Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Čivava s karamelem či grilovaná chrtí žebra. Ochutnávka z menu Dogheaven

  7:09aktualizováno  7:09
Restaurace Dogheaven nabízí pestré menu z psího masa. Mimo běžného jídelního lístku se tu nabízí i možnost nechat si psa naložit a připravit na gril.

Slavná reklama "Bobika" | foto: www.youtube.com

Dvojice vtipálků vytvořila internetové stránky s tak důvěryhodnou vizáží, že na ni naletí každý druhý návštěvník stránek. Adresa Dogheaven.cz má dokonalý design, na první pohled ji nerozeznáte od kterýchkoli jiných stránek běžné restaurace. Menu láká na speciality jako je čivava s karamelem nebo grilovaná chrtí žebra. Ceny jsou dost vysoké, což dodává důvěryhodnost nevšednosti restaurace.

V sekci Naše restaurace se nabízí vysvětlení, proč je psí maso výjimečné ke konzumaci: "Psí maso je v jižní Asii druhým nejpopulárnějším masem, hned po kuřecím. Je vynikající alternativou k průmyslově chovaným zvířatům, která nemají přirozený pohyb a v důsledku toho trpí množstvím degenerativních poruch. Není zatíženo pesticidy, antibiotiky a stresory. Nejceněnější jsou proto odchycení volně žijící jedinci, v jejichž mase ucítíte kus nespoutané divočiny."

Takto se běžně v řeznických knihách zobrazují jednotlivé druhy masa

Restaurace také avizuje výkup zdravých psů ve věku do pěti let a hned nabízí i ceník. Preferují se čivavy, vlčáci či bernardýni, za velká plemena můžete dostat i tisícikorunu.

Stránky matou i takovými detaily, jako je oznámení, že všichni psi budou kvůli hygieně podrobeni veterinární prohlídce. Kdo přinese očkovací průkaz, dostane desetiprocentní zvýhodnění.

Na stránce diskusí se najde mnoho příspěvků, jejichž autoři evidentně nepochopili, že jde o nadsázku a fikci. Přestože se nabízí i taková nápověda jako nabídka: "Kompletní příprava psa pro venkovní grilování (nálev, speciální přepravní obal, doručení kurýrem až na místo akce v určený čas) – doporučujeme vlčáky ve věku 2 až 3 roky – možno dodat vlastního."

Porcování psa

Za ostatní diskutéry, kteří nepochopili, že jde o provokativní žert, uvádíme příspěvek, který shrnuje atmosféru diskuse: "Nechápu, jak by mohl někdo prodat svého pejska k něčemu tak odpornýmu, jako je psí restaurace. Toto je výplod člověka bez IQ. A přeju, abyste co nejdřív zkrachovali!!!!!"

Tvůrci stránek ale psí restauraci nepovažují jen za holý vtípek. "Web Dogheaven vznikl, aby podnítil diskusi na citlivé téma. Určitě v tom byla trošku i snaha zavtipkovat a zjistit, jak lidé zareagují. Především nám ale šlo o to, aby se lidé zamysleli nad samotnou podstatou věci, případně si uvědomili svoje pokrytectví. Nejsme nějaké organizované undergroundové hnutí, spíše nás baví občas popíchnout lidi kolem nás, případně veřejné mínění," tvrdí.

Proto na stránce existuje i odkaz na jejich manifest, kde se mimo jiné píše: "... je apelem na lidské pokrytectví, které se pohoršuje nad zabíjením domácích mazlíčků a na druhé straně toleruje hromadná jatka hospodářských zvířat. Proč jsou některé druhy zvířat degradovány na předmět průmyslové výroby a prožijí tak ubohý krátký život, kdežto jiné druhy si užívají mnohdy až bizarního luxusu?"

Jedli byste psí maso?

celkem hlasů: 11207

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 7. února 2011. Anketa je uzavřena.

Nikdy 5093
Nevidím v tom problém 4374
Možná bych to zkusil 1740
Autor:




Nejčtenější

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Bez utěrky za pasem ani ránu. To platí i pro grilování, říká Pohlreich

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Bazarový výprodej dětských kol a odrážedel
Bazarový výprodej dětských kol a odrážedel

Nepropásněte šanci a pořiďte vašemu dítěti kvalitní kolo za zlomek ceny.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.