Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Cestovní espresso můžete mít na výletě, na rybách i při lyžovačce

aktualizováno 
Pro milovníky dobré kávy v polních podmínkách je určený cestovní kávovar, se kterým byste si měli udělat lepší den i mimo domov a dobrou kavárnu.

Hongkongský výrobce Wacaco startuje s prodejem začátkem roku 2015 a cena při předobjednání vyjde na 40 dolarů plus poštovné, po zahájení prodeje o deset dolarů víc.

Fotogalerie

Miniespresso funguje tak, že se kávou prožene horká voda z termosky nebo turistického vařiče pomocí manuální pumpičky, jak to bude fungovat, uvidíte nejlíp na našem videu. Podle výrobce by se pomocí ručního pumpování mělo dosáhnout stejného tlaku jako v běžných domácích espresso strojích. Uvádí tlak 116 PSI, což odpovídá u nás obvyklejším 8 barům.

Výrobce tvrdí, že speciálně zkonstruoval cestu od zásobníku vody ke komoře s kávou, aby se voda příliš nezchlazovala. Dobrého výsledku louhování se dosahuje už při teplotě vody 67 °C. Pokud to není podvod, tak káva na videu soudě podle pěny vypadá docela dobře.

Dávkování je běžné, pomocí dávkovače se do přístroje vloží 7 gramů kávy a na 13 až 18 stisknutí by se měl protlačit standardní šálek (záleží, jak velkému dáváte přednost), na 28 stisků získáte velký šálek. Kávovar je dlouhý 25 centimetrů a váží 360 gramů, takže by v batohu neměl zabrat příliš místa.

Hodil by se vám podobný cestovní kávovar?

celkem hlasů: 1271

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 22. října 2014. Anketa je uzavřena.

Určitě, využil bych v práci, kde se čepuje jenom brynda 793
Nevěřím, že z toho může vytéct něco pořádného 373
Nepotřebuji, stačí mí instantní káva 105
Autor:


Témata: Vaření


Nejčtenější

Módu minipsů podporuje i módní průmysl.
Za módní miniaturní psy se platí tisíce, přitom jsou to nemocná zvířata

Je to vlastně kšeftování s nemocnými zvířaty. Jenže poptávka po minipsech je velká a lidé jsou v honbě za módním trendem ochotní platit tisíce. Takové zvíře...  celý článek

Nuru jako nadšený lezec s ukořistěnou větvičkou. (25.3.2017)
VIDEO: Pražské gorily si venku užívají první jarní trávy, mláďata řádí

Jakmile minulou sobotu gorily zaslechly, že se mimo obvyklý čas něco děje s hydraulikou a hýbou se dveře u východu do venkovního výběhu, hned se k němu...  celý článek

Jidášovo ucho (houby úplně vpravo), šnytlík, medvědí česnek, mladé kopřivy,...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem. Není totiž zdaleka jedinou bylinkou, která vám na jaře udělá...  celý článek

Ptačí budka ve stylu Slow TV od ateliéru Harddecore a serveru Technet.cz.
Postavte si vlastní Slow TV ptačí budku. Stačí vám šukalka a vrtačka

V zimě je potřeba ptáčky přikrmovat a v létě je dobré alespoň těm nejmenším postavit hnízdiště. Budka, kterou si podle našeho návodu vyrobíte, poslouží...  celý článek

Řez obytným modulem usazeným do zahrady
Bunkr do každé rodiny. Češi vyrábějí kryty pro případ krize

Nepokoje, energetická krize, přírodní katastrofa, válka. Stále více Čechů se připravuje na krizové situace, které dosud odbývali jen mávnutím ruky. Nouzové...  celý článek

Další z rubriky

Takto vypadají po obarvení v cibulových slupkách vajíčka, která byl omotaná...
Slupky žluté i červené cibule schovávejte na velikonoční barvení vajec

Velikonoc se sice letos dočkáme až v polovině dubna, nicméně pokud vás oslovuje přírodní barvení vajec v cibulových slupkách, už si je v kuchyni schraňujte. To...  celý článek

Hamburger nebo karbanátek?
Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař

„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník 5plus2 šéfkuchař Honza Štěrba. V pomyslném souboji s...  celý článek

Zleva současní držitelé michelinské hvězdy: Radek Kašpárek, Roman Paulus a...
Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.