Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Bullteriér

aktualizováno 

Bullteriér | foto: www.sxc.huSXC.hu

Země původu:

Velká Británie

Zařazení:

FCI sk. III - teriéři

Standard č. 11

Historie:  

Bullteriér je plemeno, které dosáhlo velkého rozmachu v 19. století, tedy v období, kdy se dostaly do módy zápasy psů a krys. Bullteriér, jako potomek staroanglického teriéra a psů typu bull, měl mrštnost, sílu a neohroženost a pro trochu krutou zábavu se výborně hodil. Dnešní bullteriér se využívá jako lovecký pes, je ale hlavně psem společenským. Stále nemá v oblibě hlodavce, ale jeho vztah k lidem je vřelý.

Povaha a chování:      

Bulteriér je gladiátorem mezi psy, plný ohně a odvahy. Má vyrovnaný temperament a je schopen disciplíny. I přes svou tvrdohlavost je mimořádně přátelský k lidem.

Vzhled:   

Pes silné konstituce, svalnatý, vyvážený a aktivní, s bystrým, rozhodným a inteligentním výrazem. Jeho jedinečnou vlastností je klabonosá hlava ve tvaru vejce.  

Průměrný věk:

11 - 13 let

Péče: 

Bullteriér má střední příjem potravy. Jeho krátkou srst stačí občas kartáčovat. Dobře snáší pobyt v kotci i v bytě, potřebuje ale mít kontakt se svým člověkem. Jeho výchova by měla být přátelská, motivační a důsledná.

Chovatelský klub:

Klub Anglického bullteriéra
Autoři:




Nejčtenější

Do kukaně se vkládá falešné vejce ze sádry nebo porcelánu - pokladek. Slepice...
Sedm rad malochovatelům slepic, jak se vyhnout nákaze ptačí chřipkou

Přes víkend musel být uzavřen další malochov drůbeže, tentokrát na Přerovsku, kde uhynulo 35 slepic a další vykazovaly příznaky typické pro ptačí chřipku. Jak...  celý článek

Liberecká zoo bude hostit mezinárodní konferenci zaměřenou na stravování...
Nejvíc peněz prožerou lachtani a zoborožci, experti proberou jídelníček

Zoo v Liberci bude hostit mezinárodní konferenci zaměřenou na stravování zvířat. Zúčastní se jí 130 odborníků z veterinárních fakult univerzit, veterináři či...  celý článek

Jan Matějka se 106cm hlavatkou
Za hlavatkami musí čeští rybáři do zahraničí. U nás už téměř neexistují

U nás téměř vyhubená hlavatka je „vzácné zboží“ i v zahraničí. Lovit se smí jen v zimě, jinak je chráněná. A rybáři mají vyzkoušeno, že čím mizernější počasí...  celý článek

Pohlreich versus fritovací hrnce kempu v Pasohlávkách
Bizarní hospoda v moravském kempu, kde si dáte i opečené kousky chleba

Osazenstvo hospody U Tlusťocha v kempu v moravských Pasohlávkách šéfa absolutně odzbrojí. Jak jídelníčkem na hranici hazardu s lidským zdravím, tak...  celý článek

Po pěti dnech byly neošetřené jahody už plesnivé.
Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

Kalifornský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.