Diskuze

Velká úroda jablek. Poradíme vám, jak ji zpracovat

Urodilo se vám hodně jablek? Pusťte se s námi do jejich zpracování. Můžete mít perfektní mošt, křížaly, kompot, jablečné víno, jablkovici a nebo i báječnou jablkovou buchtu. Zde je několik jednoduchých návodů jak na to.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Danatos

7. 10. 2008 13:18
Pravidlo moštárny

Bohužel mezi pravidla moštárny patří, že vykoupí od kohokoliv, aniž by znali původ jablek. Za svoje kvalitní jablíčka tak můžu klidně dostat mošt z jablek, setřesených u frekventované silnice. ;-(

0 0
možnosti

TomikF

3. 10. 2008 23:35
jablečný mošt-zavařování

máme doma několik stromů a děláme jak kalvados tak jablečný mošt, j. moštu máme obvykle z jedné dávky 30 litrů, což je dost a není možné ho vypít, proto super metoda, jak ho uskladnit, je nahřát mošt na 80 stupnu a pak hadičkou horky mošt nalévat do PET lahví a ihned uzavřít, pak láhev položit vodorovně, po vychladnutí uložit někde do tmy a chladu

takto usladněný mošt nám vydrží minimálně půl roku, letos zbyla jedna láhev až do léta a mošt byl zcela v pořádku :-)

0 0
možnosti

Phantom2005

1. 10. 2008 11:29
Existuje v ČR ...

... moštárna, která vyrábí (a prodává ;-)) cider (alkoholický mošt)?

0 0
možnosti

Mc_Bain

1. 10. 2008 10:27
Řekl bych, že Padov je ...

Pacov ...

0 0
možnosti

lukim

1. 10. 2008 6:01
Velká úroda?

Že to není nijak k poznání u zlodějů prodejců(Y) A to ani u českých jablek a hrušek, kterých je také více než dost!

0 0
možnosti

Fanoušek Miloše Zemana

1. 10. 2008 4:57
Všechno doma vypálit!

R^R^

0 0
možnosti