Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreich v chomutovské Americe aneb biče, rakve a volejovky

aktualizováno 
Cesta do severočeského Chomutova odkrývá další variantu podoby českého restauračního podnikání. Dva bratři začali po roce 1989 se zastavárnou a investují do spousty dalších aktivit. I do restaurace, která určitý potenciál má. Majitelé však nesmí šetřit na nesprávném místě - na vybavení kuchyně.

Vchod z pasáže a podnik v prvním patře. Pohlreich vidí prokletí restaurace Gril & Bar Amerika ještě dříve, než tam vstoupí. Jinak se podnik tváří poměrně životaschopně, překvapí ho třeba burgery, na které si tu sami pečou bulky.

Personál se ho snaží ošulit - na pokyn majitelů - domácími hranolky, které nejsou tak úplně domácí, což se velice rychle provalí. Majitelé, kteří na jednu stranu zdůrazňují, že šéfa nezvali, se na něj stejně snažili zapůsobit.

Fotogalerie

Do kuchyně ho bez problémů pustí, jeho připomínky vítají. Nakonec se ukáže, že štáb pořadu Ano, šéfe! jim do podniku pozval někdo z rodiny, aby jim pomohl.

„Máte nějaký prachy? Chcete od nich dobrou práci?“ uhodí Pohlreich na jednoho ze spolumajitelů v kuchyni, kde kuchaři při zátěžovém testu marně bojují s místem, nevyhovujícím vybavením a špatně nastavenými pravidly.

A vysvětluje, že v kuchyni by to mělo vypadat v podstatě stejně jako v klenotnictví, které mají pánové o patro níž. Protože je ve finále jedno, jestli prodáváte šperky nebo hotová jídla.

Nicméně Pohlreich nikoho nesoudí, podstatný je pro něj výsledek. A v Chomutově to nakonec vypadá, že se šéfovi podaří propojit dva zcela rozdílné světy, jež k sobě do té doby nedokázaly najít cestu.

Majitelé až díky návštěvě šéfa pochopili, že je v kuchyni nutné vytvořit takové podmínky, aby se tam lidem dobře pracovalo. A Pohlreich jim to svým osobitým způsobem ukázal. Protože jen v případě, že bude spokojený personál, dočkají se majitelé z kuchyně odpovídajícího výsledku.

A zřejmě to zafungovalo. Bratři, kteří si v podnikání nechtějí nechat ujít korunu, rádi zainvestují, aby se dočkali ještě lepšího výdělku. V Chomutově na tom jejich zaměstnanci i hosté zřejmě vydělali také. Aspoň šéf jejich kuchyni - po přepadovce po pár týdnech od svého odjezdu - ohodnotil hvězdičkou.

Hned první díl již VII. série pořadu Ano, šéfe! odvysílaný v pondělí večer tak ukázal, že i české hospody mají šanci na změnu k lepšímu.

Autor:




Nejčtenější

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Další z rubriky

Fish&Chips je tradiční britské lidové jídlo.
Kvůli Fish&Chips už nemusíte do Británie. Snadno si je připravíte doma

Fish&Chips je jedno z nejproslulejších ostrovních jídel a ochutná je snad každý, kdo Velkou Británii navštíví. Podívejte se, jak snadno můžete rybu s hranolky...  celý článek

Domácí klobásky se salátem
Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.