Atlas hub
Zde najdete nejznámější houby, se kterými se můžete setkat v našich lesích. Ve spolupráci s časopisem Houbař přinášíme i užitečné rady a zajímavosti.
Pro inspiraci:
Recepty z hub
Články o houbách
Rady zkušených houbařů
KVÍZ: Jak se vyznáte v houbách?
Hledaný výraz: hřib
Články
nalezeno 5 článkůPestřec obecný (Scleroderma citrinium)
Petřec obecný je za syrova slabě jedovatý. Co se týče kuchyňské úpravy, s pestřecem opatrně.
Pýchavka obecná (Lycoperdon perlatum)
Pýchavka obecná je nevhodná do smaženic, k nakládání a sušení.
Ryzec ďubkovaný (Lactarius scrobiculatus)
Ryzec ďubkovaný roste spíše nehojně od července do října.
Šafránka červenožlutá (Tricholomopsis rutilans)
Šafránka červenožlutá není jedlá, její purpurově zbarvený klobouk ale zaujme pozornost.
Penízovka máslová (Collybia butyracea)
Penízovka máslová je méně známá jedlá houba. Hodí do polévek nebo omáček.
předchozí | 1 2 | další |