Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Američan snědl během deseti minut 54 párků v rohlíku, vyhrál už počtvrté

  8:28aktualizováno  8:28
Prvenství v tradiční soutěži v pojídání párků s rohlíkem na newyorském Long Islandu obhájil Joey Chestnut. Po spořádání 54 hot dogů si připsal už čtvrtý titul v řadě.

Joey Chestnut | foto: Metro.co.uk

Chestnutův letošní výkon ale zaostal za loňským ročníkem, kdy si kromě prvenství připsal i absolutní rekord soutěže - za deset minut tehdy zhltnul 68 párků v rohlíku. I slabší výsledek ale letos šampionovi stačil. Tim Janus, který skončil druhý, totiž snědl pouze 45 kusů této pochutiny, třetí Patrick Bertoletti 37.

Soutěž v pojídání párků v rohlíku se tradičně koná na americký Den nezávislosti. První ročník se uskutečnil v roce 1916 a tehdejšímu vítězi Jamesi Mullenovi stačilo k prvenství spořádat za deset minut pouhých 13 hot dogů.

Šestinásobný vítěz soutěže a hlavní Chestnutův rival Kobajaši letos do klání nezasáhl. Podle agentury AP se nedokázal dohodnout s organizátory na podmínkách své účasti. I tak byl ale na soutěži vidět. Při vyhlašování výsledků se totiž pokusil prodrat na pódium. Cestou se popral se třemi policisty a jedním členem ochranky, těsně pod pódiem ho ale policisté přece jen přemohli a odvlekli pryč.

Autor:




Nejčtenější

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Vícebarevný pudl
Ovčák, border kolie, pudl a spol. Šest nejinteligentnějších psích plemen

Inteligentní psí plemeno je pro páníčka jistě velkou radostí, ale může způsobovat i spoustu starostí. Inteligentní pes totiž potřebuje spoustu pozornosti a...  celý článek

Vlci se štěňaty. V pražské zoo lze na vlastní oči pozorovat, jak probíhá...
Vlci v pražské zoo vychovávají pět vlčat. Boj o maso probíhá každý den

Pět dvouměsíčních vlčat se líně povaluje i navzájem škádlí před ústím nory, schovaným pohledům návštěvníků ležícími kmeny stromů. Zdánlivě se nic neděje, ale...  celý článek

Další z rubriky

Váleček se hodí na hladké, rovné zdi.
Nejhorší sny kutila: hmoždinky a lepidla nedrží, sádra rychle tuhne

V čem začátečníci i mírně pokročilí tápou a chybují? Magazín MF Dnes ve své příloze DOMA zmapoval nejčastější problémy a doplnil je užitečnými radami, jak se...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.