Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Než nechat jablka ve sklepě zplesnivět, raději s nimi včas do palírny

Nečekejte na dobu, kdy přehnané zásoby začnou chytat plíseň. Z takových už nelze vyrobit ani kvalitní mošt, ani pálenku. Pokud jde o kvalitní a dobře uskladněná zimní jablka, nic jste nepromeškali a můžete si tohoto snad nejzdravějšího tuzemského ovoce užívat do sytosti a svému organismu ku prospěchu až do jara. Jak tedy se zimními jablky naložit co nejlépe?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vymrzovac

drobná finta..............

.....taky řeším,co s jabkama,který haranti nežerou......teda pokud jim je nenakrájím a nestrčím pod nos u teloše.     Tak jsem to nakrájel na plátky a vrazil to na plata pod strop do sauny. Perfektní sušárna.Sedím a ochutnávám;-D:-P....jablečná vůně kolem sauny;-D......dnes když sedím v odpočívárně,krájím další jabka

0/0
14.1.2009 8:55

Shumway

je třeba zdůraznit

že vyrábět pálenku se smí jenom z vlastního ovoce. tedy je třeba k ovoci vlastnit i stromy . jeden totiž nikdy neví, jestli to celníky nenapadne zkontrolovat

0/0
12.1.2009 21:37

vazne.jo

Kdo poradí palírnu u M. Lázní?

Byl bych vděčný na tip nebo adresu, kde mohu vypálit mé jablka a sice pokud možno někde v blízkosti Tachova a M. Lázní nebo eventuelně v Karlovarském či Plzeňském kraji?

0/0
10.1.2009 18:41

Z-S

Re: Kdo poradí palírnu u M. Lázní?

Kostrčany (KV), Ledce (Plzeň)

0/0
10.1.2009 21:16

vazne.jo

Re: Kdo poradí palírnu u M. Lázní?

Mnoho díků.

O té v Kostrčanech sice nemohu nic najít, řesto díky.

Ví-li někdo ještě o nějaké palírně blíže mé lokalitě, uvítám další info.

0/0
11.1.2009 10:31

vlmach

Než nechat jablka ve sklepě zplesnivět, raději s nimi včas d

Rozumně uložená měna.

0/0
10.1.2009 16:32

daadyy

Re: Než nechat jablka ve sklepě zplesnivět, raději s nimi včas d

No RUM z jablek neuděláš ne? ;-D

0/0
10.1.2009 18:39

Z-S

Re: Než nechat jablka ve sklepě zplesnivět, raději s nimi včas d

Ani Tuzemák ne :)

0/0
10.1.2009 21:17

sorgedoktor

Skladování jablek,,

se  dá dělat    snad poschklazením.Velkopodnikatelé  v mrazíících  boxwch s dusíkem..

0/0
10.1.2009 8:45

vymrzovac

Re: Skladování jablek,,

no,mrazicí asi těžko,odhadoval bych to na 3-5°C a vysokou vlhkost.Nad tím dusíkem jsem taky uvažoval,ale zatím jsem to nezkoušel,není čas. Ví někdo,jaká atmosféra se používá ve velkoskladech jablek?

0/0
14.1.2009 8:59

sorgedoktor

O pektinuna snižování cholesterolu

ví  každý, s tím olovem a   rtutí tomum  moc  nevěřím, neopssali jste  někde něco  špatně??

0/0
10.1.2009 8:43





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.