Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nenechte se napálit od prodejců kaprů

Podívejte se, jaké finty na vás přichystali letošní prodejci kaprů. U kádí si zkontrolujte, jak postupují a jaké služby (a za kolik)nabízejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vymrzovac

krvavé zvyky,smrad po celým baráku...

...když rybu,tak filety z pangase,a nemusím to řešit jak autor:-/

0/0
27.12.2008 22:26

vymrzovac

Re: krvavé zvyky,smrad po celým baráku...

teda pokud tyto krvavé orgie nejsou naše hobby,jako autora....jinak by to nedal do kategorie "HOBBY",že?:-/trochu morbidní záliba

0/0
27.12.2008 22:29

midou

zase jeden chytrak co vidi jen pulku

Uz jste nekdy prodaval kapry? A byl jste si pro ne na sadkach? Vite jak se tam kapri vazi a jka takoveho form;prodejce okradou uz na sadkach. Je pak rad kdyz si nakrade zpatky na nulu....

0/0
27.12.2008 22:01

def...

jen at si zarobi...

v mrazu, mokri, od rana do vecera prodavaji na ulici... makacka, nezavidim....jen at si nahodi klido tech par kacek... v celkovem mnozstvi penez, ktere kazdy pres svatky utrati je to zanedbatelna castka, jestli da za kapra o 10,- vic nebo ne... ale vztekat se najednou bude kazdy. Ze vsechny okradaji kazdodene jakykoliv ostatni obchodnici, to neeeevaaadiiiii preceee...

LYdl je prece levny R^

0/0
23.12.2008 13:28

_kritik_

Hloupa tradice

Hloupa tradice tyhle krvave orgie na ulici ... Rv

0/0
22.12.2008 23:45

Miri

Paradox

živý kapr za 88,-/kg. losos bez hlavy a vykuchaný,ulovený v moři za 69,90/kg. Myslím, že naši rybáři nás začínají okrádat i bez podvodů.

0/0
22.12.2008 20:49

opportunity

Re: Paradox

losos bez hlavy a vykuchaný,ulovený v moři za 69,90/kg? kde?

0/0
23.12.2008 13:04

def...

Re: Paradox

ne sak LYdl je levny ne ;-D

0/0
23.12.2008 13:22

Macho

Jéžíš Marjá....co to je za paskvil !!

No po přečtení tohoto článku mi bylo do breku a zároveň do smíchu !! Autor zřejmě ještě pořádně nestrávil Vánoční večírek a v hlavě to má ještě pořádně pomatené!! Paskvil nejvyšší !! Páté přes deváté!! Nesmysl za nesmyslem!! Pokud bych měl 100% jistotu že autor požívá halucinogeny, tak bych i věřil že takovýto "článek" lze napsat.....no šílené.

Už se ani nedivím že po takovýchto "hororových" a zároveň "sci-fi" článcích upadá tradice Českého kapra a lidé si radši kupují ty chemicky upravované a nekvalitní zdechlé ryby z marketů!!

A to že autor toto nemyslel jako detailní postup.........on totiž asi ani u toho psaní nemyslel. A když tak ať píše tak aby to jako postup nevypadalo....

No nic, využil jsem práva na vyjádření se článku. Třeba autor napsal už spoustu dobrých článků, ale v tomto případě to je děsné!!

Jináč Veselé Vánoce redakci a čtenářům. Ale proboha, už nepiště takovéto nesmysly, nebo příští Vánoce už ani nebudeme vědět co to kapr je , a na vánočním stole budeme mít krocana!

0/0
22.12.2008 16:56

antonin.h

Re: Jéžíš Marjá....co to je za paskvil !!

cokoliv jenom ne krocana za svatecny jidlo. Taky mi tenhle clanek pripadal jako horor ( Na ostri noze napr.). Tenhle rok bohuzel travim Vanoce v anglo zemi a teprve tedka mi dochazi o co vlastne vsechno prichazim. Nase ceske tradice se vsim vsudy jsou opravdu k nezaplaceni a mrzi me, ze letos o sveho ceskeho kapra, rizek, Jeziska atd prijdu..

Cesi nedovolte nase krasne Vanoce poanglosastit!!!

0/0
22.12.2008 17:28

drtinajan

Re: Jéžíš Marjá....co to je za paskvil !!

Možní máte pravdu, ale spíše to vypadá jako by jste svou reakci psal pod vlivem halucinogenů. Pokud chcete něco kritizovat, je užitečná určitá věcnost - já jsem z těch Vašich výkřiků jaksi nepochopil co se Vám na článku vlastně nelíbí...

0/0
22.12.2008 20:10

scorpik

Geniální autor...

