Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Bezdrátová sonda vám pošle hlášku na mobil, když je maso upečené

aktualizováno 
Sondy jsou různé. Obyčejné mechanické stojí dvě stovky, digitální jen o trochu víc. Sonda Meater by sice měla stát asi čtrnáct stovek, přesto na Kickstarteru nebývalým způsobem oslovila mladé lidi, kteří rádi vaří. Novinka totiž spojuje obyčejnou sondu s chytrým mobilem.

Vnitřní teplota je důležitá, aby maso nebylo vysušené a tvrdé. | foto: Kickstarter

Fanoušci poslali na účet tvůrců bezdrátové sondy už jeden a čtvrt milionu dolarů, to znamená 12,5násobek cílové částky, která byla podmínkou k tomu, aby se mohla začít vyrábět.

Fotogalerie

Jen pro zobecnění: když použijete při pečení klasický mechanický teploměr, čeká vás stálé sledování, otevírání trouby, zda maso už při pečení dosáhlo správné teploty.

Druhou možností je moderní trouba, která má teplotní sondu jako součást příslušenství. Takže žádnou další už nepotřebujete.

A pak je tu třetí možnost. Sonda je spojená opancéřovaným kabelem s krabičkou, kterou pomocí magnetu „přilepíte“ na plášť trouby, nastavíte teplotu a čekáte na zvukové znamení, které ohlásí nastavenou teplotu.

Sonda Meater na to jde jinak. Před začátkem pečení sondu zapíchnete do nejsilnější části masa a teplotu pečení sledujete na mobilu. Jakmile je proces dokončený, sonda pošle notifikaci, že je čas pokrm vytáhnout z trouby.

Teplotu je samozřejmě možné sledovat i průběžně. Sonda má dvě čidla: jedno sleduje vnitřní teplotu masa, druhé vnější teplotu, tedy teplotu v troubě. Aplikace, která slouží k řízení sondy, je samozřejmě programovaná tak, abyste nemuseli mít znalosti o optimálních teplotách pečení. Jen zvolíte druh masa, sílu plátku a aplikace sama nabídne teplotu a dobu pečení.

Klasické analogové teploměry

Klasické analogové teploměry

Digitální drátová sonda

Digitální drátová sonda

Sonda by měla pomoci všem, kdo chtějí dobře uvařit, ale zároveň nehodlají trávit hodiny u trouby. Někdy se také stane, že se zabýváte jinou prací a signál z trouby prostě neslyšíte. Takto se klidně můžete věnovat práci nebo třeba přátelům na návštěvě a upozorní vás mobil, který dnes většina lidí nosí u sebe. Stejně tak můžete na zahradě péct maso v grilu a nemáte pořád čas běhat ho kontrolovat.

Sonda se bude nabízet v jednoduché kombinaci jen jeden kus s nabíječkou. Pak funguje ve vaší domácí wi-fi síti. Pak bude v kombinaci s Meater Blockem, který působí zároveň i jako wi-fi extender. Ten je výhodný pro lidi, kteří grilují dál na zahradě, kde je wi-fi signál už slabý. Těmto uživatelům pak výrobci slibují i možnost cloudu, aby mohli sledovat teploty pečení odkudkoliv, kde je mobilní nebo wi-fi signál.

K tomu se přidávají i různé kombinace více sond, které můžete kontrolovat v mobilu najednou. To se zase líbí profesionálním kuchařům, kterým jedna pečínka určitě nestačí. Jako obyčejně tu platí, že nejdražší je jeden sólo kus (59 dolarů - asi 1400 Kč), z dvojici je to 99 dolarů. Meater Block s dvěma sondami stojí 150 dolarů atd.

Bezdrátová sonda by měla přijít na trh v lednu 2016. Součástí držáku je i nabíječka s jednou AA baterií, která by měla stačit na sto pečení.

Autor:


Témata: nápady, Vaření


Nejčtenější

V ZOO Dvorec se 19. ledna narodilo lvíče Shina.
VIDEO: V Zoo Dvorec krmí několikatýdenní lvíče, křest bude o víkendu

Lvíče s šedobílou srstí se narodilo 19. ledna v Zoo Dvorec u Borovan páru lvů pustinných. Je prvním mládětem letošního roku v této zoologické zahradě na...  celý článek

Účastníci pochodu
Nejvíc buldoků na jednom místě. Tisícovka psů překonala světový rekord

Majitelé anglických buldoků se v Mexico City pokusili vytvořit světový rekord v množství psů jednoho plemene shromážděných na jednom místě. Nakonec se sešlo...  celý článek

Šéf jako zobák v kuchyni šéfkuchaře z Tyrolska
VIDEO: Když vaří Tyrolák v Hodoníně, je Pohlreich v kuchyni za učně

„Co to je za chlapa v tý kuchyni? Co to je za bouráka?“ honí se v hlavě Zdeňku Pohlreichovi, když na pozvání dorazí se štábem Ano, šéfe! do hodonínské...  celý článek

Fiona si pomalu zvyká na vodu, která je pro hrochy tím nejpřirozenějším...
Zoo a lékaři z dětské nemocnice zachránili předčasně narozeného hrocha

Hroší samička se narodila šest týdnů před termínem a odmítala pít. Chovatelům v Zoo Cincinnati v americkém Ohiu v tu chvíli nezbývalo nic jiného, než ji...  celý článek

Domácí mýdlo obohacené například bylinkami, semínky či sušenými kousky ovoce či...
Voňavé mýdlo si snadno vyrobíte doma, můžete to vyzkoušet i s dětmi

Výroba mýdla od základu není žádná legrace, protože se při ní používá louh, tedy hydroxid sodný. Pouštět by se do ní měli jen ti, kdo si uvědomují rizika s tím...  celý článek

Další z rubriky

Interiér bistra, které omylem získalo na okamžik michelinskou hvězdu.
Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

Hlavnímu kuchaři žižkovské hospody U Kaštanů Pohlreich předvede, jak to má v...
Kuchař musí být motor restaurace, drsně odhaluje Pohlreich v Next Door

Hospoda U Kaštanů je sice pražská, ale stojí na naprosto šíleném místě. Na území nikoho na rozhraní Prahy 3 a Prahy 9, u frekventované čtyřproudé silnice....  celý článek

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Chybí vám kamarádka?
Chybí vám kamarádka?

Nové kamarádky v okolí najdete na eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.