Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Burgerfest slaví páté výročí, letos můžete vyhrát i harleye

aktualizováno 
Český svátek hamburgeru proběhne 10. a 11. září na Výstavišti v Praze. Kuchaři z České republiky, ale i z Evropy a Spojených států, ukážou, že burger nemusí být jen ubohá placička z mletého masa, ale chutný a plnohodnotný pokrm.

Hlavní náplní festivalu budou tisíce upečených hamburgerů. | foto: Burgerfest

„Letos to bude takové dvojité výročí, protože my slavíme pět let a náš partner Jack Daniel ́s 150. výročí od založení,“ říká Zdeněk Střížek z restaurace Basement, který za celým projektem festivalu Burgerfest stojí.

Za vstupné 100 Kč návštěvníci dostanou nejen spoustu dobrého jídla, ale budou se moci pokochat stovkou unikátních motorek Harley Davidson. Navíc tam bude možné vyzkoušet si jízdu v džípech na off-road polygonu. Odvážlivci si také budou moci zkusit na trenažéru Besipu, jak se člověk cítí, když se auto převrátí přes střechu nebo při nárazu.

Fotogalerie

„Myslím, že hodně lidí přitáhne i možnost soutěžit o motorku Harley Davidson, o zájezd do destilérky Jack Daniel ́s do Spojených států a o gril Weber v hodnotě 40 tisíc korun. A k tomu hodně muziky, hodně vaření a zóna pro děti,“ vypočítává Střížek.

O vaření a občerstvení se letos bude starat zhruba 60 stánků, takže o chuťovou pestrost bude postaráno. „Od prvního ročníku se celá akce obrovsky rozrostla, letos zabereme celé prostranství před Průmyslovým palácem a sotva se tam vejdeme. A organizačně to začíná být tak náročné, že my jako restaurace už se ani nezúčastníme, protože bychom se ani nestihli pořádně připravit,“ konstatuje Zdeněk Střížek.

Celá akce by měla být jednou velkou show, protože opět přijedou americké populární hvězdy Grilu BBQ Pit Boys a přidají se i evropské grilovací „gangy“ z Rakouska, Německa, Švédska či Nizozemska se svými grilovacími show.

Cílem festivalu je vyvrátit mýty o americké kuchyni a ukázat, že burger není žádný karbanátek, ale umění, které zaslouží svůj festival.

Autor:


Témata: Poradna: Řeč


Nejčtenější

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

Další z rubriky

Tato utěrka je zralá do pračky. Jak si s ní poradí praní v mikrovlnné troubě?
Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek

Velikonočního beránka můžete polít polevou z bílé čokolády a posypat kokosem.
Velikonoční mlsání jinak: se zeleným čajem i s hrníčkovým receptem

Nebojte se novinek a kromě klasiky se nechte inspirovat méně tradičními velikonočními recepty blogerů a čtenářů iDNES.cz. Není od věci připravit si zdravější...  celý článek

Zapečenou směs před podáváním ozdobte trochou zeleného.
Pohlreich vaří vejce ve vejci. Pochoutku s ančovičkami a parmezánem

Možná jste nakoupili na Velikonoce více vajíček, než jste spotřebovali na vyfukování a barvení. Proto Zdeněk Pohlreich v posledním dílu Teď vaří šéf! ukázal...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.