Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Dřevěné uhlí v grilu nejsnáze zapálíte pomocí komínu

Kdo chce urychlit proces roztopení dřevěného uhlí, měl by vyzkoušet jednoduchý komínek, který usnadní a zrychlí proces přípravy. Anebo si pořídit gril, který má komín v těle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Milhaus1

Jsou i jiné podaplovače

než v článků zmíněné PePo a líh, jsou to např. podpalovače na bázi dřevité vlákniny, jsou pevné NESMRDÍ a fungují spolehlivě

0/0
11.5.2009 11:17

roedor

mě se teda ty podpalovače eklujou a "nechat uhlí nasáknout",

no fuj. Stačí mi kus novin a chvilku foukat:-)

0/0
9.5.2009 11:22

sůva

Fén na vlasy

-stačí chvíli foukat - a je to...rozhoří se po celém grilu i malinko doutnající flíček.

0/0
6.5.2009 23:53

MiroTR

Na co smradlavé PePo ?

Osvědčil se Podpal.  Je to dřevitá vlna a gril chytne spolehlivě.

0/0
6.5.2009 14:24

gagaryn

***

maso jím jen syrové, stejně tak zeleninu.

0/0
6.5.2009 13:57

Vit I.

lávový gril

Já pustím plyn, cvaknu zapalovačem a hoří ;-D

0/0
6.5.2009 13:05

dr_NO_

Re: lávový gril

to je na nic, nevyrazna chut, parada na grilech na dreveny uhli je to ze pri grilovani tam clovek muze prihodit pri neprimem grilovani nejake hobliny z tvrdeho dreva a maso chyti pekne uzenou chut

0/0
6.5.2009 13:21

Příspěvek bude smazán

Re: lávový gril

Od čeho je koření? Tím dochutíš všechno tak,že i spálenej chleba bude chutnat jak grilovaný kuře.

0/0
6.5.2009 13:55

def...

Re: lávový gril

jeden z tech co si koupi prichystane maso rovnou z tesca co?

0/0
6.5.2009 15:50

iuos

hmm

jeden z těch, kvůli kterým je v sitcomech smích, co?

0/0
10.7.2009 12:13

Vit I.

Re: lávový gril

Kdepak, chuť je v pohodě. Krásně připálený, očouzený, jak to má být :-)

0/0
6.5.2009 23:48

Příspěvek bude smazán

Ještě rychlejší způsob roztopení

To uhlí prolejt vyjeťákem,zapálit pomocí hadru a pak na to chvíli foukat větrákem z dvanáctsettrosky.Nažhavený během 5ti minut.:-)R^

0/0
6.5.2009 9:43

Shumway

používám horkovzdušnou pistoli

jde to s ní docela dobře a radši než na uhlí griluju na těch briketkách, přijde mi, že hoří rovnoměrněji

0/0
6.5.2009 9:18

GotrekAK

Re: používám horkovzdušnou pistoli

Přesně... taky používám horkovzdušnou pistoli a obejdu se bez toho spec. nástavce...  stačí chvilku foukat a gril fajruje jak o život... R^

0/0
7.5.2009 7:32

stip

Barbecook - kde je mají?

Help. Web zatím neuspokojil.

0/0
6.5.2009 8:28

vymrzovac

Re: Barbecook - kde je mají?

myslím, že jsem něco podobnýho viděl v hornbachu, ale pokud chceš dobrej gril, běž do plynovýho wébra R^

0/0
6.5.2009 9:59

iuos

hmm

mně to připomíná ten gril, co prodávali v plusu, teda v penny ... tak dlouho jsem se rozmejšlel, že ho koupím, až ho neměli

0/0
6.5.2009 15:47

vymrzovac

Marku, ty seš vůl........

.....grilování přece není jen o tom, že se potřebuješ rychle nažrat!  Grilování je proces! Pohodička, posedíš u ohýnku, pokecáš, popiješ, učoudíš nějaký to masíčko! Takovej gril, co tady prezentuješ, bych doporučil možná nějakýmu paneláčníkovi na balkón! Já používám zcela jiný, osvědčený postup: Připravím třísky z měkkého dřeva a nasekám špalíky z tvrdého dřeva....pívo.......rozdělám oheň.....pívo........nechám vyhořet tvrdé dřevo(pozor, už mám žhavé dřevěné uhlí a zadarmo).......pívo..........rozehřeju rošt, dám na něj masíčka......pívo........přiklopím....pívo......otočím......pívo.     Mezi pívama ještě pokecáme, ženský připraví zeleninu, potom to dáme na talíř a nalejeme pívo........;-Dchápeš?  minulý víkend jsme takhle zbořili 2,5kg krkovice a 3kg kuřatR^

0/0
6.5.2009 8:15

Ftipnejj

Re: Marku, ty seš vůl........

R^:-)

0/0
6.5.2009 11:46

daldous

Re: Marku, ty seš vůl........

aaaaa....pan bude odbornikR^

0/0
6.5.2009 13:35

geroc

Re: Marku, ty seš vůl........

Já zatápím horkovzdušnou pistolí, ale jinak není co dodat.R^

0/0
6.5.2009 14:25

honzik_janulik

Re: Marku, ty seš vůl........

