Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Chuck Norris vydrží vše. Odvážlivci pojídali ostré hamburgery

aktualizováno 
„Čak Noris Čelenč“ se jmenovala soutěž v pojídání ostrého menu, jehož základem se stal pořádně vyostřený hamburger s názvem Čak Noris. Pro akci se spojila restaurace Bejzment s partou nadšenců Plechová huba, která každoročně pořádá soutěž v konzumaci chilli papriček, společenství doplnily i Chilli SOS a Rustic Jerky.

„Nám nešlo o trhání rekordů v pálivosti. Spíš o to, abychom udělali to jídlo tak pálivé, aby ti nejlepší závodníci pořád i přes ten pálivý pocit cítili chuť samotného jídla,“ vysvětluje organizátor akce Zdeněk Střížek z Bejzmentu.

Základem burgeru Čak Noris je houska ochucená papričkami red habanero. Housky se pak namažou majonézou, do které se přidává extrakt s pálivostí 6,4 milionu jednotek na Scovilleho stupnici.

Fotogalerie

Na housku se položí ledový salát, který působí jako jistý neutralizátor a pak už placka z hovězího masa. Pro soutěž byly placky dvě, tak aby daly dohromady půl kila masa.

Ani maso samotné nezůstalo neochucené. Namíchali do něj sýr a chilli papričky a na housce pak zalili ostrou omáčkou Psycho juice. Pak přidali habanero marmeládu, přikryli rukolou a úplně nahoru připíchli celou papriku red habanero plněnou sýrem.

„Než jsme lidi pustili soutěžit, raději jsme nechali účastníky podepsat papír, že konzumují na vlastní nebezpečí a zároveň jsme tu měli i zdravotnický dohled,“ popisuje Střížek. Závodníci také vyfasovali ke konzumaci rukavice, aby se vyhnuli pozdějším následkům a na závěr sklenici mléka pro neutralizování tohoto zážitku.

Než se však pustili do hamburgeru, museli se „rozjíst“ pálivými oříšky, pak dostali čokoládku nazvanou Ruská ruleta. To proto, že si ze sáčku mohli vytáhnout jen sladkou čokoládu, anebo i pekelně pálivou, přitom jednu od druhé nikdo předem nepozná. Po hamburgeru museli sníst balíček kořeněného sušeného masa a na závěr zlikvidovali půllitr ipy habanero z pivovaru Permon.

Do soutěže se nakonec přihlásilo deset lidí, z toho jeden předem vzdal, i když pro něj jako vegetariána mu slíbili, že připraví odpovídající hamburger. Prostě se zalekl. Mezi soutěžící se naopak dostal jeden téměř profesionál, který se pravidelně zúčastňuje klání Plechové huby, a ten dokázal celé menu zkonzumovat za 15 minut, 25,95 vteřiny.

„Bylo to pro mě vcelku v pohodě, já jsem zvyklý na ještě pálivější věci. Spíš pro mě byla výzvou ta velká porce,“ popisoval vítěz Daniel Všetečka, který na festivalu Plechové huby skončil loni třetí a předloni první.

Čak Noris Challenge je však určený spíš pro amatéry, kteří teprve s pojídáním ostrých pokrmů začínají a chtějí se zároveň pobavit vzájemným soupeřením. Proto v Bejzmentu uvažují, že by mohli odstartovat novou tradici, a to zřejmě ve čtvrtletním cyklu. „První rekord máme stanovený, takže bychom se měli od čeho odpíchnout do dalších kol,“ uvažuje Střížek.

Autor:


Témata: Vaření


Nejčtenější

Tato utěrka je zralá do pračky. Jak si s ní poradí praní v mikrovlnné troubě?
Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek

Cita
Erik zachránil kluka, Malina rozpozná záchvaty. Ocenění psí hrdinové

Obětaví psi sbírají za svou neohroženost už sedm let ocenění Statečná psí srdce udělovaná v několika kategoriích. Vždyť psími hrdiny se den co den stávají...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Červ hladce vyklouzl ze skořápky.
Na Filipínách našli vzácného obřího červa. Žije v ulitě hlavou dolů

Američtí vědci zkoumající vzácné mořské tvory objevili na Filipínách první živý exemplář červa dlouhého 1,5 metru o průměru až šest centimetrů. Tento červ je...  celý článek

Další z rubriky

Velikonočního beránka můžete polít polevou z bílé čokolády a posypat kokosem.
Velikonoční mlsání jinak: se zeleným čajem i s hrníčkovým receptem

Nebojte se novinek a kromě klasiky se nechte inspirovat méně tradičními velikonočními recepty blogerů a čtenářů iDNES.cz. Není od věci připravit si zdravější...  celý článek

Tato utěrka je zralá do pračky. Jak si s ní poradí praní v mikrovlnné troubě?
Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek

Pacientka s roztroušenou sklerózou Hana Vágnerová a adiktolog Tomáš Zábranský v...
Konopní pacienti jsou běžně udáváni okolím, řekl v Rozstřelu Zábranský

Léčba konopím je v České republice již čtyři roky legální, přesto je konopí od února v lékárnách nedostupné. Podle adiktologa a lékaře Tomáše Zábranského jde...  celý článek




Braun LS 5560Braun LS 5560

Porovnejte ceny, pročtěte recenze a objednejte přímo u nás.

www.Heureka.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.