Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Burgerfest slaví páté výročí, letos můžete vyhrát i harleye

aktualizováno 
Český svátek hamburgeru proběhne 10. a 11. září na Výstavišti v Praze. Kuchaři z České republiky, ale i z Evropy a Spojených států, ukážou, že burger nemusí být jen ubohá placička z mletého masa, ale chutný a plnohodnotný pokrm.

Hlavní náplní festivalu budou tisíce upečených hamburgerů. | foto: Burgerfest

„Letos to bude takové dvojité výročí, protože my slavíme pět let a náš partner Jack Daniel ́s 150. výročí od založení,“ říká Zdeněk Střížek z restaurace Basement, který za celým projektem festivalu Burgerfest stojí.

Za vstupné 100 Kč návštěvníci dostanou nejen spoustu dobrého jídla, ale budou se moci pokochat stovkou unikátních motorek Harley Davidson. Navíc tam bude možné vyzkoušet si jízdu v džípech na off-road polygonu. Odvážlivci si také budou moci zkusit na trenažéru Besipu, jak se člověk cítí, když se auto převrátí přes střechu nebo při nárazu.

Fotogalerie

„Myslím, že hodně lidí přitáhne i možnost soutěžit o motorku Harley Davidson, o zájezd do destilérky Jack Daniel ́s do Spojených států a o gril Weber v hodnotě 40 tisíc korun. A k tomu hodně muziky, hodně vaření a zóna pro děti,“ vypočítává Střížek.

O vaření a občerstvení se letos bude starat zhruba 60 stánků, takže o chuťovou pestrost bude postaráno. „Od prvního ročníku se celá akce obrovsky rozrostla, letos zabereme celé prostranství před Průmyslovým palácem a sotva se tam vejdeme. A organizačně to začíná být tak náročné, že my jako restaurace už se ani nezúčastníme, protože bychom se ani nestihli pořádně připravit,“ konstatuje Zdeněk Střížek.

Celá akce by měla být jednou velkou show, protože opět přijedou americké populární hvězdy Grilu BBQ Pit Boys a přidají se i evropské grilovací „gangy“ z Rakouska, Německa, Švédska či Nizozemska se svými grilovacími show.

Cílem festivalu je vyvrátit mýty o americké kuchyni a ukázat, že burger není žádný karbanátek, ale umění, které zaslouží svůj festival.

Autor:


Témata: Poradna: Řeč


Nejčtenější

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Dáte si kávu, anebo čaj?
Káva vybízí k revoltě, čaj ke klidu nad poezií, tvrdí specialisté

Jen málokdo si bez jednoho z nich umí představit ráno. Káva a čaj nás umí „nakopnout“ i zklidnit. Jaké jsou výhody těchto nápojů a co je naopak odlišuje, to...  celý článek

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Další z rubriky

Domácí hranolky mají svůj půvab právě tím, že jednotlivé kousky nejsou tak...
VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.