Dle technologie soudím, že pěkně zboření jste byli všichni....;-D

0/0
6.5.2009 21:09

MartinKolínek

Re: Marku, ty seš vůl........

Toto je nejosvědčenější metoda, já na rozjezd používám směs měkkého dřeva trochu briket nebo uhlí pak přidám tvrdší, velké plameny  dusím vodou z PET láhve s dírkou ve víčku, a když potřebuji rozfajrovat druhý poklopový gril tak si brikety nechám zahořet v klasickém . Jako rozfoukávadlo mám desku ze zbytku sololitu velkou asi 80 x40 cm stačí pár máchnutí a jede to, chce to ale i cvik. Na získání nebo  rozpálení 1 kg uhlí   se spotřebuje 2-4 piva, a asi 2-4 prcky , záleží taky na počtu rozfofrovávačů. Jinak je právě nejkrásnější ta pohoda jak píše pán, pívo.... prácička -příjemná  a zase pívo..... kladení masa, chytání vůní,   mazání roštu  aby se maso nepřipálilo , mazání organismu aby se připravil na požití .. masíčka..., saprlot  kašlu na  práci a jedu grilovat...

0/0
10.7.2009 9:08

Svent

Gurmány by chuť přešla

Gurmány by chuť grilování na dřevěném uhlí přešla, kdyby si svému kámošovi šli pro pytel s věcmi na onkologii. Totéž platí pro lávové grily. Jedině infračervené grily jsou zdravé a může se na nich grilovat denně

0/0
6.5.2009 6:36

def...

Re: Gurmány by chuť přešla

a na to si prisel odkud?

0/0
6.5.2009 8:10

vymrzovac

Re: Gurmány by chuť přešla

8-osorry?    ty budeš asi nějakej vědec, ne?  Tím infra jako griluješ nastojato, ne?  A používáš infrazářič na elektriku, ne?     Něco si o tom nastuduj, protože správně ugrilované maso je zdravější než nějaké hranolky nebo smaženina

0/0
6.5.2009 8:23

Svent

Re: Gurmány by chuť přešla

Pri grilovaní, kde dochází ke spalování tuku který kape do ohniště toxické a karcinogenní zplodiny jdou pak zpět do grilovaného masa a "gurmán" se tváří, že to je ta pravá chuť. Infračervené plynové grily se spalováním nad grilovaným masem touto nectností netrpí. Hledej šmudlo, ideální je gůgl. Něco o tom vim, když mi to živí :-) a docela slušně. Na uhlí a lávě griluje jen ten, kdo nemá rád svoje zažívání. Jinak souhlas, že správně ugrilované maso nebo zelenina jsou zdravější než ty blafy co říkáš.

0/0
6.5.2009 10:34

vymrzovac

Re: Gurmány by chuť přešla

...pošli odkaz nebo obrázek a pouč nás. Plynovej gril se spalováním NAD masem tedy hrozně rád uvidím:-/....rád se nechám poučit

0/0
6.5.2009 13:04

Svent

Re: Gurmány by chuť přešla

máš googla ne? Odkazy se sem dávat nesmí :-P zadej infračervený plynový gril

0/0
6.5.2009 14:04

iuos

hmm

hahahaha, koukej sem dotlačit odkaz a nevymlouvej se ;-D

0/0
6.5.2009 15:50

460

Re: Gurmány by chuť přešla

tak třeba tady http://www.caravan24.cz/userphotogallery.php?photo_id=28717

0/0
6.5.2009 16:12

def...

Re: Gurmány by chuť přešla

na to ti sru... kourim, piju (malo), a jim vsechno co je nezdrave (aspon podle zenskych casopisu a tebe), problemy s vahou nemam, se zazivanim taky ne a citim se skvele... takze si mne urcite presvedcil, ze bych se nad sebou mel zamyslet a koupit si nejaky party infra shit

0/0
6.5.2009 15:53

dr_NO_

Re: Gurmány by chuť přešla

to není pravda, v jednom testu mf dnes kde porovnávali uhlí a brikety měřili mimo jiné rakovinotvorné latky, jsou v limitu a mnohem nižší než například pasivní kouření, rakovinotvorné látky se uvolňují hlavně při nesprávné přípravě, spálení, což se ti stane klidně  i na tvém infračerveném grilu

0/0
6.5.2009 8:55

Svent

Re: Gurmány by chuť přešla

Na infragrilu spálí maso jenom velký jouda. Vzhledem ke konstrukci to skoro není možné.

0/0
6.5.2009 10:35

Euronymos

Re: Gurmány by chuť přešla

Klidně mohu kontrovat tím, že maso na dřevěn uhlí spálí jenom velký jouda, i když to není nemožné.R^

0/0
6.5.2009 23:08

Sallmi

Re: Gurmány by chuť přešla

A na co že jede ten infra gril? Na plyn nebo na elektřinu. Ano pro přípravu masa je to možná zdravější, ale tu chuť, co tomu dodá to uhlí žádným kořením nedoženeš. Ostatně každá mince má dvě strany a ona výroba obou paliv (elektřina, plyn) zatěžuje životní prostředí a i náš organizmus stejně ne-li více než ta trocha masa na dřevěným uhlí.

0/0
7.5.2009 6:27





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.