Nový pořad se Zdeňkem Pohlreichem sice netrhal divácké rekordy, dívalo se necelých půl milionu diváků, ale je podivuhodné, kolik lidí ho vzalo jako adrenalinovou soutěž. Je ovšem otázkou, zda by byla sledovanost vyšší, kdyby ho Prima načasovala na víkendové poledne. Jen si to představte: nastartujete televizi a sporák, vaříte a rovnou rodině podáváte oběd.
I tak se našlo mnoho jedinců, kteří si mimo přenos stoupli do kuchyně a jedním okem na obrazovce a druhým na sporáku se pokoušeli stíhat ďábelské Pohlreichovo tempo. Je to známkou toho, že že kulinářská komunita v Česku kvete.
A na Facebookových stránkách pořadu si slibovali, že příště si to zopakují. "Těším se na další díl – nakoupíme suroviny a jdeme do toho," zazněl jeden hlas za ostatní příznivce pořadu.
Přinášíme vám tedy seznam ingrediencí, které budou příznivci vaření v přímém přenosu potřebovat k další sobotní "soutěži" v rámci pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě.
Hráškový krém
Pro 4 osoby potřebujete: 500 ml zeleninového vývaru, 1 cibuli pokrájenou nadrobno, 1 nakrájený pórek (pouze bílou část), 500 g mraženého hrášku, 200 ml mléka, 200 ml smetany, máslo, olivový olej, celý černý pepř, sůl, 3 plátky toastového chleba, ideálně 1 den starý.
Kuřecí játra na majoránce
Pro 4 osoby: 500 g kuřecích jater, očištěných, 100 ml suchého bílého vína, 200 ml smetany ke šlehání, 1 cibuli, nakrájenou najemno, 1 menší jablko, oloupané lístky z 6 větviček čerstvé majoránky, 1 stroužek česneku, kousek másla, extra panenský olivový olej, sůl a čerstvě namletý pepř, 4 plátky opečeného pečiva k podávání (ideálně toast nebo plátek chleba).
Zapečené pomeranče
Pro 4 osoby: 5 větších pomerančů a 1 pomeranč na plátky, 70 cl pomerančového likéru (Grand Marnier, Curacao, Cointreau), 40 g moučkového cukru, 2 vejce – žloutky a z bílků ušlehat sníh, 25 g cukru krupice, 40 g nízkotučného krémového sýru nebo měkkého tvarohu, 100 g ušlehané smetany ke šlehání, hnědý cukr.