Diskuze

VIDEO: Naostřit nůž ocílkou není těžké, chce to ale cvik

Pracovat v kuchyni s tupým nožem je nebezpečné. Naučte se pracovat s ocílkou, vyhnete se nebezpečí úrazu a méně se nadřete.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vymrzovac

2. 3. 2009 9:22
většinou je to o kvalitě nože

...kvalitní nůž nemusíte ani příliš dobrušovat, stačí přejet ocílkou. Vzít ho na brusku bych se asi bál(vzhledem k ceně nože,který používám,zákl.cena cca 1600,-)Nekvalitní nůž bych se dobrousit na brusce nebál. Samozřejmě co největší,nejširší kotouč,co nejmenší otáčky a vždy JEN pod vodou.  Trpělivost růže přináší - zde platí dvojnásob....

0 0
možnosti

erben3

1. 3. 2009 14:50
.

Máte někdo zkušenosti s keramickými noži? Prý se brousit nemusí, ale ta cena...

0 0
možnosti

jardaxxx

1. 3. 2009 17:58
Re: .

Jo, zkousel jsem s tim rezat. Je to uzasne ostry, ale kdyz spadne na kachlicky nebo s tim zaseknes do kosti, mute se poskodit.

0 0
možnosti

Don_Alex

1. 3. 2009 10:01
??

Odkdy se nůž brousí ocílkou? tou se tak maximálně udržuje ostří během práce, ale brousí se např. na brusném kameni (syntetickém) nebo pomocí speciálního přístroje, který umí držet nůž ve správném úhlu.... Tupý nůž se broušením ocílkou tak akorát ničí

0 0
možnosti

Quartz

1. 3. 2009 10:42
Re: ??

ehm, není to náhodou přesně to, co v celém článku popisují?... co třeba nejdřív číst a pak teprve nadávat?

0 0
možnosti

Ebo

28. 2. 2009 12:08
mno..

..já teda raději kotoučovou brusku a pak šutr na broušení kosy ;-D 

0 0
možnosti