- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
...kvalitní nůž nemusíte ani příliš dobrušovat, stačí přejet ocílkou. Vzít ho na brusku bych se asi bál(vzhledem k ceně nože,který používám,zákl.cena cca 1600,-)Nekvalitní nůž bych se dobrousit na brusce nebál. Samozřejmě co největší,nejširší kotouč,co nejmenší otáčky a vždy JEN pod vodou. Trpělivost růže přináší - zde platí dvojnásob....
Máte někdo zkušenosti s keramickými noži? Prý se brousit nemusí, ale ta cena...
Jo, zkousel jsem s tim rezat. Je to uzasne ostry, ale kdyz spadne na kachlicky nebo s tim zaseknes do kosti, mute se poskodit.
Odkdy se nůž brousí ocílkou? tou se tak maximálně udržuje ostří během práce, ale brousí se např. na brusném kameni (syntetickém) nebo pomocí speciálního přístroje, který umí držet nůž ve správném úhlu.... Tupý nůž se broušením ocílkou tak akorát ničí
ehm, není to náhodou přesně to, co v celém článku popisují?... co třeba nejdřív číst a pak teprve nadávat?
..já teda raději kotoučovou brusku a pak šutr na broušení kosy