Viděl někdy autor postup bezbolestného usmrcení ryby? celková absurdnost tohoto článku mě zaráží... nejrychlejší způsob jak zbavit kapra života je přeseknutí tepny těsně za hlavou, čištění kapra stahnutí kůže je barbarství, ať si lidé koupí mražený filé z obchoďáku a kapra nechají lidem kteří dokáží ocenit čerstvé ryby, celkové dovršení článku že se nesmí kaprovi vypíchnout oči je už pouze k pousmání, avšak fakt že takovýto postup má pomoct lidem aby se nenechali napálit je trestuhodný, ono totiž pokud kapra klepnou paličkou a pouze rozříznou žábry a nechají jen 5 sekund vykrvit má za následek to že jinak bílé maso z ryby je nasáklé krví a může se rovnou vyhodit...(Y)Rv(Y)

0/0
22.12.2008 13:51

vaclavko

Kravina na n-tou

  Opravdu jsem se pobavil - nejprve stáhneme kůži, pak odstraníme ploutve a šupiny. Geniální postup.

  Barbar, který si koupí kapra, nechá mu uříznout hlavu, vyndat vnitřnosti a stáhnout kůži, si žádného kapra nezaslouží. Ať jde do jakéhokoliv obchodu a koupí si filé. Bude to mít lacinější a jednodušší.

  A snad bych ani nechtěl vidět exota, který při nařezávání břicha prořízne žluč a pak se v tom reje tak dlouho, až opatlá celou rybu. Ten si zaslouží k večeři jen škubánky.  Nechápu, co by se muselo s rybou stát, aby vyteklá žluč CELOU znehodnotila.

0/0
22.12.2008 12:46

marek62

Re: Kravina na n-tou

Dobry den, autorka to nemyslela jako detailni postup :-), spis jako vycet obvyklych cinnosti, pripadne matouci formulace se pokusila nahradit.

Hezke svatky preje za redakci Hobby

Marek Burza

0/0
22.12.2008 16:08

vaclavko

Re: Kravina na n-tou

Ad můj odstavec 1 beru - to se může stát. Ad odst. 2 a 3 (mé pozn.) - chtělo by to spíš popsat osvětu od skutečného rybáře než popisovat barbarství některých kupujících (a také některých rádobykuchařů) - takhle to víceméně vyznívá jako návod.

Hezké svátky redakci Hobby a voňavého kapříka na štědrovečerním stole !

0/0
22.12.2008 18:51

CrayXMP

Re: Kravina na n-tou

Pane Burzo,

hlavně jak může napsat TAKOVOU PITOMOST!!!, že když chce kapra bez ploutví, resp. bez hlavy, tak jí nemá platit. Už jste někdy viděl, že když jste si dal rybu na grilu v restauraci, a také jste nesnědl ploutve nebo hlavu, že vám to odečetli????!!!

nebo T-bone steak.. kosti přeci také nejíte, a ta kost je setsakra těžká. Každý to bere tak, že se platí u zvířete/ryby i za ty části, bez nichž ho není možné vypěstovat - kosti, vnitřnosti atd.

Ne každý prodejce ryb je asi poctivý, ale tohle už jste přestřelili a snažíte se z nich dělat darebáky a lumpy. Já kapra sice nejím, nikdo z příbuzných ani okolí nedělá v rybářském průmyslu, ale jestli kupující vyhodí vnitřnosti doma - nebo je nechá obchodníkovi.. prosím vás.. to už je naprosto putna.Rv;-O

0/0
24.12.2008 16:13

Vapch

Kdyby autor přemýšlel...

Kdyby autor článku jen trochu používal hlavu...nemohl by napsat takový nesmysl, že kapra nejdřív zbavíme kůže a pak šupin...

Zase jeden "odborník na slovo vzatý"Rv

0/0
22.12.2008 10:25

Z-S

Proc by se proboha nemohly

zabitymu kaprovi vypichnout oci? 

0/0
22.12.2008 10:11

def...

Re: Proc by se proboha nemohly

jak by se ti libilo, kdyby ti nekdo po klepnuti vypichal ocicka ? ;-D

0/0
23.12.2008 13:24

blazir1

Radek B.

je videt ze tomu prd rozumite:-/

0/0
22.12.2008 3:00

zeto

Hm...

Tedy pardon, ale to jsou kydy, to je neuvěřitelné. To si jako myslíte, že ten chudák kapr tu vodu spolkne, navíc půl litru najednou? A ten půlkilový nůž zabodnutý v kaprovi bych tedy chtěl taky vidět. Budiž, věřím, že prodají hlavu a vnitřnosti dvakrát, ale jinak má být článek očividně senzací za každou, ale opravdu za každou, cenu!:-/ 

0/0
21.12.2008 20:49

daadyy

Re: Hm...

Prostě kravina..Kapr napuštěnej půlitrem vody,která navíc na váze hned zmrzne :D A k tomu mačeta v ocasu a článek hodný bulváru je zde Rv

0/0
22.12.2008 12:21







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.