Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Bezdrátová sonda vám pošle hlášku na mobil, když je maso upečené

aktualizováno 
Sondy jsou různé. Obyčejné mechanické stojí dvě stovky, digitální jen o trochu víc. Sonda Meater by sice měla stát asi čtrnáct stovek, přesto na Kickstarteru nebývalým způsobem oslovila mladé lidi, kteří rádi vaří. Novinka totiž spojuje obyčejnou sondu s chytrým mobilem.

Vnitřní teplota je důležitá, aby maso nebylo vysušené a tvrdé. | foto: Kickstarter

Fanoušci poslali na účet tvůrců bezdrátové sondy už jeden a čtvrt milionu dolarů, to znamená 12,5násobek cílové částky, která byla podmínkou k tomu, aby se mohla začít vyrábět.

Fotogalerie

Jen pro zobecnění: když použijete při pečení klasický mechanický teploměr, čeká vás stálé sledování, otevírání trouby, zda maso už při pečení dosáhlo správné teploty.

Druhou možností je moderní trouba, která má teplotní sondu jako součást příslušenství. Takže žádnou další už nepotřebujete.

A pak je tu třetí možnost. Sonda je spojená opancéřovaným kabelem s krabičkou, kterou pomocí magnetu „přilepíte“ na plášť trouby, nastavíte teplotu a čekáte na zvukové znamení, které ohlásí nastavenou teplotu.

Sonda Meater na to jde jinak. Před začátkem pečení sondu zapíchnete do nejsilnější části masa a teplotu pečení sledujete na mobilu. Jakmile je proces dokončený, sonda pošle notifikaci, že je čas pokrm vytáhnout z trouby.

Teplotu je samozřejmě možné sledovat i průběžně. Sonda má dvě čidla: jedno sleduje vnitřní teplotu masa, druhé vnější teplotu, tedy teplotu v troubě. Aplikace, která slouží k řízení sondy, je samozřejmě programovaná tak, abyste nemuseli mít znalosti o optimálních teplotách pečení. Jen zvolíte druh masa, sílu plátku a aplikace sama nabídne teplotu a dobu pečení.

Klasické analogové teploměry

Klasické analogové teploměry

Místo klasických teploměrů

Digitální drátová sonda

Sonda by měla pomoci všem, kdo chtějí dobře uvařit, ale zároveň nehodlají trávit hodiny u trouby. Někdy se také stane, že se zabýváte jinou prací a signál z trouby prostě neslyšíte. Takto se klidně můžete věnovat práci nebo třeba přátelům na návštěvě a upozorní vás mobil, který dnes většina lidí nosí u sebe. Stejně tak můžete na zahradě péct maso v grilu a nemáte pořád čas běhat ho kontrolovat.

Sonda se bude nabízet v jednoduché kombinaci jen jeden kus s nabíječkou. Pak funguje ve vaší domácí wi-fi síti. Pak bude v kombinaci s Meater Blockem, který působí zároveň i jako wi-fi extender. Ten je výhodný pro lidi, kteří grilují dál na zahradě, kde je wi-fi signál už slabý. Těmto uživatelům pak výrobci slibují i možnost cloudu, aby mohli sledovat teploty pečení odkudkoliv, kde je mobilní nebo wi-fi signál.

K tomu se přidávají i různé kombinace více sond, které můžete kontrolovat v mobilu najednou. To se zase líbí profesionálním kuchařům, kterým jedna pečínka určitě nestačí. Jako obyčejně tu platí, že nejdražší je jeden sólo kus (59 dolarů - asi 1400 Kč), z dvojici je to 99 dolarů. Meater Block s dvěma sondami stojí 150 dolarů atd.

Bezdrátová sonda by měla přijít na trh v lednu 2016. Součástí držáku je i nabíječka s jednou AA baterií, která by měla stačit na sto pečení.

Autor:




Nejčtenější

Jakmile se pohne voda třeba pohybem ryby, kriticky vyvážené boilies se pohybuje...
Jak dostat na háček zkušeného kapra. Ošálí ho kriticky vyvážená boilies

Pro kapraře jsou boilies standardem, jak nalákat na háček ty největší kousky. V některých vodách, kde jsou mraky rybářů, jsou však už tak zkušení a chytří, že...  celý článek

Pokud se vám podaří z lesa přinést podobný úlovek, tak s ním hurá co nejdříve...
Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři. Hlavní houbařská sezona je v rozpuku, takže tradiční...  celý článek

Miloslav Jirků z Biologického centra Akademie věd ČR instaluje hmyzí hotel.
K Milovicím se vracejí divoké včely. Pomáhat jim začaly i hmyzí hotely

Divoké včely, tedy další klíčová skupina živočichů se pomalu vrací do rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Pastva divokých koní,...  celý článek

Řez stavebním řešením pro rodinný dům
Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

Místo trávníku směs plevelů
PORADNA: Sousedi nesekají zahradu, máme trávu plnou pampelišek

Sousedi mají vedle nás pozemek, na kterém chtějí v budoucnu stavět. Ale nechávají ho ladem a k nám se dostávají bodláky i pampelišky. Co s tím? ptá se zoufalá...  celý článek

Další z rubriky

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.