Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Naostřit nůž ocílkou není těžké, chce to ale cvik

Pracovat v kuchyni s tupým nožem je nebezpečné. Naučte se pracovat s ocílkou, vyhnete se nebezpečí úrazu a méně se nadřete.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vymrzovac

většinou je to o kvalitě nože

...kvalitní nůž nemusíte ani příliš dobrušovat, stačí přejet ocílkou. Vzít ho na brusku bych se asi bál(vzhledem k ceně nože,který používám,zákl.cena cca 1600,-)Nekvalitní nůž bych se dobrousit na brusce nebál. Samozřejmě co největší,nejširší kotouč,co nejmenší otáčky a vždy JEN pod vodou.  Trpělivost růže přináší - zde platí dvojnásob....

0/0
2.3.2009 9:22

erben3

.

Máte někdo zkušenosti s keramickými noži? Prý se brousit nemusí, ale ta cena...

0/0
1.3.2009 14:50

jardaxxx

Re: .

Jo, zkousel jsem s tim rezat. Je to uzasne ostry, ale kdyz spadne na kachlicky nebo s tim zaseknes do kosti, mute se poskodit.

0/0
1.3.2009 17:58

Chytracisko

Re: .

Jo sou dobrý, akorát na vykosťování apod to není, neb jsou relativně křehký.

0/0
1.3.2009 21:48

vymrzovac

Re: .

do baráku se to nehodí. Jednou to spadne a je po něm....moc křehký

0/0
2.3.2009 9:23

Don_Alex

??

Odkdy se nůž brousí ocílkou? tou se tak maximálně udržuje ostří během práce, ale brousí se např. na brusném kameni (syntetickém) nebo pomocí speciálního přístroje, který umí držet nůž ve správném úhlu.... Tupý nůž se broušením ocílkou tak akorát ničí

0/0
1.3.2009 10:01

Quartz

Re: ??

ehm, není to náhodou přesně to, co v celém článku popisují?... co třeba nejdřív číst a pak teprve nadávat?

0/0
1.3.2009 10:42

Ebo

mno..

..já teda raději kotoučovou brusku a pak šutr na broušení kosy ;-D 

0/0
28.2.2009 12:08

opportunity

Re: mno..

Karborundum brousek

za korunu kousek :-)

0/0
1.3.2009 9:39

Chytracisko

Re: mno..

Jasně, vysoký otáčky, ať o má říz, když se v tom pak vylomí zub, tak se vybrousí nový ostří. Při nejhorším na druhé straně ;-D

0/0
1.3.2009 21:50





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.