenta Spojených států amerických vystřídalo už 48 lidí. Je...