Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Automat pro domácí koktejlové večírky se ovládá telefonem

aktualizováno 
Automat na koktejly dokáže vyrobit jeden nápoj za pět sekund a v paměti jich má 300. Ovládáte ho přes wi-fi domácí síť z telefonní aplikace.

Přístroj Somabar úspěšně ukončil kampaň na serveru Kickstarter. To znamená, že je velmi pravděpodobné, že to není jen snílkovský sen několika vývojářů a půjde do výroby, což by mělo být někdy v červenci. Zdá se, že ve světě je obliba koktejlů v domácím prostředí silná.

Fotogalerie

Funguje to prostě. Telefon a přístroj se spárují s domácí sítí, do Somabaru nasadíte lahvičky s jednotlivými ingrediencemi a vyberete jeden z 300 receptů. Mašina pak udělá zbytek práce a trvá jí to přibližně pět sekund.

Je otázkou, zda je práci barmana potřeba zjednodušit na úroveň zmáčknutí tlačítka. Zda by míchání drinků naopak nemělo být vizitkou hostitele, který zve hosty s tím, že se chce i tak trochu předvést.

Somabar není zrovna lacinou pomůckou do domácnosti, bude stát 500 dolarů (asi 12 tisíc korun), ale zřejmě se najdou lidé, kteří to koupí. Možná se najdou i majitelé podniků, kteří bez investice do mzdy kvalitního barmana budou chtít koktejly návštěvníkům nabídnout i přesto, že nezkušená obsluha je nezvládá.

Autor:


Témata: nápady


Nejčtenější

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Další z rubriky

Originální osvětlení vyrobíte za pár korun.
Z krásné skleněné zavařovací sklenice si snadno můžete vyrobit i lustr

Praktické sklenice lze využít také na úschovu suchých potravin nebo se z nich dá vyrobit dekorativní předmět do domácnosti. Třeba vázička, lucernička na...  celý článek

Bez pořádného žebříku se kolem domu neobejdete.
Správný pevný hliníkový žebřík má být těžký a z taženého profilu

Při výběru žebříku se zaměřte na odlišnosti hobby výrobků od provedení profi. Rozdílná je nejen váha, což souvisí s tloušťkou kovu, ale i druh profilu, z...  celý článek

Europaleta jako součást pracovního stolu.
Europalety se často nevyplatí vracet, raději je využijte

Dřevěné europalety jsou jako vratné lahve a můžete za ně dostat zpět zálohu až 150 korun za kus, často se ale nevyplatí je vůbec vracet. Zvlášť pokud vám na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.