Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Uvaří vám hada k obědu a naučí vás, jak na jedovaté plazy

aktualizováno 
Právě začíná lunární rok Hada, tak si je chtějí především Čínané prohlédnout i ochutnat. A hadí farma na Tchaj-wanu zažívá nápor turistů, kteří touží poznat tyto tvory zblízka. A nejen poznat, také je v restauraci přímo na hadí farmě s gustem ochutnávají.

Na oslavu nadcházejícího nového lunárního roku se Číňané na celém světě každoročně pečlivě připravují. A protože 9. února začíná rok Hada (potrvá do 17. 2. 2014), zažívá hadí farma World Snake King Education v Tainanu na jižním Tchaj-wanu nápor čínských návštěvníků.

Farma návštěvníky vzdělává i krmí

Farma se rozkládá na pozemku o rozloze 6 600 m²  a chovají tu na šest tisíc hadů. Celou řadu hadích druhů z celého světa si její návštěvníci mohou zblízka prohlédnout, včetně krmení hladových zvířat. A v místní hadí restauraci lze některé z druhů i ochutnat. 

Fotogalerie

Soukromý chovatel a zřizovatel farmy Chuang Kuo-nan řekl reportérům agentury Reuters, že jeho farma si dala za cíl návštěvníky hlavně vzdělávat. "Díky vyšší životní úrovni dnes lidé cestují po celém světě a měli by vědět, co dělat, když se s jedovatým hadem setkají," vysvětlil Kuo-nan svůj pohled na věc.

Proto se také snaží na svoji farmu dovézt co možná nejvíce druhů hadů z celého světa, včetně krajt. Ty dokonce Kuo-nan chová už 28 let a tvrdí, že je jediným člověkem na Tchaj-wanu, kdo jim opravdu rozumí.

Návštěva jeho farmy musí být zážitek. Děti například fascinovaně přihlížejí, jaký dělá chřestýš na zemi zvuk svým ocasem. A neméně hrůzostrašnou podívanou je krmení hladových hadů, jak se vrhají třeba na živou slepici. Návštěvníci včetně dětí si navíc cení, že vše vidí z bezprostřední blízkosti. 

Běžně Kuo-nan předvádí jedovaté hady typické pro Tchaj-wan, jako je například ploskolebec nosorohý. S počátkem lunárního roku Hada ale návštěvníky své farmy seznamuje i s kobrou královskou, gabunskou zmijí nebo černou mambou.

Zážitek se musí zajíst...

Místní hadí restaurace nabízí pestrou škálu hadích jídel. Strávníky v průměru vyjdou na 200 tchajwanských dolarů, tedy necelých 7 USD (cca 140 Kč). Ať už jde o jídla připravená z hadích kůží, jater, šlach, vajec či hadí polévku.

Zázemí restaurace, kde návštěvníci farmy ochutnávají hadí speciality.
Hadí delikatesa zblízka
Majitel hadí farmy nad hadí specialitou ve své restauraci

Přímo na farmě se v obchůdku dá koupit i hadí víno a celá řadu produktů z extraktů kobry na péči o pleť. Návštěvníkům přitom Kuo-nan neopomíná zdůraznit, jak jsou hadí jídla a produkty pro člověka zdravé. 

Hadí farma World Snake King Education v Tainanu na jihu Tchaj-wanu.

Hadí farma World Snake King Education v Tainanu na jihu Tchaj-wanu.

Autoři: ,




Nejčtenější

Nad některými zdejšími kuchařskými postupy ovšem zůstává šéfovi rozum stát.
VIDEO: Pohlreich v chomutovské Americe aneb biče, rakve a volejovky

Cesta do severočeského Chomutova odkrývá další variantu podoby českého restauračního podnikání. Dva bratři začali po roce 1989 se zastavárnou a investují do...  celý článek

Z takového stolu by měl vegetarián radost.
Jaká strava je k půdě nejšetrnější? Vegani skončili až za vegetariány

Vezměte hektar půdy a zkuste z něj celý rok živit jednoho člověka. Podle amerického průzkumu na tom bude nejlíp ten, kdo odmítá maso, ale dá si mléčné výrobky...  celý článek

Šampaňské a ústřice
Maurerův Grand Restaurant Festival je v barokním stylu. Inspirujte se

Velkolepě a lehce tajemně začal už osmý festival dobrého jídla a pití o víkendové půlnoci v pražském Prolog Baru. Chuťové pohárky dam ve škraboškách a pánů s...  celý článek

Ani ne dvouletý stafbulík Shadow kočičí exkrementy miluje, sbírá je po zahradě....
Když chodí váš pes hodovat do kočičího záchodu, měli byste to řešit

V nejedné domácnosti se sejde pes s kočkou a na venkově stačí, když vám chodí na zahradu kočka od sousedů a záliba psů v požírání kočičích hovínek může mít...  celý článek

Online festival Země na talíři: Válka osiv (trailer)
Baví vás jídlo? Filmaři zdokumentovali, jak se dostává na váš stůl

Pokud vás zajímá, jak může jídlo - i to, co jíte právě vy - globálně měnit svět k lepšímu nebo k horšímu, máte jedinečnou možnost si o tom udělat ucelenou...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.