Diskuze

Než nechat jablka ve sklepě zplesnivět, raději s nimi včas do palírny

Nečekejte na dobu, kdy přehnané zásoby začnou chytat plíseň. Z takových už nelze vyrobit ani kvalitní mošt, ani pálenku. Pokud jde o kvalitní a dobře uskladněná zimní jablka, nic jste nepromeškali a můžete si tohoto snad nejzdravějšího tuzemského ovoce užívat do sytosti a svému organismu ku prospěchu až do jara. Jak tedy se zimními jablky naložit co nejlépe?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vymrzovac

14. 1. 2009 8:55
drobná finta..............

.....taky řeším,co s jabkama,který haranti nežerou......teda pokud jim je nenakrájím a nestrčím pod nos u teloše.     Tak jsem to nakrájel na plátky a vrazil to na plata pod strop do sauny. Perfektní sušárna.Sedím a ochutnávám;-D:-P....jablečná vůně kolem sauny;-D......dnes když sedím v odpočívárně,krájím další jabka

0 0
možnosti

Shumway

12. 1. 2009 21:37
je třeba zdůraznit

že vyrábět pálenku se smí jenom z vlastního ovoce. tedy je třeba k ovoci vlastnit i stromy . jeden totiž nikdy neví, jestli to celníky nenapadne zkontrolovat

0 0
možnosti

vazne.jo

10. 1. 2009 18:41
Kdo poradí palírnu u M. Lázní?

Byl bych vděčný na tip nebo adresu, kde mohu vypálit mé jablka a sice pokud možno někde v blízkosti Tachova a M. Lázní nebo eventuelně v Karlovarském či Plzeňském kraji?

0 0
možnosti

Z-S

10. 1. 2009 21:16
Re: Kdo poradí palírnu u M. Lázní?

Kostrčany (KV), Ledce (Plzeň)

0 0
možnosti

vlmach

10. 1. 2009 16:32
Než nechat jablka ve sklepě zplesnivět, raději s nimi včas d

Rozumně uložená měna.

0 0
možnosti

daadyy

10. 1. 2009 18:39
Re: Než nechat jablka ve sklepě zplesnivět, raději s nimi včas d

No RUM z jablek neuděláš ne? ;-D

0 0
možnosti

sorgedoktor

10. 1. 2009 8:45
Skladování jablek,,

se  dá dělat    snad poschklazením.Velkopodnikatelé  v mrazíících  boxwch s dusíkem..

0 0
možnosti

vymrzovac

14. 1. 2009 8:59
Re: Skladování jablek,,

no,mrazicí asi těžko,odhadoval bych to na 3-5°C a vysokou vlhkost.Nad tím dusíkem jsem taky uvažoval,ale zatím jsem to nezkoušel,není čas. Ví někdo,jaká atmosféra se používá ve velkoskladech jablek?

0 0
možnosti

sorgedoktor

10. 1. 2009 8:43
O pektinuna snižování cholesterolu

ví  každý, s tím olovem a   rtutí tomum  moc  nevěřím, neopssali jste  někde něco  špatně??

0 0
možnosti