Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreich v chomutovské Americe aneb biče, rakve a volejovky

aktualizováno 
Cesta do severočeského Chomutova odkrývá další variantu podoby českého restauračního podnikání. Dva bratři začali po roce 1989 se zastavárnou a investují do spousty dalších aktivit. I do restaurace, která určitý potenciál má. Majitelé však nesmí šetřit na nesprávném místě - na vybavení kuchyně.

Vchod z pasáže a podnik v prvním patře. Pohlreich vidí prokletí restaurace Gril & Bar Amerika ještě dříve, než tam vstoupí. Jinak se podnik tváří poměrně životaschopně, překvapí ho třeba burgery, na které si tu sami pečou bulky.

Personál se ho snaží ošulit - na pokyn majitelů - domácími hranolky, které nejsou tak úplně domácí, což se velice rychle provalí. Majitelé, kteří na jednu stranu zdůrazňují, že šéfa nezvali, se na něj stejně snažili zapůsobit.

Fotogalerie

Do kuchyně ho bez problémů pustí, jeho připomínky vítají. Nakonec se ukáže, že štáb pořadu Ano, šéfe! jim do podniku pozval někdo z rodiny, aby jim pomohl.

„Máte nějaký prachy? Chcete od nich dobrou práci?“ uhodí Pohlreich na jednoho ze spolumajitelů v kuchyni, kde kuchaři při zátěžovém testu marně bojují s místem, nevyhovujícím vybavením a špatně nastavenými pravidly.

A vysvětluje, že v kuchyni by to mělo vypadat v podstatě stejně jako v klenotnictví, které mají pánové o patro níž. Protože je ve finále jedno, jestli prodáváte šperky nebo hotová jídla.

Nicméně Pohlreich nikoho nesoudí, podstatný je pro něj výsledek. A v Chomutově to nakonec vypadá, že se šéfovi podaří propojit dva zcela rozdílné světy, jež k sobě do té doby nedokázaly najít cestu.

Majitelé až díky návštěvě šéfa pochopili, že je v kuchyni nutné vytvořit takové podmínky, aby se tam lidem dobře pracovalo. A Pohlreich jim to svým osobitým způsobem ukázal. Protože jen v případě, že bude spokojený personál, dočkají se majitelé z kuchyně odpovídajícího výsledku.

A zřejmě to zafungovalo. Bratři, kteří si v podnikání nechtějí nechat ujít korunu, rádi zainvestují, aby se dočkali ještě lepšího výdělku. V Chomutově na tom jejich zaměstnanci i hosté zřejmě vydělali také. Aspoň šéf jejich kuchyni - po přepadovce po pár týdnech od svého odjezdu - ohodnotil hvězdičkou.

Hned první díl již VII. série pořadu Ano, šéfe! odvysílaný v pondělí večer tak ukázal, že i české hospody mají šanci na změnu k lepšímu.

Autor:




Nejčtenější

Cita
Erik zachránil kluka, Malina rozpozná záchvaty. Ocenění psí hrdinové

Obětaví psi sbírají za svou neohroženost už sedm let ocenění Statečná psí srdce udělovaná v několika kategoriích. Vždyť psími hrdiny se den co den stávají...  celý článek

Roční Ajabu je zdatné, silné a zdravě otrkané gorilí mládě.
Ajabu, gorilí mládě narozené zázrakem, slaví v neděli 1. narozeniny

Pochoutky ukryté v průhledných plastových barelech dostanou v neděli v 11 hodin dva gorilí kluci z pražské zoo jako dárek k narozeninám. Ajabu má svoje první v...  celý článek

Červ hladce vyklouzl ze skořápky.
Na Filipínách našli vzácného obřího červa. Žije v ulitě hlavou dolů

Američtí vědci zkoumající vzácné mořské tvory objevili na Filipínách první živý exemplář červa dlouhého 1,5 metru o průměru až šest centimetrů. Tento červ je...  celý článek

Včely podle entomologa kvůli chemii vymírají.
Včely u nás postupně vymírají, může za to chemie, tvrdí entomolog Straka

Včelám zvoní hrana. Houfně je decimují nemoci a znečištěné prostředí. „Chtělo by to vrátit do přírody trochu toho ,nepořádku ́,“ říká entomolog Jakub...  celý článek

Další z rubriky

Na graficky jednoduchých sáčcích s potravinami obsahují piktogramy s návodem k...
Izraelský student navrhl potraviny, které uvaříte během praní v pračce

Iftach Gazit z Izraele se zamyslel nad životním stylem lidí, kteří nemají čas na vaření, ale také bezdomovců, kteří si nemají jídlo kde uvařit. Vymyslel proto...  celý článek

Suchá vazba decentně přizdobená velikonočními motivy se hodí jak na sváteční...
Velikonoční cop ze suchých travin a obilovin potěší na stole i zavěšený

Velikonoce jsou za dveřmi, o víkendu se tedy můžete věnovat přípravám, ať jsou vaše představy o jarní výzdobě jakékoliv. Třeba už nějaký věnec či závěs ze...  celý článek

Ladislav Šumbera finišuje se svou 101 metrů dlouhou pomlázkou.
VIDEO: Se stometrovou pomlázkou se zapsal do české knihy rekordů

Když jde o koledu, je Ladislav Šumbera nekompromisní. Letos by se mohl vydat na koledu s vlastnoručně upletenou pomlázkou o délce 101 metrů. Zhruba o 40 metrů...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.