Známe nejlepší bary, kavárny a kluby Česka. Vavříny posbírala Praha - iDNES.cz
Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Známe nejlepší bary, kavárny a kluby Česka. Vavříny posbírala Praha

  12:34
V kostele Sacre Coeur na pražském Smíchově byly rozdány prestižní ceny Czech Bar Awards nejlepším barům, kavárnám, pubům a klubům Česka. Vítěze ze šesti nominovaných podniků v každé ze sedmi kategorií vybrala porota složená z profesionálů v oblasti gastronomie, kterou sestavil odborný časopis Barlife.

V kategorii kaváren zvítězil Můj šálek kávy. | foto: Big Fish

Za šest let své existence se tato soutěž zapsala do povědomí profesionálů, tedy majitelů, manažerů a zaměstnanců podniků, jako vysoce prestižní událost na poli nápojové gastronomie. Veřejnosti zase slouží jako ukazatel kvality a doporučení na podniky, které stojí za návštěvu, protože nabízejí příjemnou atmosféru, perfektní servis a dokonalé nápoje.

Garantem Czech Bar Awards je odborný časopis Barlife. "Chci, aby lidé věděli, kde dostanou kvalitní koktejl, kávu či pivo, ale i to, který podnik odráží poslední světové trendy, a osvěžuje tak nápojovou kulturu v Česku, ať už novinkami v nabídce či prostředím, v němž se nápoje podávají," říká vydavatel časopisu Barlife Martin Kraut.

Na rozdíl od jiných soutěží či anket nominace i vlastní hodnocení podniků v rámci Czech Bar Awards provádějí výhradně zkušení odborníci z oblasti gastronomie. Více než stovka členů Bar Awards Academy a zástupci Barlife jich nejprve šest v každé kategorii nominují. Následuje hodnocení odbornou porotou, která nominované podniky v průběhu několika týdnů osobně navštíví a ohodnotí podle více než dvou desítek přísných kritérií. Ta mnohdy zacházejí i do detailů, jež laik běžně nezaznamená.

Také letos v porotě usedli lidé, kteří řemeslu velmi dobře rozumějí, od Václava Vojíře, Ondřeje Pospíchala či Luboše Rácze, přes prezidenta České barmanské asociace Aleše Svojanovského a vydavatele prestižního německého magazínu Mixology Helmuta Adama až po odborníky na hodnocené kategorie, jako jsou baristé Štěpánka Havrlíková a Roman Pospíchal.

Odborná porota po pečlivém prozkoumání všech hodnocených aspektů určila tyto vítěze Czech Bar Awards 2013:

Nejlepší cocktail bar ČR

Tretter's New York Bar, V Kolkovně 3, Praha 1

Nejlepší klub ČR

Music club Phenomen, Nádražní 84, Praha 5

Nejlepší hotelový bar ČR

Black Angel's Bar / U Prince, Staroměstské nám. 29, Praha 1

Nejlepší design bar ČR

Hemingway bar, Karoliny Světlé 26, Praha 1

Nejlepší pub/pivní bar ČR

Lokál Dlouhá, Dlouhá 33, Praha 1

Nejlepší café bar/kavárna ČR

Můj šálek kávy, Křižíkova 105, Praha 8

Nejlepší nový podnik ČR

Vinograf, Senovážné nám 23, Praha 1

Autor:
Načítají se informace o videu…

Krmítko v americkém Ohiu

Nejčtenější

Správný řez švestek má jasná pravidla, nenechte se zmást mýty. 5 tipů na jarní péči

Jak na stříhání švestek, aby byly zdravé a dobře plodily? Zažité mýty o zimním a předjarním řezu jsou mylné. Většina švestek vyžaduje zcela jiný přístup, důležitý je jarní řez.

Úžasní plastikoví modeláři excelovali na dalším ročníku Panthers Cup

Byl to už 14. ročník soutěže nejen v plastikovém modelářství Panthers Cup 2025. Pojďme se zaradovat spolu s nimi, protože na první pohled je úžasné vidět, co dokážou šikovné ruce modelářů, kreativita...

Mnohem lepší než sladit je kafe lehce osolit. A „turka“ nepijte, radí virální barista

Premium

Pití kávy už se dávno neomezuje jen na rozpustnou a poctivého českého turka. Tu výběrovou přijalo Česko za svou a těší se velké oblibě. Zjistil to i Mojmír Štabla, který se rozhodl, že na sociálních...

Jak ochočit slepice, aby byly přítulnější. Z některých uděláte i mazlíky

Pomazlit se s kočkou nebo se psem vám dává logiku, udělat totéž se slepicí vám přijde přitažené za vlasy? Nenechte se mýlit, i slepice k vám může přilnout, doprovázet vás po zahradě, přijít se...

