Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Burgerfest slaví páté výročí, letos můžete vyhrát i harleye

aktualizováno 
Český svátek hamburgeru proběhne 10. a 11. září na Výstavišti v Praze. Kuchaři z České republiky, ale i z Evropy a Spojených států, ukážou, že burger nemusí být jen ubohá placička z mletého masa, ale chutný a plnohodnotný pokrm.

Hlavní náplní festivalu budou tisíce upečených hamburgerů. | foto: Burgerfest

„Letos to bude takové dvojité výročí, protože my slavíme pět let a náš partner Jack Daniel ́s 150. výročí od založení,“ říká Zdeněk Střížek z restaurace Basement, který za celým projektem festivalu Burgerfest stojí.

Za vstupné 100 Kč návštěvníci dostanou nejen spoustu dobrého jídla, ale budou se moci pokochat stovkou unikátních motorek Harley Davidson. Navíc tam bude možné vyzkoušet si jízdu v džípech na off-road polygonu. Odvážlivci si také budou moci zkusit na trenažéru Besipu, jak se člověk cítí, když se auto převrátí přes střechu nebo při nárazu.

Fotogalerie

„Myslím, že hodně lidí přitáhne i možnost soutěžit o motorku Harley Davidson, o zájezd do destilérky Jack Daniel ́s do Spojených států a o gril Weber v hodnotě 40 tisíc korun. A k tomu hodně muziky, hodně vaření a zóna pro děti,“ vypočítává Střížek.

O vaření a občerstvení se letos bude starat zhruba 60 stánků, takže o chuťovou pestrost bude postaráno. „Od prvního ročníku se celá akce obrovsky rozrostla, letos zabereme celé prostranství před Průmyslovým palácem a sotva se tam vejdeme. A organizačně to začíná být tak náročné, že my jako restaurace už se ani nezúčastníme, protože bychom se ani nestihli pořádně připravit,“ konstatuje Zdeněk Střížek.

Celá akce by měla být jednou velkou show, protože opět přijedou americké populární hvězdy Grilu BBQ Pit Boys a přidají se i evropské grilovací „gangy“ z Rakouska, Německa, Švédska či Nizozemska se svými grilovacími show.

Cílem festivalu je vyvrátit mýty o americké kuchyni a ukázat, že burger není žádný karbanátek, ale umění, které zaslouží svůj festival.

Autor:




Nejčtenější

Miloslav Jirků z Biologického centra Akademie věd ČR instaluje hmyzí hotel.
K Milovicím se vracejí divoké včely. Pomáhat jim začaly i hmyzí hotely

Divoké včely, tedy další klíčová skupina živočichů se pomalu vrací do rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Pastva divokých koní,...  celý článek

Hroch Karl Wilhelm po příjezdu do dvorské zoo zkoušel nový výběh se staršími...
Dvorská zoo přišla o mladého hrocha. Uhynul zřejmě po kousnutí od samice

V zoo ve Dvoře Králové nad Labem uhynul dvouletý samec hrocha Karl Wilhelm. Utrpěl zranění v tříslech zadní nohy, kvůli němuž dostal otravu krve. Hodně toho...  celý článek

Jakmile se pohne voda třeba pohybem ryby, kriticky vyvážené boilies se pohybuje...
Jak dostat na háček zkušeného kapra. Ošálí ho kriticky vyvážená boilies

Pro kapraře jsou boilies standardem, jak nalákat na háček ty největší kousky. V některých vodách, kde jsou mraky rybářů, jsou však už tak zkušení a chytří, že...  celý článek

Místo trávníku směs plevelů
PORADNA: Sousedi nesekají zahradu, máme trávu plnou pampelišek

Sousedi mají vedle nás pozemek, na kterém chtějí v budoucnu stavět. Ale nechávají ho ladem a k nám se dostávají bodláky i pampelišky. Co s tím? ptá se zoufalá...  celý článek

Pokud se vám podaří z lesa přinést podobný úlovek, tak s ním hurá co nejdříve...
Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři. Hlavní houbařská sezona je v rozpuku, takže tradiční...  celý článek

Další z rubriky

Bettina Dorfnannová ve svém království
Sběratelka má 15 000 panenek Barbie. Sbírka má hodnotu šest milionů

Osmapadesátiletá sběratelka Bettina Dorfmannová z Düsseldorfu v Německu dostala svou první panenku v roce 1966, tedy před 51 lety. Od té doby stačila svojí...  celý článek

25 ks předvařených krevet, na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní...  celý článek

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.