Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bude to jako první sex, těší se Pohlreich na vaření v přímém přenosu

  11:35aktualizováno  13:10
Prostořeký šéfkuchař Zdeněk Pohlreich chce v přímém přenosu národu dokázat, že poctivé vaření ze základních surovin není problém. Podle něj je směšné vymlouvat se na nedostatek času, když se tříchodové menu dá uvařit za hodinku. V sobotu 19. října večer si to můžete vyzkoušet i vy. Stačí mít potřebné ingredience.

Formát nového pořadu Česko vaří s Pohlreichem televize Prima je postaven na úspěšné živé show šéfkuchaře Gordona Ramsaye s názvem Cookalong. Ta byla původně koncipována jako jeden díl, ale diváci v Anglii si ji okamžitě natolik zamilovali, že vznikla celá série.

Prima doufá, že podobně se k vaření během živého přenosu nechá strhnout i Česko a rovnou připravila řadu pokračování na osm sobotních večerů za sebou.

Živé propojení s diváky během pořadu podpoří přímý kontakt přes Skype s vybranými vaření chtivými jednotlivci nebo skupinkami, jimž bude Pohlreich přes obrazovku nahlížet doslova pod pokličky. Po dobu živého přenosu bude sledovat, jak si vedou, případně jim i radit.

Sám se na nový pořad a živý přenos velice těší, i když neskrývá ani lehké obavy. "Cítím se jako před prvním sexem. Trochu se bojím, trochu se těším," řekl pro iDNES.cz při úterní promo akci na Náměstí Míru, kde z přistaveného "food trucku" Pražanům servíroval svoje vyhlášená telecí líčka a telecí placičky s houbami. 

V sobotu večer už se pojede na ostro

Na premiérový sobotní večer si Zdeněk Pohlreich pozval herečku Terezu Kostkovou a budou spolu vařit houbové ragú se ztraceným vejcem, vepřové kotletky se zelím a trhanec s jablky. Tedy žádné špeky, ale jídla z běžně dostupných surovin, jejichž nákup nikoho nezruinuje. Posuďte sami: 

Ingredience pro houbové ragú se ztraceným vejcem (pro 4 osoby): 
400 g očištěných hub nakrájených na větší kousky, 1 lžíci nakrájené cibulky, dva stroužky česneku, 1 lžíci olivového oleje, 20 g másla, 1 lžičku nasekaných čerstvých lístků hladkolisté petrželky pár celých lístků na ozdobu, 2 snítky čerstvého tymiánu nebo 1 špetku sušeného, 1 snítku čerstvého rozmarýnu nebo 1 špetku sušeného, 1 kapku balzamikového octa, 4 čerstvá vejce, 10 ml bílého vinného octa, čerstvě vymačkanou šťávu z půlky citronu, sůl a čerstvě namletý černý pepř. Pečivo dle chuti.

Ingredience pro vepřové kotletky se zelím (pro 4 osoby): 4 vepřové kotlety, bez kosti, očištěné, 1 menší hlávku zelí, nakrájenou na nudličky 1 cm silné, 100 g slaniny, nakrájené na nudličky nebo na kostičky, 1 lžičku másla, extra panenský olivový olej, 1 větvičku rozmarýnu, sůl a pepř. Na bazalkové pesto: 4 stroužky česneku, 1 šálek nastrouhaného sýru parmazánového typu, 1 hrst lístků bazalky, 200 ml extra panenského olivového oleje, sůl a pepř.

Ingredience potřebné pro trhanec (pro 4 osoby): 200 g hladké mouky, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 250 ml mléka, 50 g rozinek, vlašské ořechy, špetku soli, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce másla, cukr moučku na posypání, 100 g oloupaných a na kousky nakrájených jablek.

"Všechna jídla, která budu v přímých přenosech připravovat, jsem postupně uvařil, abych je doladil. V téhle show ale nepůjde jen o vaření. Nevím, jestli se u ní budou lidi spíš bavit, nebo se mnou budou také vařit. Záleží na nich. Přál bych si, aby se dívali a aby je pořad bavil, o to jde," vysvětlil Zdeněk Pohlreich.

Vyzkoušíte si v sobotu 19. října vaření s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem?

celkem hlasů: 2263
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 neděle 20. října 2013. Anketa je uzavřena.
Autor:

Nejčtenější

Správný řez švestek má jasná pravidla, nenechte se zmást mýty. 5 tipů na jarní péči

Jak na stříhání švestek, aby byly zdravé a dobře plodily? Zažité mýty o zimním a předjarním řezu jsou mylné. Většina švestek vyžaduje zcela jiný přístup, důležitý je jarní řez.

Jak ochočit slepice, aby byly přítulnější. Z některých uděláte i mazlíky

Pomazlit se s kočkou nebo se psem vám dává logiku, udělat totéž se slepicí vám přijde přitažené za vlasy? Nenechte se mýlit, i slepice k vám může přilnout, doprovázet vás po zahradě, přijít se...

Tasemnice u koček není výjimečná. Jak ji odhalíte a zbavíte se jí

Tasemnice jsou střevní parazité, kteří mohou napadnout kočky všech věkových kategorií. Inkubační proces onemocnění je nenápadný, avšak kočky se mohou nakazit tasemnicemi několika způsoby. Nejčastěji...

