Zúčastněte se naší soutěže a vyhrajte jednu z grilovacích pečetí, jejíž pomocí můžete do grilovaného pokrmu obtisknout vzkaz pro každého strávníka, vtip nebo třeba jeho iniciály. Mimo pěti hlavních čtenářských cen jsme pro tři nejlepší recepty přichystali ještě redakční cenu, a to soupravu zástěry a grilovací rukavice.
Zde můžete posílat své příspěvky |
Podrobné informace o celé soutěži najdete zde.
Výhra v soutěži: grilovací pečeť
Neocenitelná pomůcka pro opravdové fanoušky grilování. Označte na grilu porce, které jsou pálivé. Označte steaky podle druhu masa nebo stupně propečení. Bavte se s přáteli! Ocejchujte steaky iniciály vašich přátel nebo jejich jmény. Předejte jim třeba krátký vzkaz vypálený na kusu dobře připraveného masa.
Délka pečeti 44 centimetrů, kvalitní ocelová lišta zakončená dřevěným madlem s poutkem na zavěšení. Celkem obsahuje 55 písmen s výškou 10 milimetrů. Více informací najdete na www.ignazrosler.cz.
Pečlivě si pročtěte pokyny, abyste zvýšili šance, že váš příspěvek bude zveřejněný, a tím se dostali i do ankety, ve které budou nakonec čtenáři vybírat nejlepší příspěvky z grilovačky.
Z prvních zkušeností ze zaslaných příspěvků: nešetřete písmenky, když budete posílat recept. Jasně napište, jaké suroviny jste použili, a srozumitelně popište postup při grilování.
Hovězí steak s bylinkovým máslem
Recept poslala Jana Masáčková. Nenapsala sice přesně, jaký kus hovězího nejraději používá, ale vhodných partií je hodně, podstatné je však vždy, aby bylo maso vyzrálé. A pak je jedno, zda to bude svíčková, vysoký nebo nízký roštěnec, pupek, ořech či šál. Určitě si pochutnáte.
Suroviny:
- 1 kg zadního hovězího (4 steaky)
- Na bylinkové máslo: 200 g másla, pažitka, 3 stroužky česneku, špetka soli, bazalka, tymián.
Postup:
Steaky mírně rozklepeme (pouze rukou), posolíme, popepříme a potřeme olivovým olejem smíchaným s trochou koňaku, nebo třtinového rumu.
Zde se podívejte na minulé recepty |
Grilujeme z každé strany 3–7 minut podle toho, jak kdo má rád propečené (u nás se osvědčilo 5 minut, aby byly steaky medium).
Bylinkové máslo: rozměklé máslo smícháme s česnekem, solí a bylinkami. Utvoříme váleček a v mikrotenovém sáčku dáme na půl hodiny do mrazáku. Bylinkové máslo pokládáme na horký steak.
Jako přílohu máme nejraději zeleninový salát.