Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

  0:14aktualizováno  0:14
„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v Židlochovicích. Tedy v městečku u cyklostezky spojující Brno s Vídní. Dobrá byla tak akorát polévka a s výhradami pizza.

Natáčecí štáb tentokrát do svého podniku nepozval majitel, ale jeden ze dvou kuchařů, který by si opravdu přál jídelníček a směrování hospody změnit. Jak ale ve čtvrtek večer ukáže další díl Ano, šéfe!, vůle se tam moc nenašlo.

Fotogalerie

Každý přehmat a chyba se omlouvá ve stylu „nikdo není neomylný“ a šéf si bohužel vyslechne víc výmluv na cokoliv než konstruktivních návrhů, jak situaci zlepšit. Dům je v rekonstrukci, takže pro majitele je všechno složité, mrazák má plesnivé těsnění, protože je ve vlhkém sklepě, takže nemá smysl ho čistit, a tatarák se dělá z mraženého lososa, protože majitel s tím nemá problém. A tak podobně.

Právě tatarák z lososa, který není čerstvý, ale přivezený z Číny a ještě obsahuje emulgátor, šéfa pěkně nadzvedne. Považuje to za hazard se zdravím hostů, kteří nemohou tušit, že nedostávají na stůl syrový tatarák z čerstvého masa.

Nejlepší jídlo v hospodě na Moravě? Tak maximálně pizza

Problém je, že provozovatel restaurace v podstatě neví, co chce. Hospoda mu nic neříká, živí se pletením svetrů. Je majitelem domu, restauraci dvacet let pronajímal, ale poslední roky nestála za nic. Proto ho personál přesvědčil, aby ji dál provozovat sám. Jenže nemá ani žádné ambice vybudovat slušný podnik, ani představu, jak to udělat. Jen chce zřejmě být co nejméně v mínusu.

Pizza by nebyla špatná, kdyby pro ni kuchaři vybrali vhodnější kombinaci surovin.

Pizza by nebyla špatná, kdyby pro ni kuchaři vybrali vhodnější kombinaci surovin.

A tak šéf nechá osazenstvo vykoupat ve vlastní šťávě zátěžovým testem, kdy se kuchyně musí poprat s obsluhou plné hospody lidí, včetně cimbálovky. Dopadne to tak, že majitel domu s manželkou škrábou ve sklepě brambory, aby lidé neodcházeli hladoví, protože si neumí zjednat ani pomocnou sílu do kuchyně.

Když se Pohlreich pokusí propojit restauraci s místními vinaři, zůstane všechno tak na půli cesty a nenápadně se to zase vrátí zpět. Paradoxně vám tak v restauraci na Moravě nabídnou tak akorát slušnou pizzu. I když s moravskými tvarůžky.

Pochutnejte si na jídle

Autor:




Nejčtenější

Ptačí budka ve stylu Slow TV od ateliéru Harddecore a serveru Technet.cz.
Postavte si vlastní Slow TV ptačí budku. Stačí vám šukalka a vrtačka

V zimě je potřeba ptáčky přikrmovat a v létě je dobré alespoň těm nejmenším postavit hnízdiště. Budka, kterou si podle našeho návodu vyrobíte, poslouží...  celý článek

Řez obytným modulem usazeným do zahrady
Bunkr do každé rodiny. Češi vyrábějí kryty pro případ krize

Nepokoje, energetická krize, přírodní katastrofa, válka. Stále více Čechů se připravuje na krizové situace, které dosud odbývali jen mávnutím ruky. Nouzové...  celý článek

Ovocné stromy je potřeba vysadit, než začne vegetační sezona. Kořeny stromků...
Poslední šance k výsadbě ovocných stromů, ale jen s vydatnou zálivkou

Jaro se plnou silou hlásí o slovo, takže máte posledních pár týdnů na výsadbu ovocných dřevin, které musí být v půdě co nejdříve před vegetačním obdobím. Jak...  celý článek

Zloděj se klíčem v zámku nebude zdržovat.
Deset tipů, jak zabezpečit byt seniorů před zloději a podvodníky

Senioři patří v souvislosti s majetkovou trestnou činností a podvody k nejohroženější skupině. Jsou důvěřiví, často žijí osamoceně, mnohdy mají nějaký...  celý článek

Nuru jako nadšený lezec s ukořistěnou větvičkou. (25.3.2017)
VIDEO: Pražské gorily si venku užívají první jarní trávy, mláďata řádí

Jakmile minulou sobotu gorily zaslechly, že se mimo obvyklý čas něco děje s hydraulikou a hýbou se dveře u východu do venkovního výběhu, hned se k němu...  celý článek

Další z rubriky

Kachní prsa s křupavou kůrčičkou jako lehký oběd podle šéfa.
Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v...  celý článek

Pošírované kuře s bramborovým salátem
Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to...  celý článek

Alkoholový čistič oken snadno vyrobíte doma. Ilustrační snímek
Citron a ocet. To je domácí drogerie, která nahradí většinu chemie

Skříňky plné čisticích prostředků za nemalé peníze máme doma asi všichni. Přitom mnohdy stačí obyčejný citron či ocet a mnohé chemické pomocníky nahradíte a...  celý článek

Palačinky z ovesných vloček
Palačinky z ovesných vloček

Sladká a zdravá rychlovka. :)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.