Dopřejte si pár týdnů odlehčené stravy a tělo projde skvělou očistou

Pro naše předky byl čas před příchodem jara a hlavně Velikonoc velmi důležitý a má to tak řada lidí i dnes. Ti, kdo dokázali alespoň na čas zdravě přenastavit jídelníček, mluví o skvělé očistě bez...

Medvědi budou mít i dokonale izolovaný brloh. Arktidu otevřeme 2029, líčí Bobek

Premium

V metrové krychli z ledu je zamrazeno tisíc figurek medvěda ledního. Každá obsahuje čip pro jednorázový volný vstup do Zoo Praha. Ledová kostka postupně roztává a při troše štěstí si každý může vzít...

Kdy a jak správně stříhat maliny. 5 tipů na jarní péči, které zaručeně fungují

Maliny jsou oblíbené ovoce, které najdeme na téměř každé zahrádce. Není divu. Ostružiník maliník je poměrně nenáročný na péči. Když se mu ale zahradník více věnuje, může se těšit na bohatší a sladší...

28. března 2025  6:36

Baobab, symbol dlouhověkosti a vitality, je pro fotografy hvězdou hvězd

Baobab (Adansonia) je rod rostlin z čeledi slézovitých. Jsou to opadavé stromy s nápadně tlustými kmeny a s dlanitě složenými listy, rostoucí v oblastech s obdobím sucha. Baobaby se vyskytují na...

28. března 2025

Sezonu Zoo Praha otevřou „stromoví humři“. Obří strašilky, co se sedmkrát svlékají

Poslední březnovou sobotu Zoo Praha při příležitosti zahájení 94. sezony svým návštěvníkům představí nejmohutnější nelétavý hmyz na světě – strašilky humří. Možnost spatřit tyto tvory na vlastní oči...

28. března 2025

Správný řez švestek má jasná pravidla, nenechte se zmást mýty. 5 tipů na jarní péči

Jak na stříhání švestek, aby byly zdravé a dobře plodily? Zažité mýty o zimním a předjarním řezu jsou mylné. Většina švestek vyžaduje zcela jiný přístup, důležitý je jarní řez.

27. března 2025

Pražská stříbrná Zahrada roku vdechla život nové cimrmanovské legendě

Úplně na počátku byla prvorepubliková vila na pražských Vinohradech, jejíž proměnu dostal do rukou architekt Josef Pleskot. Právě on o novou podobu zahrady požádal Atelier zahradní a krajinářské...

27. března 2025

Krájíte si jablka na svačinku? Sviťte si na ně a budou jako čerstvá

I to nejchutnější jablko vypadá nepřitažlivě, pokud začne hnědnout. Vědci nyní objevili způsob, jak tomuto procesu zabránit. Výzkumníci zjistili, že když se na čerstvě nakrájená jablka svítí fialovým...

27. března 2025

BRuNO family park láká rodiny s dětmi na výlet do Brna
BRuNO family park láká rodiny s dětmi na výlet do Brna

Brněnský BRuNO family park nabízí více než 40 atrakcí pro děti i rodiče. V moderním areálu najdete autíčka, lodičky, tobogany, skluzavky, bludiště,...

Medvědi budou mít i dokonale izolovaný brloh. Arktidu otevřeme 2029, líčí Bobek

Premium

V metrové krychli z ledu je zamrazeno tisíc figurek medvěda ledního. Každá obsahuje čip pro jednorázový volný vstup do Zoo Praha. Ledová kostka postupně roztává a při troše štěstí si každý může vzít...

26. března 2025

Do plavek spolu se psem. Běhejte společně, prospěje to oběma

První jarní sluneční paprsky nás konečně zvou k delším procházkám a pohybu na čerstvém vzduchu. I proto je jaro obdobím, kdy se snažíme vrátit v zimě ztracenou kondici. Pozornost bychom ale měli...

26. března 2025

Domov i zahradu barevně a jarně naladí předpěstované modřence či hyacinty

Zima se nám se svými krátkými dny a chladnými nocemi někdy zdá nekonečná. Jara jsme se sice konečně dočkali, ale pokud na zahradě nemáme aspoň čemeřice nebo nějaké cibuloviny – a na podzim jsme žádné...

25. března 2025

Pinzeta místo příboru? Takové překvapení vás čeká v michelinské restauraci

Nebýt podrobného výkladu před každým chodem, člověk by často nepoznal, co právě jí. Extravagantní vzhled pokrmů doprovázejí neméně výstřední chutě – jednou úžasně harmonické, jindy zas vzrušující až...

25. března 2025

Česká příroda nabízí mnoho jedlého. Blogerka o dobré stravě i břišním mozku

Premium

Zdravá strava může být zábava, fantazie a zároveň dobrodružství objevování. Dokazuje to příběh Michaely Bratrychové (36). „Česká příroda nám toho nabízí strašně moc, ale většina z nás sbírá jen pár...

24. března 2025

Jak ochočit slepice, aby byly přítulnější. Z některých uděláte i mazlíky

Pomazlit se s kočkou nebo se psem vám dává logiku, udělat totéž se slepicí vám přijde přitažené za vlasy? Nenechte se mýlit, i slepice k vám může přilnout, doprovázet vás po zahradě, přijít se...

24. března 2025