Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Děčín smetl konkurenci na mistrovství v bramborovém salátu

aktualizováno 
Čtvrtý ročník mistrovství České republiky v přípravě bramborového salátu ovládl tým učitelů z děčínské střední školy řemesel a služeb. V konkurenci dalších 16 týmů oslovil jejich salát porotu především některými netradičními ingrediencemi. Studenti děčínské školy se umístili na třetím místě.

Děčínský vítězný tým | foto: www.sosruska.cz

Vítězové do své pochoutky kromě obvyklých přísad přidali také třeba fazolové lusky, jablka nebo worcesterovou omáčku. "Celý salát pak soutěžící dozdobili restovanou slaninou v čokoládě," vysvětloval organizátor akce Adam Novák, za co porota také přidávala body. Nebylo to poprvé, co se na mistrovství objevily v salátech netradiční suroviny. Už loni některé týmy přidávaly do salátů olivy, ředkvičky nebo parmazán (viz článek s videem, kde najdete postup na výrobu vítězného bramborového salátu).

Nazdobená porce salátu

Nazdobená porce salátu

Celému klání přihlíželo v Mratíně několik stovek diváků. "Akce je stále populárnější. Loni soutěžilo 15 týmů, letos o dva více. Navíc se nám zdá, že roste i kvalita výsledných produktů, porota to má každým rokem složitější," říká Novák. Hodnotí se přitom nejenom chuť, ale i vizuální dojem.

Soutěž, která byla původně zamýšlená jako recese, se podle pořadatelů ujala díky velké oblibě bramborového salátu v Česku. "Původně šlo o zábavnou akci pro lidi z Mratína a okolí. Zájem nás překvapil. V současné době se hlásí lidé z celé republiky," řekl ředitel soutěže Jiří Kvasnička.

Studentský tým skončil třetí

Studentský tým skončil třetí

Mimo přehlídky zručnosti a kuchařské kreativity při přípravě bramborového salátu nabídl čtvrtý ročník oblíbené gastronomické akce také staročeský jarmark s domácí zabijačkou a stánky s adventní tematikou.

Autor:




Nejčtenější

Mršina, která zbyla po hodování vlků, je v zasněžené krajině spoutané mrazem...
VIDEO: Když sýkorky hodují na mršině, co zbyla po nočním lovu vlků

V lesích Podkarpatského vojvodství v Polsku se podařilo zachytit hodování sýkorek, nikoliv ovšem na krmítku. Aby přežily tuhou zimu, potřebují se pořádně...  celý článek

Po pěti dnech byly neošetřené jahody už plesnivé.
Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

Floridský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen...  celý článek

Jan Matějka se 106cm hlavatkou
Za hlavatkami musí čeští rybáři do zahraničí. U nás už téměř neexistují

U nás téměř vyhubená hlavatka je „vzácné zboží“ i v zahraničí. Lovit se smí jen v zimě, jinak je chráněná. A rybáři mají vyzkoušeno, že čím mizernější počasí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.