Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejezte nedovařené houby

Nedostatečná tepelná úprava hub může vést k žaludečním a střevním potížím. Zejména u některých hub si musíme dát velký pozor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

psathyrella

Sníst Hřib Quelétův?

Možná by se autor měl před publikováním do veřejného média nejprve trochu dovzdělat v oboru, pak  by jistě nedoporučil řádně uvařit vzácný Hřib Quelétův:-©;-€.

0/0
6.8.2008 20:59

Quercus robur

Jedlý hřib kříšť?

Souhlasím s tím, že některé houby potřebují delší tepelnou úpravu, ale pochybuji, že odporně hořkému hřibu kříšti nějaká úprava pomůže. Já bych to tedy nezkoušel. Nedošlo náhodou k záměně se vzácným hřibem královským? Ten je však chráněn a jeho sběr lze citelně pokutovat, takže tento také raději tepelně neupravovat!

0/0
6.8.2008 9:16





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.