Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Je čas na výrobu vlastního vína. Přivezte si mošt od vinařů

I bez sběru, mletí a lisování hroznů si můžete vyrobit své vlastní víno. Stačí si přivézt dostatečné množství vinného moštu třeba z Moravy. Přidáním cukru, dostatečným kvašením, zvolením správného množství přípravků na síření nebo filtrací můžete vlastní pílí docílit průzračného jakostního vína.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vymrzovac

to jsou ale kraviny......

.....doma nikdy neudělám takový víno jako zkušenej vinař. I kdyby,tak kolik toho udělám? 100litrů? to si raději koupím,dá se to pořídit kolem stovky za litr,tak zaplatím 10tisíc a navíc nemusím pít furt to stejnýRv...........................ten článek napsal nějakej paneláčník ze střední školy,ne?

0/0
16.10.2008 15:15

hodja

...pokračování

(Obsahu cukru, který má být obsažen v moštu NM°) - (Obsahu cukru v moštu, naměřený NM°) x 1,1 kg/100 l x celkový objem v hektolitrech x koeficient K

....kde koeficient K je v rozsahu 0,80 až 0,95 a volí se podle velikosti bobulí.

That's all....takže pane redaktore...až budete něco psát, předem se informujte

P.S. Vhodné víno na pergolu? Tzn. že na pergole budou viset láhve?

0/0
16.10.2008 9:56

hodja

bojan, máš recht

Jak může neználek vůbec psát takový článek? To je jako by ekonom polemizoval o předpovědi počasí v jižní Africe....ten článek je k smíchu. Za prvé, jak správně uvedl Bojan, hrozno je slovensky, a za druhé v češtině se používá množné číslo hrozny. A ne pojem víno, jak je obvyklé v Čechách...víno = produkt. Za další jsem nepochopil pojem lis na víno. Už jste někdo viděl, že víno se lisuje? Když tak lis na hrozny. Vůbec nechápu smysl použití lihoměru. Alkohol ve víně se měří úplně jinou metodou, než lihoměrem. Lihoměr vychází z hustoty látky a hustota vína je větší než lihu!!! A nejvíce mě pobavil název cukroměr :-) To fakt pisálek myslel vážně?! Když tak moštoměr....Dále je tam chyba pro výrobu červeného vína. Technologie zpracování je následující.

0/0
16.10.2008 9:56

marekrex

pěkně napsáno

Fajn článek, díky.

pochutnávám si na burčáku a doufám, že příští rok si pochutnám na svém vlastním - překonám lenost a veškeré nástrahy.

0/0
14.10.2008 13:45

bojan

Re: pěkně napsáno

říká se správně hrozny, ne hrozno, to je slovensky, proboha.;-( 

0/0
14.10.2008 17:08







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.