- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Také jsme si pořídili troubu s pyrolýzou. Po prvním pečení masa jsme tuto funkci vyzkoušeli...
Tuk v troubě se začal pálit a přitom začal pěkně kouřit, takže jsme si hezky vyudili celý nově zrekonstruovaný byt. Výsledek čištění byl takový že místo slibovaného prachu byl na dně trouby řádně připečený proužek oleje a z dvířek nešly černé fleky odstranit skoro vůbec. Znova už tuto funkci zkoušet nebudem.
Také tomu nevěřím. Prý "..otevřené póry, které absorbují tuky a ostatní nečistoty. Při běžném pečení na vyšší teploty potom nečistoty zoxidují, promění se na vodní páry a zcela zmizí." Každý přece z chemie pro ZŠ ví, že se omastek na vodní páru nepřemění stejně jak z trusu nelze vyrobit zlato.
"Jak vyčistit troubu bez zbytečné dřiny ? " .. stačí si na to najít něakého troubu
Nevím, co je Mefisto. Vím, že i na několikrát zapečenou špínu spolehlivě funguje přípravek OvenCleaner od Amway. Více info na koprretinka@seznam.cz.
hele, Sarko Grossova, jdi uz s tim multilevel marketingem k sipku nebo to prodavej duchodcum na Floride...
... s hrnkem horké vody funguje, ale ideální je ho vylepšit jedním citronem, pokrájeným na čtvrtky.
Já to mám tedy vyzkoušené jen v mikrovlnce, ale tam to funguje perfektně - do misky naleju vodu (cca 1/2 litru), hodím do ní 4 čtvrtky citronu a pustím ji na 5-10 minut na plný výkon. Pára s kyselinami z citronu rozpustí všechno, stačí to setřít vlhkým hadrem. Navíc trouba nádherně voní .
Ne nadarmo se výtažek z citronů přidává do mycích prostředků
To vypadá jako návod na třaskavinu.
....není důvod. Šikovná kuchařka peče tak,aby si troubu nezasvinila. Pro případ přetečení čehokoliv je dole na dně plech,kterej se vytáhne a vyčistí se mimo troubu. Grilovat v troubě,nebo mikrovlnce může leda magor! Na grilování mám gril na zahradě.........pokud bych ovšem chtěl nějaké nánosy čistit,použil bych asi Mefisto, což je speciální přípravek na čištění skel u krbových kamen,takže dehet a různé příškvarky rozpouští téměř lehce
A jak si chceš grilovat v zimě venku? Nevím jak ty, ale já na to musím mít jasno, min. 25°C venku a jedno studený v půllitru...
A co nebožáci, kteří jsou odsouzeni bydlet v paneláku?
Je videt, ze clanek nevychazi z vlastnich zkusenosti. Protoze kdyby byl, dozvedeli byste se take, jak "skvele" pyrolyticke cisteni funguje. Zkusil jsem to jenom jednou. Klasika, po x pecenich zadelana trouba od omastku atd., znate to. Nahodim program pyrolytickeho cisteni v domeni, ze za chvili bude trouba cista a ja ze jen vymetu opalene drobky. Takze si jdu po svem, delat neco do prvniho patra. Zhruba za 10-15 min jsem ucitil sileny smrad a tak rychle bezim dolu. Po celem prizemi se linula bila mlha, ze nebylo videt skoro na krok. A pak jsem to uvidel - trouba sice frcela na nejakych tech 500-600°C a vevnitr se veskere nanosy vypalovaly, ale nenapadlo mne, ze se z toho bude delat husty bily dym, ktery jeste za podpory automaticky zapnuteho cirkulacniho ventilatoru v troube bude hnan pruduchy ven do mistnosti ... Vetral jsem pak jeste dalsich 6 hodin nez bylo v dome snesitelne ... Takze zaver - absolutne nepouzitelne, jenom dalsi marketingovy trik.
když už se mi zdá trouba moc zahnojená, napatlám tam srágoru na čištění, otřu a kašlu na to. Provádíme jednou za rok až dva
Já teda nevím, ale u naší trouby je výslovně uvedeno, že uvnitř při pyročištění nesmí být vůbec nic, protože by se to zničilo. Doporučovat tedy v článku čištění pánve a pekáčů tímto způsobem není zrovna moc rozumné.
Nečistím troubu vůbec ... Vřele doporučuji...