Chuck Norris vydrží vše. Odvážlivci pojídali ostré hamburgery

„Čak Noris Čelenč“ se jmenovala soutěž v pojídání ostrého menu, jehož základem se stal pořádně vyostřený hamburger s názvem Čak Noris. Pro akci se spojila restaurace Bejzment s partou nadšenců Plechová huba, která každoročně pořádá soutěž v konzumaci chilli papriček, společenství doplnily i Chilli SOS a Rustic Jerky.

„Nám nešlo o trhání rekordů v pálivosti. Spíš o to, abychom udělali to jídlo tak pálivé, aby ti nejlepší závodníci pořád i přes ten pálivý pocit cítili chuť samotného jídla,“ vysvětluje organizátor akce Zdeněk Střížek z Bejzmentu.

Základem burgeru Čak Noris je houska ochucená papričkami red habanero. Housky se pak namažou majonézou, do které se přidává extrakt s pálivostí 6,4 milionu jednotek na Scovilleho stupnici.

Na housku se položí ledový salát, který působí jako jistý neutralizátor a pak už placka z hovězího masa. Pro soutěž byly placky dvě, tak aby daly dohromady půl kila masa.

Ani maso samotné nezůstalo neochucené. Namíchali do něj sýr a chilli papričky a na housce pak zalili ostrou omáčkou Psycho juice. Pak přidali habanero marmeládu, přikryli rukolou a úplně nahoru připíchli celou papriku red habanero plněnou sýrem.

„Než jsme lidi pustili soutěžit, raději jsme nechali účastníky podepsat papír, že konzumují na vlastní nebezpečí a zároveň jsme tu měli i zdravotnický dohled,“ popisuje Střížek. Závodníci také vyfasovali ke konzumaci rukavice, aby se vyhnuli pozdějším následkům a na závěr sklenici mléka pro neutralizování tohoto zážitku.

Než se však pustili do hamburgeru, museli se „rozjíst“ pálivými oříšky, pak dostali čokoládku nazvanou Ruská ruleta. To proto, že si ze sáčku mohli vytáhnout jen sladkou čokoládu, anebo i pekelně pálivou, přitom jednu od druhé nikdo předem nepozná. Po hamburgeru museli sníst balíček kořeněného sušeného masa a na závěr zlikvidovali půllitr ipy habanero z pivovaru Permon.

Do soutěže se nakonec přihlásilo deset lidí, z toho jeden předem vzdal, i když pro něj jako vegetariána mu slíbili, že připraví odpovídající hamburger. Prostě se zalekl. Mezi soutěžící se naopak dostal jeden téměř profesionál, který se pravidelně zúčastňuje klání Plechové huby, a ten dokázal celé menu zkonzumovat za 15 minut, 25,95 vteřiny.

„Bylo to pro mě vcelku v pohodě, já jsem zvyklý na ještě pálivější věci. Spíš pro mě byla výzvou ta velká porce,“ popisoval vítěz Daniel Všetečka, který na festivalu Plechové huby skončil loni třetí a předloni první.

Čak Noris Challenge je však určený spíš pro amatéry, kteří teprve s pojídáním ostrých pokrmů začínají a chtějí se zároveň pobavit vzájemným soupeřením. Proto v Bejzmentu uvažují, že by mohli odstartovat novou tradici, a to zřejmě ve čtvrtletním cyklu. „První rekord máme stanovený, takže bychom se měli od čeho odpíchnout do dalších kol,“ uvažuje Střížek.

Autor:
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...