Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

  0:14aktualizováno  0:14
„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v Židlochovicích. Tedy v městečku u cyklostezky spojující Brno s Vídní. Dobrá byla tak akorát polévka a s výhradami pizza.

Natáčecí štáb tentokrát do svého podniku nepozval majitel, ale jeden ze dvou kuchařů, který by si opravdu přál jídelníček a směrování hospody změnit. Jak ale ve čtvrtek večer ukáže další díl Ano, šéfe!, vůle se tam moc nenašlo.

Fotogalerie

Každý přehmat a chyba se omlouvá ve stylu „nikdo není neomylný“ a šéf si bohužel vyslechne víc výmluv na cokoliv než konstruktivních návrhů, jak situaci zlepšit. Dům je v rekonstrukci, takže pro majitele je všechno složité, mrazák má plesnivé těsnění, protože je ve vlhkém sklepě, takže nemá smysl ho čistit, a tatarák se dělá z mraženého lososa, protože majitel s tím nemá problém. A tak podobně.

Právě tatarák z lososa, který není čerstvý, ale přivezený z Číny a ještě obsahuje emulgátor, šéfa pěkně nadzvedne. Považuje to za hazard se zdravím hostů, kteří nemohou tušit, že nedostávají na stůl syrový tatarák z čerstvého masa.

Nejlepší jídlo v hospodě na Moravě? Tak maximálně pizza

Problém je, že provozovatel restaurace v podstatě neví, co chce. Hospoda mu nic neříká, živí se pletením svetrů. Je majitelem domu, restauraci dvacet let pronajímal, ale poslední roky nestála za nic. Proto ho personál přesvědčil, aby ji dál provozovat sám. Jenže nemá ani žádné ambice vybudovat slušný podnik, ani představu, jak to udělat. Jen chce zřejmě být co nejméně v mínusu.

Pizza by nebyla špatná, kdyby pro ni kuchaři vybrali vhodnější kombinaci...

Pizza by nebyla špatná, kdyby pro ni kuchaři vybrali vhodnější kombinaci surovin.

A tak šéf nechá osazenstvo vykoupat ve vlastní šťávě zátěžovým testem, kdy se kuchyně musí poprat s obsluhou plné hospody lidí, včetně cimbálovky. Dopadne to tak, že majitel domu s manželkou škrábou ve sklepě brambory, aby lidé neodcházeli hladoví, protože si neumí zjednat ani pomocnou sílu do kuchyně.

Když se Pohlreich pokusí propojit restauraci s místními vinaři, zůstane všechno tak na půli cesty a nenápadně se to zase vrátí zpět. Paradoxně vám tak v restauraci na Moravě nabídnou tak akorát slušnou pizzu. I když s moravskými tvarůžky.

Pochutnejte si na jídle

Autor:




Nejčtenější

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Další z rubriky

Hovězí steak s paprikou a žampiony.
Pohlreich se těší na jarní grilování, steak si udělal alespoň v kuchyni

Přestože se Zdeněk Pohlreich věnoval v současné řadě Teď vaří šéf! zdravé lehké kuchyni, uznává, že rozhodně není třeba zatratit pěkný kousek uleželého...  celý článek

Kuchař Jaroslav Sapík
Jím všechno, ale přepálený tuk mi páchne, říká šéfkuchař Jaroslav Sapík

Jí v podstatě všechno, hady i brouky, nesnědl by leda něco zkaženého. Ale vadí mu, když hned ve dveřích ucítí puch přepáleného omastku. „Okamžitě tak poznám,...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.