Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Automat pro domácí koktejlové večírky se ovládá telefonem

aktualizováno 
Automat na koktejly dokáže vyrobit jeden nápoj za pět sekund a v paměti jich má 300. Ovládáte ho přes wi-fi domácí síť z telefonní aplikace.

Přístroj Somabar úspěšně ukončil kampaň na serveru Kickstarter. To znamená, že je velmi pravděpodobné, že to není jen snílkovský sen několika vývojářů a půjde do výroby, což by mělo být někdy v červenci. Zdá se, že ve světě je obliba koktejlů v domácím prostředí silná.

Fotogalerie

Funguje to prostě. Telefon a přístroj se spárují s domácí sítí, do Somabaru nasadíte lahvičky s jednotlivými ingrediencemi a vyberete jeden z 300 receptů. Mašina pak udělá zbytek práce a trvá jí to přibližně pět sekund.

Je otázkou, zda je práci barmana potřeba zjednodušit na úroveň zmáčknutí tlačítka. Zda by míchání drinků naopak nemělo být vizitkou hostitele, který zve hosty s tím, že se chce i tak trochu předvést.

Somabar není zrovna lacinou pomůckou do domácnosti, bude stát 500 dolarů (asi 12 tisíc korun), ale zřejmě se najdou lidé, kteří to koupí. Možná se najdou i majitelé podniků, kteří bez investice do mzdy kvalitního barmana budou chtít koktejly návštěvníkům nabídnout i přesto, že nezkušená obsluha je nezvládá.

Autor:


Témata: nápady


Nejčtenější

Obojky se prodávají i ve verzi pro více psů s jedním ovládáním.
Elektrické obojky pomohou výcviku psů, ale v rukou laika mohou uškodit

Není pravda, že by elektrický obojek psa fyzicky týral. Jenže pokud se používá bez odborného přístupu, může zničit jeho povahu a duši. Výsledkem je pak...  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Gorilí výrostci z Prahy jako samozvaní zahradníci
VIDEO: Zahradničení, nebo zahrad ničení? Gorilí bratři v akci

Na první pohled vzorní bráškové. Ale pozor, Nuru a Kiburi se umí dát i na zahradničení. Respektive spíše na „zahrad ničení“. Ono se to někdy totiž špatně...  celý článek

Další z rubriky

Bez pořádného žebříku se kolem domu neobejdete.
Správný pevný hliníkový žebřík má být těžký a z taženého profilu

Při výběru žebříku se zaměřte na odlišnosti hobby výrobků od provedení profi. Rozdílná je nejen váha, což souvisí s tloušťkou kovu, ale i druh profilu, z...  celý článek

Kabinka, ve které si můžete nechat udělat skládačku na zakázku.
Lego má kabinku, která vám z podobizny udělá vlastní legopuzzle

Součástí velkého londýnského obchodu se stala fotokabinka podobná těm, které vyrábějí průkazkové fotografie. Jen s tím rozdílem, že z automatu nevypadne...  celý článek

Barvy nejsou nesmrtelné. Jednou za čas je třeba je obnovit.
Při natírání nepodceňte základ, vrchní nátěr naneste ve dvou vrstvách

Při natírání se nevyplácí podcenit základní vrstvu. Zatímco napuštění povrchu dřeva zajistí ochranu proti plísním, škůdcům a stejnoměrnou savost, u kovů je...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.