Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Naostřit nůž ocílkou není těžké, chce to ale cvik

Pracovat v kuchyni s tupým nožem je nebezpečné. Naučte se pracovat s ocílkou, vyhnete se nebezpečí úrazu a méně se nadřete.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vymrzovac

2. 3. 2009 9:22
většinou je to o kvalitě nože

...kvalitní nůž nemusíte ani příliš dobrušovat, stačí přejet ocílkou. Vzít ho na brusku bych se asi bál(vzhledem k ceně nože,který používám,zákl.cena cca 1600,-)Nekvalitní nůž bych se dobrousit na brusce nebál. Samozřejmě co největší,nejširší kotouč,co nejmenší otáčky a vždy JEN pod vodou.  Trpělivost růže přináší - zde platí dvojnásob....

0 0
možnosti

erben3

1. 3. 2009 14:50
.

Máte někdo zkušenosti s keramickými noži? Prý se brousit nemusí, ale ta cena...

0 0
možnosti

jardaxxx

1. 3. 2009 17:58
Re: .

Jo, zkousel jsem s tim rezat. Je to uzasne ostry, ale kdyz spadne na kachlicky nebo s tim zaseknes do kosti, mute se poskodit.

0 0
možnosti

Don_Alex

1. 3. 2009 10:01
??

Odkdy se nůž brousí ocílkou? tou se tak maximálně udržuje ostří během práce, ale brousí se např. na brusném kameni (syntetickém) nebo pomocí speciálního přístroje, který umí držet nůž ve správném úhlu.... Tupý nůž se broušením ocílkou tak akorát ničí

0 0
možnosti

Quartz

1. 3. 2009 10:42
Re: ??

ehm, není to náhodou přesně to, co v celém článku popisují?... co třeba nejdřív číst a pak teprve nadávat?

0 0
možnosti

Ebo

28. 2. 2009 12:08
mno..

..já teda raději kotoučovou brusku a pak šutr na broušení kosy ;-D 

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...