náhledy
Smažené cibulové kroužky na talíři ještě posypte směsí soli, rozdrcených chilli papriček a špetky cukru.
Autor: FTV Prima
Cibuli pokrájejte na kolečka, která rozeberte na různě velké kroužky.
Autor: FTV Prima
Na pánvi nasucho opražte semínka koriandru a římský kmín.
Autor: FTV Prima
Opražený koriandr s kmínem rozdrťte v hmoždíři, krásně se rozvoní,
Autor: FTV Prima
Do misky s podrceným kořením přidejte cizrnovou a rýžovou mouku.
Autor: FTV Prima
K mouce přilijte přiměřené množství vody.
Autor: FTV Prima
Z této směsi vymíchejte hladké těsto, které nesmí být příliš řídké. A nezapomeňte ho s citem osolit.
Autor: FTV Prima
Do těstíčka přimíchejte ještě hrst nasekaného čerstvého koriandru.
Autor: FTV Prima
Přidejte i nadrobno pokrájenou pálivou chilli papričku, ovšem bez semínek.
Autor: FTV Prima
Pro svěží chuť do těstíčka přimíchejte ještě čerstvou šťávu z půlky citronu.
Autor: FTV Prima
Do dobře promíchaného těsta namáčejte připravené cibulové kroužky a rovnou je vkládejte do rozpáleného oleje.
Autor: FTV Prima
V těstíčku obalené kroužky pečte v rozpáleném oleji dozlatova, aby byly pěkně křupavé.
Autor: FTV Prima
Osmažené kroužky nechte okapat v misce vyložené papírovými ubrousky - přebytečný olej se do nich vsákne.
Autor: FTV Prima
Cibulová bhajia je něco jako africká verze tempury.
Autor: FTV Prima