Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Začal Chef Time Fest. Při jídle si tu povídáte s nejlepšími šéfkuchaři

  13:00aktualizováno  13:00
Chef Time Fest je trochu jiný festival jídla. Během jednotlivých dnů se scházejí nejlepší čeští šéfkuchaři a o svém jídle si povídají s hosty přímo u stolu.

„Dnes tu máme pět šéfkuchařů, kteří připraví pět chodů. Každý z nich jeden. Tento chod pak prezentuje hostům a pak si k nim sedne a stráví s nimi čas u stolu,“ popisuje princip prvního večera, zvaného Chef Table, Martin Struček, který stojí za pořádáním akce.

Fotogalerie

„My se všichni kuchaři vždycky sejdeme a rozdělíme si, kdo co bude vařit. Jde o to, aby se jednotlivé chody k sobě hodily a zbytečně se neopakovaly jednotlivé suroviny. Představte si, kdyby třeba všichni uvařili něco z červené řepy. To by asi lidi nebavilo,“ popisuje Radek David, jeden z kuchařů, kteří se zúčastnili prvního večera.

Festival tak přivádí dohromady lidi, kteří se zajímají o gastronomii, s kuchaři, od kterých pak mohou během konzumace vyzvědět i mnohé finesy použitelné i při vlastním domácím vaření. Ne vždy se člověku stane, aby mohl vstřebávat informace od nejlepších. A to navíc neformálním způsobem přímo při jídle.

Během akce, která začala 8. února a končí 23. února, proběhne celkem sedm večerů. Mimo formátu Chef Table tu proběhnou například duely, kdy dva šéfkuchaři „soutěží“. Pak budou vařit tříchodové menu s tím, že pro každý chod budou mít stejnou základní surovinu a jedlíci pak vyhodnotí, co jim chutnalo více.

Zájemci se také mohou zúčastnit show, kde bude i „živé“ vaření a kde se bude ochutnávat formou rautu. Nebude chybět ani sommeliér, který jednotlivé pokrmy spáruje s tím nejvhodnějším druhem vína. Živé vaření nebude chybět ani na večeru s Ondřejem Slaninou a Filipem Sailerem, kteří jsou nejen zkušení kuchaři, ale i showmani.

Už v minulých ročnících byla do festivalu zařazena i škola vaření, která se bude konat i letos. Tentokrát na téma sushi.

Autor:




Nejčtenější

Svému mazlíčkovi můžete kdykoliv zavolat domů. Když přijde k monitoru, na...
VIDEO: Když se nudí nebo je smutný, může vám pes zavolat do práce

Pomocí nenápadné krabičky, na kterou stoupnou packou, mají psí mazlíčci možnost zavolat svému majiteli třeba do práce. Oba při tom snímá kamera, takže majitel...  celý článek

U veterináře. Ilustrační snímek
Na antibiotika nereagují už ani domácí mazlíčci. Nadužívají se jako u lidí

Problém nadužívání antibiotik se netýká jenom lidí. Stále častěji se objevuje i u psů a koček. Veterináři bijí na poplach a upozorňují na nutnost lepší...  celý článek

Takto připravuje šéf lehké cuketové nudle s houbami.
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek

Jidášovo ucho (houby úplně vpravo), šnytlík, medvědí česnek, mladé kopřivy,...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem. Není totiž zdaleka jedinou bylinkou, která vám na jaře udělá...  celý článek

Řez obytným modulem usazeným do zahrady
Bunkr do každé rodiny. Češi vyrábějí kryty pro případ krize

Nepokoje, energetická krize, přírodní katastrofa, válka. Stále více Čechů se připravuje na krizové situace, které dosud odbývali jen mávnutím ruky. Nouzové...  celý článek

Další z rubriky

Kachní prsa s křupavou kůrčičkou jako lehký oběd podle šéfa.
Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v...  celý článek

Pošírované kuře s bramborovým salátem
Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to...  celý článek

Takto připravuje šéf lehké cuketové nudle s houbami.
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek




Kenwood KMC 570008 Chef PremierKenwood KMC 570008 Chef Premier

Porovnejte ceny, pročtěte recenze a objednejte přímo u nás.

www.Heureka.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.