Kdy a jak správně stříhat maliny. 5 tipů na jarní péči, které zaručeně fungují

Maliny jsou oblíbené ovoce, které najdeme na téměř každé zahrádce. Není divu. Ostružiník maliník je poměrně nenáročný na péči. Když se mu ale zahradník více věnuje, může se těšit na bohatší a sladší...

Třešeň to potřebuje jinak než ostatní. Řez se musí dělat hlavně s rozvahou

Třešně a višně patří mezi oblíbené ovocné stromy, ale jejich řez může být pro mnoho zahrádkářů výzvou. Jak a kdy správně stříhat třešeň? A potřebuje zvláštní péči, aby prosperovala?

30. března 2025

Otužilé milovnice slunce. Teď je nasejete a v létě máte rozkvetlou zahradu

Sníte o záplavě barevných květů na své zahradě? Pak nečekejte a svůj sen začněte uskutečňovat už nyní. Do půdy už bezpečně patří některé druhy letniček. Ačkoli nás do května zcela jistě čeká ještě...

30. března 2025

Mnohem lepší než sladit je kafe lehce osolit. A „turka“ nepijte, radí virální barista

Premium

Pití kávy už se dávno neomezuje jen na rozpustnou a poctivého českého turka. Tu výběrovou přijalo Česko za svou a těší se velké oblibě. Zjistil to i Mojmír Štabla, který se rozhodl, že na sociálních...

29. března 2025

Ledový kámen do Arktidy a stromoví humři. Pražská zoo zahájila sezonu

Pražská zoologická zahrada v sobotu slavnostně zahájila už 94. sezonu. Celodenní oslavy provází nejen kulturní program, ale také pro zahradu význačné události, včetně představení jedné novinky....

29. března 2025  14:12

10 nejčastějších chyb při péči o ovocné stromy. Neděláte je taky?

Přestože se pěstování ovocných stromů zdá velmi jednoduché, i zkušení zahrádkáři se mohou dopouštět chyb, které negativně ovlivní zdraví stromů a jejich úrodu. Pojďme se podívat na nejčastější z nich...

29. března 2025

Úžasní plastikoví modeláři excelovali na dalším ročníku Panthers Cup

Byl to už 14. ročník soutěže nejen v plastikovém modelářství Panthers Cup 2025. Pojďme se zaradovat spolu s nimi, protože na první pohled je úžasné vidět, co dokážou šikovné ruce modelářů, kreativita...

29. března 2025

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Kdy a jak správně stříhat maliny. 5 tipů na jarní péči, které zaručeně fungují

Maliny jsou oblíbené ovoce, které najdeme na téměř každé zahrádce. Není divu. Ostružiník maliník je poměrně nenáročný na péči. Když se mu ale zahradník více věnuje, může se těšit na bohatší a sladší...

28. března 2025  6:36

Baobab, symbol dlouhověkosti a vitality, je pro fotografy hvězdou hvězd

Baobab (Adansonia) je rod rostlin z čeledi slézovitých. Jsou to opadavé stromy s nápadně tlustými kmeny a s dlanitě složenými listy, rostoucí v oblastech s obdobím sucha. Baobaby se vyskytují na...

28. března 2025

Sezonu Zoo Praha otevřou „stromoví humři“. Obří strašilky, co se sedmkrát svlékají

Poslední březnovou sobotu Zoo Praha při příležitosti zahájení 94. sezony svým návštěvníkům představí nejmohutnější nelétavý hmyz na světě – strašilky humří. Možnost spatřit tyto tvory na vlastní oči...

28. března 2025

Správný řez švestek má jasná pravidla, nenechte se zmást mýty. 5 tipů na jarní péči

Jak na stříhání švestek, aby byly zdravé a dobře plodily? Zažité mýty o zimním a předjarním řezu jsou mylné. Většina švestek vyžaduje zcela jiný přístup, důležitý je jarní řez.

27. března 2025

Pražská stříbrná Zahrada roku vdechla život nové cimrmanovské legendě

Úplně na počátku byla prvorepubliková vila na pražských Vinohradech, jejíž proměnu dostal do rukou architekt Josef Pleskot. Právě on o novou podobu zahrady požádal Atelier zahradní a krajinářské...

27. března 2025

Krájíte si jablka na svačinku? Sviťte si na ně a budou jako čerstvá

I to nejchutnější jablko vypadá nepřitažlivě, pokud začne hnědnout. Vědci nyní objevili způsob, jak tomuto procesu zabránit. Výzkumníci zjistili, že když se na čerstvě nakrájená jablka svítí fialovým...

27. března 2025