náhledy
Citronový sirup má při použití hnědého třtinového cukru krásně medovou barvu. Citrony ale můžete použít do domácí limonády bez cukru.
Autor: Profimedia.cz
Na citronový sirup potřebujete jen citrony (případně navíc dva pomeranče), cukr a kyselinu citronovou.
Autor: Martina Čermáková
Celé citrony na den ponoříte do vody, pak je pokrájíte na kolečka (ta zbavíte jadérek). Ta necháte máčet ve 2 litrech studené převařené vody tři dny. Ideálně v chladu.
Autor: Martina Čermáková
Pak kolečka citronů zbavíte kůry.
Autor: Martina Čermáková
Přidat k nim můžete i na kolečka pokrájený pomeranč.
Autor: Martina Čermáková
I pomerančová kolečka ovšem zbavte kůry.
Autor: Martina Čermáková
Dužninu citrusů - bez kůry a jadérek - pečlivě rozmixujte.
Autor: Martina Čermáková
Dužninu citrusů pečlivě rozmixujte.
Autor: Martina Čermáková
Rozmixovanou dužninu přeceďte.
Autor: Martina Čermáková
Zbylou tekutinu z dužniny ještě můžete vymačkat.
Autor: Martina Čermáková
Získanou tekutinu pak ještě jednou přeceďte - přes plátýnko.
Autor: Martina Čermáková
Získanou tekutinu pak ještě jednou přeceďte - přes plátýnko.
Autor: Martina Čermáková
Do čisté tekutiny přidejte cukr.
Autor: Martina Čermáková
Přidejte také lžičku kyseliny citronové (5 - 7 gramů).
Autor: Martina Čermáková
Pečlivě míchejte, dokud se cukr i kyselina nerozpustí.
Autor: Martina Čermáková
Sirup naplňte do lahví. Ideálně vypláchnutých alkoholem, aby se sirup nekazil. Skladujte v chladu.
Autor: Martina Čermáková
I citronový sirup může mít krásně medovou barvu - pokud místo bílého cukru použijete hnědý třtinový.
Autor: Martina Čermáková