Diskuze

Je čas na výrobu vlastního vína. Přivezte si mošt od vinařů

I bez sběru, mletí a lisování hroznů si můžete vyrobit své vlastní víno. Stačí si přivézt dostatečné množství vinného moštu třeba z Moravy. Přidáním cukru, dostatečným kvašením, zvolením správného množství přípravků na síření nebo filtrací můžete vlastní pílí docílit průzračného jakostního vína.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vymrzovac

16. 10. 2008 15:15
to jsou ale kraviny......

.....doma nikdy neudělám takový víno jako zkušenej vinař. I kdyby,tak kolik toho udělám? 100litrů? to si raději koupím,dá se to pořídit kolem stovky za litr,tak zaplatím 10tisíc a navíc nemusím pít furt to stejnýRv...........................ten článek napsal nějakej paneláčník ze střední školy,ne?

0 0
možnosti

hodja

16. 10. 2008 9:56
...pokračování

(Obsahu cukru, který má být obsažen v moštu NM°) - (Obsahu cukru v moštu, naměřený NM°) x 1,1 kg/100 l x celkový objem v hektolitrech x koeficient K

....kde koeficient K je v rozsahu 0,80 až 0,95 a volí se podle velikosti bobulí.

That's all....takže pane redaktore...až budete něco psát, předem se informujte

P.S. Vhodné víno na pergolu? Tzn. že na pergole budou viset láhve?

0 0
možnosti

hodja

16. 10. 2008 9:56
bojan, máš recht

Jak může neználek vůbec psát takový článek? To je jako by ekonom polemizoval o předpovědi počasí v jižní Africe....ten článek je k smíchu. Za prvé, jak správně uvedl Bojan, hrozno je slovensky, a za druhé v češtině se používá množné číslo hrozny. A ne pojem víno, jak je obvyklé v Čechách...víno = produkt. Za další jsem nepochopil pojem lis na víno. Už jste někdo viděl, že víno se lisuje? Když tak lis na hrozny. Vůbec nechápu smysl použití lihoměru. Alkohol ve víně se měří úplně jinou metodou, než lihoměrem. Lihoměr vychází z hustoty látky a hustota vína je větší než lihu!!! A nejvíce mě pobavil název cukroměr :-) To fakt pisálek myslel vážně?! Když tak moštoměr....Dále je tam chyba pro výrobu červeného vína. Technologie zpracování je následující.

0 0
možnosti

marekrex

14. 10. 2008 13:45
pěkně napsáno

Fajn článek, díky.

pochutnávám si na burčáku a doufám, že příští rok si pochutnám na svém vlastním - překonám lenost a veškeré nástrahy.

0 0
možnosti

bojan

14. 10. 2008 17:08
Re: pěkně napsáno

říká se správně hrozny, ne hrozno, to je slovensky, proboha.;-( 

0 0
možnosti