Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Začal Chef Time Fest. Při jídle si tu povídáte s nejlepšími šéfkuchaři

  13:00aktualizováno  13:00
Chef Time Fest je trochu jiný festival jídla. Během jednotlivých dnů se scházejí nejlepší čeští šéfkuchaři a o svém jídle si povídají s hosty přímo u stolu.

„Dnes tu máme pět šéfkuchařů, kteří připraví pět chodů. Každý z nich jeden. Tento chod pak prezentuje hostům a pak si k nim sedne a stráví s nimi čas u stolu,“ popisuje princip prvního večera, zvaného Chef Table, Martin Struček, který stojí za pořádáním akce.

Fotogalerie

„My se všichni kuchaři vždycky sejdeme a rozdělíme si, kdo co bude vařit. Jde o to, aby se jednotlivé chody k sobě hodily a zbytečně se neopakovaly jednotlivé suroviny. Představte si, kdyby třeba všichni uvařili něco z červené řepy. To by asi lidi nebavilo,“ popisuje Radek David, jeden z kuchařů, kteří se zúčastnili prvního večera.

Festival tak přivádí dohromady lidi, kteří se zajímají o gastronomii, s kuchaři, od kterých pak mohou během konzumace vyzvědět i mnohé finesy použitelné i při vlastním domácím vaření. Ne vždy se člověku stane, aby mohl vstřebávat informace od nejlepších. A to navíc neformálním způsobem přímo při jídle.

Během akce, která začala 8. února a končí 23. února, proběhne celkem sedm večerů. Mimo formátu Chef Table tu proběhnou například duely, kdy dva šéfkuchaři „soutěží“. Pak budou vařit tříchodové menu s tím, že pro každý chod budou mít stejnou základní surovinu a jedlíci pak vyhodnotí, co jim chutnalo více.

Zájemci se také mohou zúčastnit show, kde bude i „živé“ vaření a kde se bude ochutnávat formou rautu. Nebude chybět ani sommeliér, který jednotlivé pokrmy spáruje s tím nejvhodnějším druhem vína. Živé vaření nebude chybět ani na večeru s Ondřejem Slaninou a Filipem Sailerem, kteří jsou nejen zkušení kuchaři, ale i showmani.

Už v minulých ročnících byla do festivalu zařazena i škola vaření, která se bude konat i letos. Tentokrát na téma sushi.

Autor:




Nejčtenější

Cita
Erik zachránil kluka, Malina rozpozná záchvaty. Ocenění psí hrdinové

Obětaví psi sbírají za svou neohroženost už sedm let ocenění Statečná psí srdce udělovaná v několika kategoriích. Vždyť psími hrdiny se den co den stávají...  celý článek

Červ hladce vyklouzl ze skořápky.
Na Filipínách našli vzácného obřího červa. Žije v ulitě hlavou dolů

Američtí vědci zkoumající vzácné mořské tvory objevili na Filipínách první živý exemplář červa dlouhého 1,5 metru o průměru až šest centimetrů. Tento červ je...  celý článek

Tato utěrka je zralá do pračky. Jak si s ní poradí praní v mikrovlnné troubě?
Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek




INTERVET Scalibor antiparazitní obojek 48cmINTERVET Scalibor antiparazitní obojek 48cm

Porovnejte ceny, pročtěte recenze a objednejte přímo u nás.

www.Heureka.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.