Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Udělejte si obří bubliny. Budete potřebovat jen bublifuk se šňůrkami

aktualizováno 
Malé děti bublifuky milují. Ty pokročilejší už však neuspokojí malé bublifuky z obchodu za desetikorunu. Na obří, téměř profesionální bubliny si budou muset pořídit speciální náčiníčko.

Tvorba obřích bublin byla donedávna doménou jen profesionálních bublinářů, kteří vystupují ve specializovaných show. Nedávno se ale na trhu objevily úplně nové bublifuky s názvem Megabublina, které už vlastně ani bublifuky nejsou. Nefouká se totiž do nich. Bubliny se vytvářejí tahem náčiní a proudící vzduch udělá práci místo vzduchu z plic.

Fotogalerie

"Mají tvar speciálně tvarovaných šňůrek upevněných na držátkách. Mezi nimi jsou provázky, které mají schopnost navázat tekutinu podobně jako klasická očka malého bublifuku. Díky tomu na nich zůstane dostatek tekutiny, která dokáže vytvořit i metrové bubliny," říká Petra Zychová ze společnosti Bubbleshow.cz.

Nové bublifuky Megabublina pro iDNES.cz vyzkoušel profesionální bublinář Matěj Kodeš. Podívejte se ostatně na video, jak se mu dařilo. "Opravdu to funguje. Chce to jen trošku cviku naučit se s bublifukem zacházet. Asi není vhodný pro úplně malé děti, ale ty jen trochu povyrostlejší si určitě vyhrají, stejně jako dospěláci," komentoval pokusy.

Je to však i díky speciální bublifukové kapalině, která je jakýmsi prostředníkem mezi tekutinou pro malé bublifuky (návod, jak si ji vyrobit, najdete zde) a profesionálními směsmi, které si však každý bublinář pečlivě chrání.

A je samozřejmé, že důležitou roli při jeho produkci hraje i zkušenost z každodenních vystoupení. Podle něj však pro práci s Megabublinou podobná praxe není třeba, amatérovi se to podaří hned. A pozitivní je, že mýdlová voda pro obří bubliny není nijak dramaticky vyšší než klasická tekutina pro malé bublifuky. Litr stojí kolem 150 korun, provázková tvořítka kolem stokoruny podle tvaru.

Autor:


Témata: Zajímavosti


Nejčtenější

Gorilí výrostci z Prahy jako samozvaní zahradníci
VIDEO: Zahradničení, nebo zahrad ničení? Gorilí bratři v akci

Na první pohled vzorní bráškové. Ale pozor, Nuru a Kiburi se umí dát i na zahradničení. Respektive spíše na „zahrad ničení“. Ono se to někdy totiž špatně...  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Obojky se prodávají i ve verzi pro více psů s jedním ovládáním.
Elektrické obojky pomohou výcviku psů, ale v rukou laika mohou uškodit

Není pravda, že by elektrický obojek psa fyzicky týral. Jenže pokud se používá bez odborného přístupu, může zničit jeho povahu a duši. Výsledkem je pak...  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Další z rubriky

Pečená jablka plněná rozinkami a mandlemi se skořicí a vanilkou
Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými...  celý článek

Vepřový bůček na peletkovém grilu
VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita na světě. Kuchař Adam Robenek nám ukázal několik receptů,...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.