Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

  0:14aktualizováno  0:14
„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v Židlochovicích. Tedy v městečku u cyklostezky spojující Brno s Vídní. Dobrá byla tak akorát polévka a s výhradami pizza.

Natáčecí štáb tentokrát do svého podniku nepozval majitel, ale jeden ze dvou kuchařů, který by si opravdu přál jídelníček a směrování hospody změnit. Jak ale ve čtvrtek večer ukáže další díl Ano, šéfe!, vůle se tam moc nenašlo.

Fotogalerie

Každý přehmat a chyba se omlouvá ve stylu „nikdo není neomylný“ a šéf si bohužel vyslechne víc výmluv na cokoliv než konstruktivních návrhů, jak situaci zlepšit. Dům je v rekonstrukci, takže pro majitele je všechno složité, mrazák má plesnivé těsnění, protože je ve vlhkém sklepě, takže nemá smysl ho čistit, a tatarák se dělá z mraženého lososa, protože majitel s tím nemá problém. A tak podobně.

Právě tatarák z lososa, který není čerstvý, ale přivezený z Číny a ještě obsahuje emulgátor, šéfa pěkně nadzvedne. Považuje to za hazard se zdravím hostů, kteří nemohou tušit, že nedostávají na stůl syrový tatarák z čerstvého masa.

Nejlepší jídlo v hospodě na Moravě? Tak maximálně pizza

Problém je, že provozovatel restaurace v podstatě neví, co chce. Hospoda mu nic neříká, živí se pletením svetrů. Je majitelem domu, restauraci dvacet let pronajímal, ale poslední roky nestála za nic. Proto ho personál přesvědčil, aby ji dál provozovat sám. Jenže nemá ani žádné ambice vybudovat slušný podnik, ani představu, jak to udělat. Jen chce zřejmě být co nejméně v mínusu.

Pizza by nebyla špatná, kdyby pro ni kuchaři vybrali vhodnější kombinaci...

Pizza by nebyla špatná, kdyby pro ni kuchaři vybrali vhodnější kombinaci surovin.

A tak šéf nechá osazenstvo vykoupat ve vlastní šťávě zátěžovým testem, kdy se kuchyně musí poprat s obsluhou plné hospody lidí, včetně cimbálovky. Dopadne to tak, že majitel domu s manželkou škrábou ve sklepě brambory, aby lidé neodcházeli hladoví, protože si neumí zjednat ani pomocnou sílu do kuchyně.

Když se Pohlreich pokusí propojit restauraci s místními vinaři, zůstane všechno tak na půli cesty a nenápadně se to zase vrátí zpět. Paradoxně vám tak v restauraci na Moravě nabídnou tak akorát slušnou pizzu. I když s moravskými tvarůžky.

Pochutnejte si na jídle

Autor:




Nejčtenější

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

Když našli toulavou kočku Sandy, vážila přes 7 kilogramů.
Tak tlustá kočka se jen tak nevidí. Nedokáže se ani poškrábat

Kočka Sandy byla vlastně jen obyčejná toulavá kočka, kterou záchranáři nalezli v parku v Bromsgrove ve Velké Británii. Zaujala je však tím, jak byla velká a...  celý článek

Roztomilost malým mopsům zůstane a nudní rozhodně nejsou. Když ho dobře...
VIDEO: Jakého psa vybrat do města? Nabízíme pět tipů, navrhněte další

Ideální pes do městského bytu neexistuje. Respektive je to každý pes, který je správně socializovaný a vychovaný tak, aby nepůsobil problémy svému majiteli ani...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z...  celý článek

Další z rubriky

Žampiony portobello zapečené s mozzarelou a rajčaty
Jak na grilování hub? Pokud u vás nerostou, zkuste žampiony

Bílé, hnědé nebo portobello? Které pečárky neboli žampiony zvolit pro letní venkovní rožnění? Jak postupovat, aby byl výsledek nadpozemsky chutný? O praktické...  celý článek

Staré střechy lze nátěrem renovovat. Stav před renovací
Natřením střechy můžete prodloužit její životnost i o dvacet let

Ač se to zdá nemožné, i staré eternitové šablony lze nátěrem zachránit a prodloužit jejich životnost. Je to přitom daleko levnější než rekonstruovat celou...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.