Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Burger se směsí hub a mladým česnekem. To je velké porno, září Pohlreich

aktualizováno 
Hamburger trochu jinak – s mladým jarním česnekem a houbami. To je jeden z receptů, se kterým přijde v neděli v podvečer Zdeněk Pohlreich do svého pořadu Rozpal to šéfe!

Slavný šéfkuchař podusí v jídle mladý česnek, který se ani nemusí loupat, jak je mladý a mléčný. Aby si usnadnil jeho „demontáž“, ukáže první fintu, jak na to. Prostě vyřízne „bubáka“ stejně jako se odstraňuje u rajčete.

V poslední době si Pohlreich oblíbil grilovací pánve wok, které umožňují proměnit gril na běžnou kuchyni, takže na něm může i vařit a dusit. I když nemáme tuto možnost, můžeme si alespoň pomoci jeho fígly. I když to není na grilu, ale v kuchyni u sporáku. 

Fotogalerie

Na začátek stačí trochu oleje a na něm opéct stroužky z celé paličky česneku. Na burger Zdeněk Pohlreich používá houby shiitake. Tato asijská houba je mezi kuchaři hodně oblíbená, připisují se jí i protikarcinogenní účinky. Čerstvé se dají sehnat v cenách kolem 300 korun. Lze je nahradit i tmavými žampiony, které ke kloboučkům shiitake Pohlreich přidal nakrájené na plátky. 

Houby pustí trochu vody, takže se pokrm začne dusit. Přidejte šalotku a citron. „K houbám se hodí citron, který jim přidá výraznější chuť,“ vysvětluje. Pak přidá trošku kmínu, sůl a pepř. Než se pokrm dodusí, připravte si pořádnou hrst petržele a bazalky. Čerstvé bylinky přidejte až na konec a nechte rozpustit oříšek másla.

Místo klasické sladké housky Pohlreich pro burger zvolil italskou focacciu, kterou rozříznul napůl, potřel olejem a dal opékat střídkou na mřížku. Mezitím připravil salát z listů římského salátu a pár lístků polníčku. Není třeba dělat žádnou složitou marinádu, stačí jen troška oleje, citronové šťávy, sůl a pepř.

Poctivý burger

Chcete ochutnat pravý Americký burger? Vyberte si na Raketa.cz a zkuste klasický hovězí burger, kuřecí nebo s mořskými plody.

A může se servírovat. Část salátu můžete vložit do housky, část na talíř jako přílohu, pak přidejte houby, přiklopte. „Jenom si představte, co se tam děje. Všechna ta šťáva, olej, máslo, chutě, to všechno se vsákne do té housky, to bude velký porno,“ popisuje svůj houbový burger.

Další grilovací speciality nabídne Zdeněk Pohlreich v neděli v podvečer na Primě.

Autor:




Nejčtenější

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Další z rubriky

Domácí klobásky se salátem
Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty...  celý článek

Kuchař Jaroslav Sapík
Jím všechno, ale přepálený tuk mi páchne, říká šéfkuchař Jaroslav Sapík

Jí v podstatě všechno, hady i brouky, nesnědl by leda něco zkaženého. Ale vadí mu, když hned ve dveřích ucítí puch přepáleného omastku. „Okamžitě tak poznám,...  celý článek

Hovězí steak s paprikou a žampiony.
Pohlreich se těší na jarní grilování, steak si udělal alespoň v kuchyni

Přestože se Zdeněk Pohlreich věnoval v současné řadě Teď vaří šéf! zdravé lehké kuchyni, uznává, že rozhodně není třeba zatratit pěkný kousek uleželého...  celý článek

Pro maminky, které potrápil zpropadený triple test
Pro maminky, které potrápil zpropadený triple test

Až si budete lámat hlavu nad tím, kam o prázdninách umístit své ratolesti, přečtěte si několik (uživatelkami) osvědčených tipů.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.