Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Burgerfest slaví páté výročí, letos můžete vyhrát i harleye

aktualizováno 
Český svátek hamburgeru proběhne 10. a 11. září na Výstavišti v Praze. Kuchaři z České republiky, ale i z Evropy a Spojených států, ukážou, že burger nemusí být jen ubohá placička z mletého masa, ale chutný a plnohodnotný pokrm.

Hlavní náplní festivalu budou tisíce upečených hamburgerů. | foto: Burgerfest

„Letos to bude takové dvojité výročí, protože my slavíme pět let a náš partner Jack Daniel ́s 150. výročí od založení,“ říká Zdeněk Střížek z restaurace Basement, který za celým projektem festivalu Burgerfest stojí.

Za vstupné 100 Kč návštěvníci dostanou nejen spoustu dobrého jídla, ale budou se moci pokochat stovkou unikátních motorek Harley Davidson. Navíc tam bude možné vyzkoušet si jízdu v džípech na off-road polygonu. Odvážlivci si také budou moci zkusit na trenažéru Besipu, jak se člověk cítí, když se auto převrátí přes střechu nebo při nárazu.

Fotogalerie

„Myslím, že hodně lidí přitáhne i možnost soutěžit o motorku Harley Davidson, o zájezd do destilérky Jack Daniel ́s do Spojených států a o gril Weber v hodnotě 40 tisíc korun. A k tomu hodně muziky, hodně vaření a zóna pro děti,“ vypočítává Střížek.

O vaření a občerstvení se letos bude starat zhruba 60 stánků, takže o chuťovou pestrost bude postaráno. „Od prvního ročníku se celá akce obrovsky rozrostla, letos zabereme celé prostranství před Průmyslovým palácem a sotva se tam vejdeme. A organizačně to začíná být tak náročné, že my jako restaurace už se ani nezúčastníme, protože bychom se ani nestihli pořádně připravit,“ konstatuje Zdeněk Střížek.

Celá akce by měla být jednou velkou show, protože opět přijedou americké populární hvězdy Grilu BBQ Pit Boys a přidají se i evropské grilovací „gangy“ z Rakouska, Německa, Švédska či Nizozemska se svými grilovacími show.

Cílem festivalu je vyvrátit mýty o americké kuchyni a ukázat, že burger není žádný karbanátek, ale umění, které zaslouží svůj festival.

Autor:


Témata: Poradna: Řeč


Nejčtenější

Mrazicí médium ze sady Handy
Oprava radiátoru za plného provozu. Nejlepší je zmrazit trubky

Opravy a výměna radiátorů se většinou dělají mimo sezonu, ale jsou situace, kdy je potřeba zasáhnout i během zimy. V rodinném domku to nemusí být problém, ale...  celý článek

Takto se vyřízne nejlepší kus na steak.
VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak...  celý článek

Candáta s palačinkou ozdobte orestovaným kadeřávkem, koprem a výhonky a...
Vychutnejte si candáta s kapustou. K němu přidejte čabajkovou omáčku

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde přesvědčí i ty nezatvrzelejší odpírače kapusty, že může jít o výbornou pochoutku. Na Playtvak.cz připraví candáta...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.