Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


ANKETA: Ornitofobie, kynofobie, anatidaefobie. Kterých zvířat se bojíte?

aktualizováno 
Téměř každý z nás má strach z nějakého zvířete. Někdo by v životě nesáhl na pavouka, někdo zase nesnáší holuby a jiný žáby. Zúčastněte se ankety, zajímá nás, čeho se bojíte právě vy.

Dnes lze fobií pojmenovat ledacos. Kdo se bojí ptáků, trpí ornitofobií. Kdo pavouků, může si do své diagnózy zapsat arachnofobii. Dokonce existují i lidé, kteří by v životě nepohladili psa a trpí z nich neodůvodněným strachem. Ti mají kynofobii. A kdo se bojí koček, trpí felinofobií.

Tak by bylo možné pokračovat téměř do nekonečna. A nemusí se to týkat jen strachu ze zvířat, svá jména mají i obavy ze špičatých předmětů, z přecházení silnice, z mraků, z větru. A když se vám bude zdát, že se na vás někde zpoza rohu bude dívat kachna, můžete si to pro sebe zdůvodnit tak, že trpíte anatidaefobií.

Připravili jsme pro vás na toto téma anketu. Klikněte na to, co nahání strach vám. Zatrhnout můžete až tři možnosti.

Co vám nahání strach?

celkem hlasů: 5876

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 25. dubna 2017. Anketa je uzavřena.

Pavouci 1901
Plazi 967
Červi 590
Vosy 560
Bacily, bakterie, nákazy 508
Myši a potkani 413
Psi 248
Žáby 113
Ropuchy 103
Holubi 98
Slepice 96
Vážky 63
Divoká zvířata 56
Koně 53
Opice 39
Kočky 38
Houby 30
Autor:


Témata: anketa, fobie


Nejčtenější

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Vlci se štěňaty. V pražské zoo lze na vlastní oči pozorovat, jak probíhá...
Vlci v pražské zoo vychovávají pět vlčat. Boj o maso probíhá každý den

Pět dvouměsíčních vlčat se líně povaluje i navzájem škádlí před ústím nory, schovaným pohledům návštěvníků ležícími kmeny stromů. Zdánlivě se nic neděje, ale...  celý článek

Vícebarevný pudl
Ovčák, border kolie, pudl a spol. Šest nejinteligentnějších psích plemen

Inteligentní psí plemeno je pro páníčka jistě velkou radostí, ale může způsobovat i spoustu starostí. Inteligentní pes totiž potřebuje spoustu pozornosti a...  celý článek

Další z rubriky

Ukázky z prvních zaslaných soutěžních snímků
Zoo Praha vyhlašuje fotosoutěž. Nejlepší obrázky budou na billboardech

Návštěvníci pražské zoo, kteří si s sebou nezapomenou vzít fotoaparát, se mohou od začátku měsíce zúčastnit dlouhodobé fotosoutěže, kterou zahrada vyhlásila. V...  celý článek

Koupání slonů probíhá v zákulisí.
Respekt tváří v tvář sloním obrům i hubička od Mamuta. V zákulisí zoo

Mazlení. Tulení. Krmení. Hlazení. Roztomilá mláďátka a oddaná zvířátka. To vše v krásném prostředí uprostřed zeleně, vody, květin a exotické zvěře. Prostě...  celý článek

Psí zmrzlina na rozdíl od té obyčejné neobsahuje cukr ani laktózu.
VIDEO: Mrkvovou zmrzlinu psi milují. Dočkají se i lososové či játrové

Svého psa v parných letních dnech chladila Veronika Jakešová klasickou zmrzlinou. Jenže věděla, že to pro něj není nejzdravější. Proto začala brouzdat po...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.