Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Atlas hub

a b c d e f g h ch i j k l m n o p q r s t u v x y z

Zde najdete nejznámější houby, se kterými se můžete setkat v našich lesích. Ve spolupráci s časopisem Houbař přinášíme i užitečné rady a zajímavosti.

Abecedně od r

Rosoloklihatka čirá (Neobulgaria pura)

17.1.2011  0:00
Ohrožená houba se většinou shlukuje do skupinek.  celý článek

Ryzec plstnatý (Lactarius vellereus)

27.12.2010  0:01, aktualizováno  14:22
Klobouk této houby připomíná svým tvarem trychtýř.  celý článek

Ryzec černohlávek (Lactarius lignyotus)

13.12.2010  0:01
Roztomilý název dostal díky svému typicky černému klobouku.  celý článek

Rosolozub huspenitý (seudohydnum gelatinosum)

9.8.2010  0:00
Při pohledu na tuto rosolovkovitou houbu málokoho napadne, že se vůbec jedná o houbu. A vskutku, rosolozub je navíc jedlý.  celý článek

Rosolovec červený (Tremiscus helvelloides)

21.6.2010  0:00
Houba připomínající jazyk, která se dá jíst za syrova - to je rosolovec červený.  celý článek

Ryzec kravský (Lactarius torminosus)

12.11.2008  0:00
Roní bílé mléko, ale po mléce ani po mase nechutná.  celý článek

Rosolozub huspenitý (Pseudohydnum gelatinosum)

3.10.2008  12:25
Houba je rozšířená po celém mírném klimatickém pásmu severní polokoule.  celý článek

Ryzec syrovinka (Lactarius volemus)

12.5.2008  12:16
Syrovinka patří k těm druhům hub, kterých v posledních 10 letech výrazně ubylo.  celý článek

Ryzec smrkový (Lactarius deterrimus)

12.5.2008  12:13
Z kulinářského hlediska jej můžeme použít všestranně. Můžeme je sušit, nakládat do octa apod.  celý článek

Ryzec peprný (Lactarius piperatus)

12.5.2008  12:11
Ryzec peprný roste místy dosti hojně od července do listopadu v listnatých a smíšených lesích.  celý článek

Ryzec ďubkovaný (Lactarius scrobiculatus)

12.5.2008  12:09
Ryzec ďubkovaný roste spíše nehojně od července do října.  celý článek

Ryzec borový (Lactarius deliciosus)

12.5.2008  12:09
Před použitím v kuchyni jej musíme důkladně očistit, zbavit písku a borového jehličí.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.