Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Anketa o nejlepší pizzerii odhalí pražského krále pizzy

aktualizováno 
Pizza by měla představovat samozřejmý standard rychlého občerstvení a neměla by zklamat, ani když si ji dáme v restauraci. Bohužel i v Praze se stává, že toto zdánlivě prosté jídlo dopadne, jako když pejsek s kočičkou pekli dort.

Vyzkoušejte zahlasovat, po dvou měsících se necháme překvapit. | foto: Profimedia.cz

Kam na pizzu?

Na webu Dobřesenajím.cz najdete stovky podniků, které si troufnou dělat pizzu.

Hledej pizzu v Praze i v regionech!

A čtenáři zároveň podniky hodnotí, a když jsou nespokojení, neberou si servítky:

dobřesenajím.cz - hodnocení

"Jídlo je poměrně neslané, nemastné, opravdový průměr. Pizza je suchá velmi málo obložená, sýr najdete doopravdy pouze uprostřed, kraje mají šest centimetrů... " - Pizza Dalí

Ale umí i pochválit:
"Do této pizzerie chodíme už 20 let,vždycky jsme byli spokojeni s kvalitou jídla,pizza vynikající,těstoviny,špagety i vínečko opravdu odpovídá ceně i skutečné Italské kuchyni...- Pizzerie Grosseto

Zřejmě největší portál pro cizince Expats.cz se rozhodl usnadnit nejen svým čtenářům, ale i běžným Pražanům a návštěvníkům Prahy orientaci. Na stránkách Nejvpraze.cz od 27. ledna najdete možnost hlasovat pro 60 podniků. Záměrně tu nenajdete k jednotlivým restauracím žádné informace. Kdo chce pro daný podnik hlasovat, musí si být proklatě jistý.

K projektu se vyjádřilo několik expertů, mezi které patří například Roman Vaněk nebo Emanuel Ridi. "Pizza je hlavně o péči, o vyzrálosti těsta a o kvalitě surovin," podotýká šéf Pražského kulinářského institutu Vaněk.

A doplňuje Ital v kuchyni: "Myslím, že tu panuje stejná situace jako všude na světě. Existuje tu pizza dobrá a špatná. Já osobně chodím do Pepenero, kde mají správně vyzrálé těsto 24 hodin a i další ingredience jsou výborné. Čím jednodušší pizzu si dáte, třeba Margheritu, tím snáze poznáte, jestli je opravdu dobrá."

Obecně se znalci dobrého jídla shodují v tom, že je vhodné vyvarovat se pizzeriím s příliš širokou nabídkou náplní. "Jak vidím jídelní lístek s padesáti druhy, tak jdu od toho. Kdežto dobrý podnik má třeba jen 11 pizz, ale nevymýšlí žádné převratné kombinace," říká Blogerka roku 2013 Veronika Kokešová.

Hlasováni bude trvat dva měsíce. Odesláním hlasu se zúčastníte hry o ceny v hodnotě 30 tisíc korun od partnera akce, roznáškového servisu Damejidlo.cz.

Autor:




Nejčtenější

Bez základního nářadí se doma neobejdete.
Jakou sadu s nářadím vybrat novomanželům či svobodné matce v paneláku

Není každý rodilým kutilem. Drtivá většina lidí jen občas potřebuje něco dotáhnout, přišroubovat, zacvaknout nebo přeštípnout. Pro takové uživatele nemá cenu...  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Gorila Zola
VIDEO: Takto gorily tančí breakdance. Z bazénu si udělají fontánu

V horkém létě mají radost z vody i gorily. Sameček Zola z americké zoo v Dallasu to předvedl takovým stylem, že by zahanbil i profesionálního tanečníka.  celý článek

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku...
Truhlář dva roky vyráběl Jawu 250. Ze dřeva má i lanka, výplety a řetěz

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku vyrobil v měřítku 1:1 celodřevěný model motocyklu Jawa 250, zvaného pérák. Motocykl...  celý článek

Další z rubriky

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.