Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

  0:24aktualizováno  0:24
Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší počasí. Stačí zapékací miska. A máte poměrně lehký oběd, pokud si maso dáte se salátem. Skvěle se k němu hodí coleslaw z červeného zelí.

Tento recept Zdeněk Pohlreich prozradil v rámci dalšího premiérového dílu pořadu Teď vaří šéf! v neděli v podvečer na Primě. Jako pořádný oběd, který ovšem opět zapadá do lehkého celodenního menu. Přesně v tomto duchu se šéf už téměř rok stravuje a jde mu to k duhu (více v rozhovoru zde).

Příprava barbeque kuřete je naprosto triviální. Kousky kuřete - spodní i horní stehno, tedy tzv. špalíčky - jednoduše nakrojíte na několika místech až ke kosti, aby marináda lépe pronikla do masa. Kousky pak osolte a opepřete.

Fotogalerie

Pak si v misce připravte marinádu z plechovky rajčatového pyré, tedy tzv. passaty, trochy sojové omáčky, hrsti tymiánových lístků, lžičky hnědého cukru a drcené chilli papričky jalapeňoz, aby byla řádně pikantní. Přidejte do ní připravené maso, přikryjte fólií a nechte alespoň hodinku odležet do lednice.

Pak maso i s veškerou marinádou přendejte do zapékací misky, jednotlivé kousky otočte pěkně kůží navrch. Pak nechte péct v troubě vyhřáté na teplotu 175 °C zhruba 40 minut pěkně do měkka.

Mezitím si k masu připravte salát coleslaw, který podle šéfa původně pochází z Holandska, kde ho podávali teplý. Až když si ho přivlastnili Američané, přestali ho podávat teplý, což mu nesmírně prospělo. A jeho příprava?

Nakrájejte pár plátků mrkve na jemné nudličky, stejně jako červené nebo bílé zelí. Než nudličky zelí přidáte do misky k mrkvi, nasolte je, aby pustily trochu vody. A při přendavání do misky je pořádně promněte, aby zkřehly.

Stejně tak čtvrt hlávky zelí, ze které nejprve vykrojte košťál.
Nudličky zelí promačkejte, aby zkřehly.
Přikápněte trochu vinného nebo jablečného octa.
A přidejte půlku nadrobno pokrájené červené cibulky a dvě lžíce domácí...

Pak přidejte ještě pár nudliček jablka, kapku dobrého octa - ideálně z červeného vína, případně cider a opět promíchejte a salát pořádně promačkejte v prstech, aby kousky zelí změkly. Nakonec přidejte dvě lžíce domácí majonézy, pro lepší chuť nadrobno nakrájenou půlku červené cibulky, promíchejte a luxusní salát za pár korun máte hotový.

A můžete servírovat. Barbeque kuře vytažené z trouby pekelně voní - což mohu potvrdit, už jsme doma vyzkoušeli (i když verzi bez kůže a kostí, tedy stehenní a prsní řízky). A skvěle chutná. Jak říká šéf: „Oběd, jak má být.“

Autor:




Nejčtenější

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek




Frontline Combo Spot on cat sol.1x0.5mlFrontline Combo Spot on cat sol.1x0.5ml

Porovnejte ceny, pročtěte recenze a objednejte přímo u nás.

www.Heureka.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.