Bifteky z divočiny
Recept poslal Luděk Pužman.
Suroviny: Svíčková z daňka, slanina, sůl, pepř, řapíkatý celer, mrkev, červená cibule, bobkový list, tymián, jalovec, česnek, červené víno.
Postup: Svíčkovou ze zvěřiny obalíme slaninou a ovážeme. Lehce osolíme a opepříme.
Naložíme do směsi řapíkatého celeru (1–2 řapíky), mrkve (1 ks), červené cibule (zeleninu je třeba nakrájet), bobkového listu (2–3 lístky), tymiánu, několik kuliček rozmáčknutého jalovce, dvou rozkrojených stroužků česneku a kvalitního červeného vína. Alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc v lednici.
Zde posílejte čtenářské receptyAž do konce prázdnin posílejte své nejoblíbenější grilovací recepty. Zúčastníte se tak soutěže o elektrický gril a další ceny (viz box dole). Posílejte nejraději šířkové fotografie společně s receptem obsahujícím jednak soupis surovin a postupem práce. Kompletní zadání najdete zde. |
Maso opečeme na rozpáleném grilu 5–8 minut po každé straně, poté ideálně i ze strany, než bude slanina křupavá.
Z marinády lze udělat na opečené slanině vynikající omáčku. Víno necháme zredukovat na minimum, přidáme máslo a necháme odpočinout.
Maso po opečení necháme pár minut odpočinou pod kouskem másla a podáváme s omáčkou a chlebem.
Velká letní grilovací soutěž o ceny
Ceny do soutěže věnovala značka špičkových spotřebičů SAGE, o které se hraje. Pravidla soutěže najdete zde.
Kontaktní gril SGR700BSS. Je vybavený oboustrannými vyměnitelnými keramickými deskami. Na každé grilovací desce lze grilovat jiný pokrm díky separátnímu ovládání každé desky zvlášť.