Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreich v chomutovské Americe aneb biče, rakve a volejovky

aktualizováno 
Cesta do severočeského Chomutova odkrývá další variantu podoby českého restauračního podnikání. Dva bratři začali po roce 1989 se zastavárnou a investují do spousty dalších aktivit. I do restaurace, která určitý potenciál má. Majitelé však nesmí šetřit na nesprávném místě - na vybavení kuchyně.

Vchod z pasáže a podnik v prvním patře. Pohlreich vidí prokletí restaurace Gril & Bar Amerika ještě dříve, než tam vstoupí. Jinak se podnik tváří poměrně životaschopně, překvapí ho třeba burgery, na které si tu sami pečou bulky.

Personál se ho snaží ošulit - na pokyn majitelů - domácími hranolky, které nejsou tak úplně domácí, což se velice rychle provalí. Majitelé, kteří na jednu stranu zdůrazňují, že šéfa nezvali, se na něj stejně snažili zapůsobit.

Fotogalerie

Do kuchyně ho bez problémů pustí, jeho připomínky vítají. Nakonec se ukáže, že štáb pořadu Ano, šéfe! jim do podniku pozval někdo z rodiny, aby jim pomohl.

„Máte nějaký prachy? Chcete od nich dobrou práci?“ uhodí Pohlreich na jednoho ze spolumajitelů v kuchyni, kde kuchaři při zátěžovém testu marně bojují s místem, nevyhovujícím vybavením a špatně nastavenými pravidly.

A vysvětluje, že v kuchyni by to mělo vypadat v podstatě stejně jako v klenotnictví, které mají pánové o patro níž. Protože je ve finále jedno, jestli prodáváte šperky nebo hotová jídla.

Nicméně Pohlreich nikoho nesoudí, podstatný je pro něj výsledek. A v Chomutově to nakonec vypadá, že se šéfovi podaří propojit dva zcela rozdílné světy, jež k sobě do té doby nedokázaly najít cestu.

Majitelé až díky návštěvě šéfa pochopili, že je v kuchyni nutné vytvořit takové podmínky, aby se tam lidem dobře pracovalo. A Pohlreich jim to svým osobitým způsobem ukázal. Protože jen v případě, že bude spokojený personál, dočkají se majitelé z kuchyně odpovídajícího výsledku.

A zřejmě to zafungovalo. Bratři, kteří si v podnikání nechtějí nechat ujít korunu, rádi zainvestují, aby se dočkali ještě lepšího výdělku. V Chomutově na tom jejich zaměstnanci i hosté zřejmě vydělali také. Aspoň šéf jejich kuchyni - po přepadovce po pár týdnech od svého odjezdu - ohodnotil hvězdičkou.

Hned první díl již VII. série pořadu Ano, šéfe! odvysílaný v pondělí večer tak ukázal, že i české hospody mají šanci na změnu k lepšímu.

Autor:




Nejčtenější

Obsluhující makak vás v civilizované zemi překvapí.
Z opičí obsluhy jsou hosté nadšeni, pro zoologa to má úroveň cirkusu

Obsluhující makak, oblečený jako číšník, přijde většině hostů nesmírně roztomilý. A tak si jich majitel restaurace Kajabukija v Ucunomiji, hlavním městě...  celý článek

Delfíni jsou chytří, vynalézaví, mají výbornou paměť a vymýšlejí si hry,...
Zvířata jsou chytřejší, než jsme si mysleli, dokazují zvířecí géniové

Vrány chápou semafory a používají nástroje, delfíni „mluví“ sofistikovaným jazykem a vymýšlejí si hry pro zábavu, sloni se nedají oklamat lidskými chovateli....  celý článek

Osina se pod kůží nejen zanítí, ale dokáže pod ní i cestovat.
Travní osina se může zanítit a cestovat pod kůží psa

Ze společné procházky si váš zvířecí mazlíček může přinést nepříjemné zdravotní problémy. Semena rostlin mohou být chráněna velmi ostrým obalem, který velmi...  celý článek

Další z rubriky

Žampiony portobello zapečené s mozzarelou a rajčaty
Jak na grilování hub? Pokud u vás nerostou, zkuste žampiony

Bílé, hnědé nebo portobello? Které pečárky neboli žampiony zvolit pro letní venkovní rožnění? Jak postupovat, aby byl výsledek nadpozemsky chutný? O praktické...  celý článek

Řez stavebním řešením pro rodinný dům
Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.